Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray Tudor ile tepetaklak!

Galatasaray Tudor ile tepetaklak!

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Jan Olde Riekerink'ten teknik direktörlüğü devralan Igor Tudor, Galatasaray'da beklentileri karşılayamadı.

Galatasaray Tudor ile tepetaklak!

Süper Lig'in ilk 20 haftasında takımın başında bulunan Riekerink'in performansı büyük eleştirileri hedefe olmasına karşın, sarı-kırmızılı ekibin Tudor yönetimindeki istatistikleri ise çok daha aşağılara düştü.

Riekerink'in ardından teknik direktörlük görevine başlayan Tudor, sarı-kırmızılı ekibin çıkışa geçmesini sağlayamazken, performansın daha da aşağılara inmesini önleyemedi.

Hollandalı çalıştırıcıdan, liderin 5 puan gerisinde olan ve şampiyonluk iddiasını sürdüren bir takım alan Igor Tudor, geride kalan 10 haftada sarı-kırmızılı ekibi, UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkını elinde tutmaya çalışan bir noktaya kadar çekti.

Galatasaray 30. hafta itibarıyla 52 puanda kalırken, zirve ile puan farkı kapatılamayacak noktalara ulaştı.

Maçların yarısını kaybetti

Igor Tudor, Galatasaray'ın başında tamamı ligde olmak üzere çıktığı 10 resmi maçın yarısını kaybetti.

Bu süreçte yapılan 10 müsabakanın yalnızca 4'ünü kazanabilen sarı-kırmızılı takım, 5 yenilgi ve 1 beraberlik yaşayarak, 17 puan kaybetmekten kurtulamadı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takım, Tudor yönetiminde, Beşiktaş, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe gibi önemli rakiplerine karşı oynadığı hiçbir müsabakadan puan çıkaramazken, Kasımpaşa yenilgisiyle de adeta çöküşünü ilan etti.

Galatasaray, Tudor yönetiminde, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Adanaspor ve Bursaspor maçlarını galip tamamladı. Antalyaspor ile Gençlerbirliği müsabakalarının son dakikalarda atılan gollerle ve 3-2'lik skorlarla kazanılması da dikkati çekti.