Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Gazi için dört nala

Gazi için dört nala

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, bu yıl 89.'su yapılacak Gazi Kupası Koşusu'nda mücadele edecek Türk ve yabancı jokeyler bir araya geldi.

Gazi için dört nala

Türk yarışçılığının en önemli koşusunda My Başkan, Oğlum Berat, Royal Punch ve Tatvan İncisi

birinciliğe en yakın gözüken isimler...

ARSEN LUPEN: Güzel formunu düzenli sürdürdüğü idmanları ile muhafaza eden safkan göz ardı edilmemelidir.

AŞAR: Koşunun bomba isimlerinden.

BULDUM BAK: Böyle uzun mesafedeki son 2 yarışını kazanan safkan, bu koşusu için perşembe sabahı yaptığı 800 galobunu jokeyi M.Kaya’nın nezaretinde mermi gibi tamamladı. Sürpriz isim.

CAPTAIN PITT: Kum pistte katıldığı 6 koşudan 5’ini kazanıp birinde 2. olan safkan, hedeflediği bu koşusu için yaptığı 1400/1.26.9, 1.00.9 23.6 R galobu ardından cuma sabahı ise 600/35 22.5 R işinde tırnağının ucunda görüldi. İlk çim deneyimi olmasıyla ve jokeyi K.Tokaçoğlu ile dikkat edilmesi gerek.

DIDGERIDO: Cuma sabahı yaptığı 800 metrelik işinde toparlandığının sinyallerini veren safkan göz ardı edilmemelidir.

FLYING BLACK: İdmanlarında form durumu iyi görünen safkan tabela sonlarında yer bulmaya çalışacak.

GÜNGÖR BABA: Son yarışında start ile birlikte liderliği alan safkan son virajı 1.5 boy önde lider dönerken aldığı avantajla kazanma başarısı göstermiş olup ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğunu gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

HOUDINI: Son yarışında 300’den sonra dış kulvardan yaptığı güzel sprintiyle içindeki Clericuzio ile birlikte 1.’lik mücadelesine başlayan safkan son 100’de hakim olup kazanırken ilk yarışında güzel formuyla ihmal edilmeyecek bir isim olduğu gösterdi.

MAGIC MOMENT: Formunu tatminkar bulduğumuz safkan daha iyi durumdaki ekürisi Lucky Moment’e yardımcı olacaktır.

MY BAŞKAN: Kusursuz form durumu ile en şanslı isimlerden biri.

OĞLUM BERAT: Çim pistte böyle rakipler arasında mesafe ayırt etmeyip kendisine sürekli tabelada yer bularak beğenilen safkan, 800 galobunda beğenilirken H.Karataş ile dikkat diyoruz.

RENK: Son 300’de orta kulvardan yaptığı sprintle son 150’de liderliği alıp dışından gelen Oğlum Berat, Arsen Lupen ile 1.’lik mücadelesinde yakın aralıklarla koşuyu kazanırken ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu herkese gösterdi.

Haberin Devamı

ROYAL PUNCH: Bekleme yarışı yapan safkan son 400’de 7. olmasına rağmen son 250’de Tamga’nın önünde gezinmesinden etkilenip düzgün aksiyon yapamadı. Safkan binicisi dışına almasıyla zaman kaybedip son 150’deki güzel sprintiyle yarışı 2. bitirdi. Kazanan kadar başarılı koşmuş olup ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görüldü.

RYAN AREL: 2100 son çim yarışını yerinde yaptığı etkili sprinti ile 2.09.63 derece ile kazanan safkan, sertleşen rakiplerine rağmen koruduğu formu ile dikkat.

TRIPLE LION: Son yarışlarda varlık gösteremeyen safkanın perşembe yaptığı dereceli 800 işi dikkat çekti.

VICTORY RIVER: Yeni sahiplerinde ilk koşusu iyi olan safkan kusursuz bir hazırlık geçirdi, iddialılardan.

WOLFS REVENGE: Bu yarış için yaptığı hazırlıklarında pırıl pırıl ve sıhhatli gözüken safkan ihmal edilmemelidir.
ZEALOUS LINE: Koşunun bomba isimlerinden.
LUCKY MOMENT: İstirahat dönemi ardından katıldığı son 2100 çim yarışında (Gr.1 Kısrak Koşusu) 2. olurken beğenilen safkan, 600 işinde de göz doldurdu. Eekürüsi ile koşunun sürprizini yapabilir.
SEDDIFI: Son katıldığı GR.1 Kısrak Koşusu’nda 6. olan safkan yaptığı 1000/1.03.3 25.3 R galobunda sürekli istekli görüldü. Mücadelesi sürpriz için olur.
SHE IS MINE: Beklenenin üzerinde koştuğu son yarışların ardından daha iyi olan safkan her an devreye girebilir.
TATVAN İNCİSİ: Son yarışında beklemeyi tercih eden safkan 600’den sonra jokeyinin teşvikleriyle ön tarafa doğru gelmeye başlayıp virajı 4. durumda döndü. 400’de orta kulvardan dış kulvara doğru açılarak, jokeyinin de teşviklerine cevap vererek ağırlaşan pistte son 150’de liderliği alıp farkı 2 boya çıkartıp kazanırken ilk yarışında gözül formuyla kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı