Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray bir kuruş kazanamadı

G.Saray bir kuruş kazanamadı

Galatasaray geçtiğimiz sezonlarda kadrosuna kattığı Sercan Yıldırım, Yiğit Gökoğlan, Amrabat, Engin Baytar'ı bedel almadan kiralık yollarken, Riera'nın sözleşmesini feshetti.

G.Saray bir kuruş kazanamadı

Galatasaray geçtiğimiz sezonlarda kadrosuna kattığı Sercan Yıldırım, Yiğit Gökoğlan, Amrabat ve Engin Baytar'ı bedel almadan kiralık yollarken, Riera'nın sözleşmesini feshetti. Dany ise gidecek ilk yabancı. Bu dönemde yaşanan transfer hareketliliğindense Galatasaray'ın kasasına bir kuruş dahi girmediği gibi gider ve gelirler arasında uçurum var.

Türk futbolunun en temel sorunu futbolcudan kar edememesi. Bu yüzden kulüpler transferde büyük bir borç batağına saplanmış durumdalar. Son dönemde buna en iyi örneklerden biri Galatasaray. Sarı - kırmızılılar sadece altı oyuncu için kulüplerine 19 milyon 200 bin euro ödedi ama bu oyuncularında transferlerinden sadece 425 bin euro kazandı.

GİDER 64 MİLYON GELİR 1.5 MİLYON TL

Galatasaray yabancı sınırı ve verim alamayacağını düşündüğü için elinde bulunan futbolcuları bir biri elinden çıkardı. Galatasaray'da gözden çıkarılan 6 oyuncudan 5'i giderken sırada Dany var. Bu 6 futbolcunun ortak özelliğiyse, Galatasaray hepsini para vererek aldı ama bu dönem daha bir kuruş bile kazanmadı. Sarı kırmızılılar bir tek geçen sezon Yiğit Gökoğlan'ı Orduspor'a kiralama bedeli olarak 275 bin EUR ve Sercan Yıldırım'ı Şanlıurfaspor'a kiralama bedeli olarak 150.000 EUR aldı.

İşte 6 oyuncunun bonservis bedelleri ve son durumları!

Amrabat: Galatasarau oyuncu için Kayerispor'a 8 milyon EUR ve yetiştirme bedeli için PSV'ye 600 bin EUR ödedi. Galatasaray kontenjan açmak için Amrabat'ı bedelsiz olarak altı aylığına Malaga'ya yollayacak.

Yiğit Gökoğlan: Galatasaray, Yiğit'in bonservisi için Manisaspor'a 2.500.000 EUR ödedi. Geçen yıl 275 bin EUR'ya Orduspor'a kiraladı. Bu yıl bedelsiz oalrak Gaziantepspor'a kiralanacak.

Engin Baytar: Galatasaray oyuncu için Trabzonspor'a 1.100.000 EUR ödedi. Devre arasında bedelsiz olarak Çaykur Rizespor'a kiralandı.

Riera: Galatasaray, Olympiacos'a 3 milyon EUR bedel ödedi. Yabancı sınırını açmak için sözleşmesi karşılıklık olarak bitirildi. Riera transfer yaparsa bonserivis bedeli getirmeyecek.

Dany: Galatasaray, Gaziantepspor'a 3.300.000 EUR ödedi. Yabancı kontenjanı için oyuncu gönderilmeye çalışılıyor.

Sercan Yıldırım: Galatasaray, Bursaspor'a 3.000.000 ve Musa Çağıran'ı verdi. Sezon başında 150.000 EUR karşılığında Şanlıurfaspor'a kiralandı. Devre arasındaysa bedel alınmadan Bursaspor'a kiralandı.

Galatasataray'ın bu altı oyuncuya ödediği toplam bonservis bedeli 19 milyon 200 bin EUR. Bugünkü ERU kuruyla 3.3'ten hesaplandığında 63 milyon 360 bin TL ödedi. Bu altı futbolcudan bugüne kadar elde edilen gelirse 425 bin euro. Yani 1 milyon 402 bin tl.

(Futbol Arena)

Haberin Devamı