Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'G.Saray'ın Kadıköy'de yenmesi için...'

'G.Saray'ın Kadıköy'de yenmesi için...'

Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi en son 22 Aralık 1999'da 2-1'lik skorla mağlup etmişti.

'G.Saray'ın Kadıköy'de yenmesi için...'

O dönemde Galatasaray forması giyen Fatih Akyel dün akşam Kadıköy’de oynanan ve Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile 16 seneye ulaşan galibiyet serisini yorumladı.

‘’Galatasaraylı futbolcular Kadıköy’e çıktığında…’’

Fatih Akyel, ‘’Galatasaraylı futbolcular 16 senedir kazanamamanın bir baskısı var. Kadıköy’de ki atmosferde tabi bunu engelliyor’’ dedi.

Son dönemlerde de Galatasaray’ın sarı lacivertli takıma karşı TT Arena’da üstünlük kurduğunu belirten Akyel, "Galatasaray’ın handikapı kazanamamak seri olmuş durumda. Bu stresten kaynaklanıyor. Futbolcular üzerinde Kadıköy’e çıktıklarında ‘Acaba bugün de kazanamayacak mıyız’ gibi bir düşünce bir baskı söz konusu oluyor. Futbolcular bunları kendi aralarında konuşurlar’’ dedi.

‘’Emre’nin de emekli olması gerekiyor’’

Galatasaray’ın 16 sene önce kazandığı maçta şu anda faal futbol hayatına devam eden tek futbolcu Fenerbahçe forması giyen Emre Belözoğlu oldu.

Fatih Akyel bu konuya da esprili bir dille ‘’İlk 11’de bir tek Emre faal futbolcu olarak kaldı. Heralde G.Saray’ın kazanması için Emre’nin de emekli olması gerekiyor’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

(Skorer)