Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Fenerbahçe başkanlık seçimleri kaç yılda bir yapılır, Fenerbahçe başkan adayları 2024 kim? Aziz yıldırım aday mı?

Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Fenerbahçe başkanlık seçimleri kaç yılda bir yapılır, Fenerbahçe başkan adayları 2024 kim? Aziz yıldırım aday mı?

Fenerbahçe Başkanlık seçimi tarihi merak konusu oldu. Aziz Yıldırım'ın adaylık açıklaması sonrası tarih araştırmaları hızlandı. Fenerbahçe Kulübü başkanı Ali Koç ise daha önce yeniden başkanlığa aday olacağını açıklamıştı. İki rakip 2018 yılında yapılan seçimli olağan genel kurulda yine aday olmuştu. Ali Koç 16 bin 92 oyla başkanlığa seçilirken, Aziz Yıldırım 4 bin 644 oy almıştı. Peki, Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman?

Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Fenerbahçe başkanlık seçimleri kaç yılda bir yapılır, Fenerbahçe başkan adayları 2024 kim? Aziz yıldırım aday mı?

Fenerbahçe seçim ne zaman? Kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'nin kongresinde Fenerbahçe başkanlığına aday olacağımı açıklayacağım." diyerek adaylığını duyurdu. Ali Koç 1 dönem daha aday olmaya karar verirken Sadettin Saran adaylıktan çekilmişti. İşte, Fenerbahçe Başkanlık seçimi tarihi...

FENERBAHÇE BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Fenerbahçe tüzüğüne göre seçim tarihi Mayıs ayı içerisinde olmak zorunda. Teamül uygulanırsa Mayıs ayının son cumartesi günü yani 25 Mayıs’ta olacak.

AZİZ YILDIRIM BÜYÜK FARKLA KAYBETMİŞTİ

Fenerbahçe'de 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım, 2018'deki seçimlerde büyük bir farkla kaybederek koltuğunu Ali Koç'a devretmişti. Haziran 2018'deki seçimlerde, toplam 20 bin 736 geçerli oy kullanıldı. Bu oyların 16 bin 92'si Ali Koç'a, 4 bin 644'ü ise Aziz Yıldırım'a gitti.

AZİZ YILDIRIM ADAY OLACAK MI?

Fenerbahçe, başkanlık seçimine giderken mevcut başkan Ali Koç adaylığını açıkladı, Sadettin Saran ise Koç lehine çekildiğini duyurdu. Aziz Yıldırım ise yeniden aday olacağını açıkladı.

Haberin Devamı