Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Uruguay'dan Dünya Kupası'na veda!

Uruguay'dan Dünya Kupası'na veda!

2022 Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay, Gana'yı Giorgian De Arrascaeta'nın ilk yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup etse de Portekiz karşısında kazanan Güney Kore ile averaj ve puan eşitliğine rağmen atılan gol sayısında geride kalarak gruptan çıkamadı.

Uruguay'dan Dünya Kupası'na veda!

2022 Dünya Kupası H Grubu'nda Gana ile Uruguay karşı karşıya geldiler. Uruguay, rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu galibiyetle 4 puana ulaşan Uruguay, Güney Kore'nin Portekiz karşısında aldığı galibiyet sonucunda Dünya Kupası'na veda etti. Güney Kore ile puan (4) ve averaj (0) eşitlikleri bulunmasına rağmen atılan gol sayısı farkı ile turnuvaya veda eden takım oldular.

15. dakikada Inaki Williams'ın pasında sol kanatta topla buluşan Jordan Ayew'in içeri kat ederek yaptığı vuruşu, kaleci Sergio Rochet çıkardı.

15. dakikada Jordan Ayew'in Sergio Rochet tarafından çıkarılan şutu sonrası Muhammed Kudus'un Rochet'in müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyona ilişkin VAR incelemesi sonucunda maçın hakemi Daniel Siebert, penaltı noktasını gösterdi.

21. dakikada Andre Ayew'in kullandığı penaltıyı kaleci Sergio Rochet çıkardı.

23. dakikada Uruguay'da Darwin Nunez, Gana savunmasından topu kaptı. Giorgian De Arrascaeta'nın da pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Darwin Nunez'in aşırtma vuruşu kaleye giderken son anda Mohamed Salisu, topu kornere uzaklaştırmayı başardı.

Haberin Devamı

26. dakikada Uruguay'ın sağ kanattan gelişen atağında yapılan ortayı Gana savunmasında iki oyuncu ıska geçti ve topla buluşan Luis Suarez'in vuruşu kaleci Lawrence Ati-Zigi çıkarırken dönen topu altı pasta Giorgian De Arrascaeta kafayla tamamladı ve takımını öne geçirdi: 0-1.

32. dakikada Gana ceza sahası önünde paslaşan Uruguay'da Luis Suarez'in sola verdiği pasta Giorgian De Arrascaeta, ceza sahası içinde yaptığı sert vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 0-2.

37. dakikada Gana'da Muhammed Kudus'un ceza sahası dışından sert şutu Jose Gimenez'e çarparak kornere gitti.

65. dakikada Pellistri ceza sahası içinde mutlak golü kaçırdı.

Gana: Gana: Ati-Zigi, Seidu, Amartey, Salisu, Rahman, Partey, Abdul Samed, Kudus, J. Ayew, A. Ayew, Williams

Uruguay: Rochet, Varela, Gimenez, Coates, Olivera, Valverde, Bentancur, Pellistri, Arrascaeta, Suarez, Nunez

 

Uruguaydan Dünya Kupasına veda