Gazete Vatan Logo
Süper Lig 'Futbolun sorunu bu cahiller'

'Futbolun sorunu bu cahiller'

Trabzonspor Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Olcan Adın'ın menajeri Fazıl Özdemir'i 'cahillikle' suçladı.

'Futbolun sorunu bu cahiller'

Köksal Güney, Olcan Adın'ın menajerinin sürekli olarak bu futbolcunun geleceğiyle ilgili olarak açıklama yapmasına tepki gösterdi, "Cahil kişilerin menajerlik yapması ülke futboluna zarar veriyor" dedi.

Genel Sekreter Güney, Olcan Adın'ın isminin sürekli olarak başka takımlarla anılması ve menajeri Fazıl Özdemir'in, "Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun satmayacağız diye bir açıklaması oldu mu? Trabzonspor'da kararları başkan mı alıyor, yönetim kurulu mu?" şeklinde açıklamasına sert tepki gösterdi.

Güney, menajerliği cahil insanların yapmaması gerektiğini vurgulayarak, "Trabzonspor'da kararları yönetim kurulu verir. Evet, başkanın kanaatı önemlidir ve yol gösterir. Ancak kararlar yönetim kurulundan çıkar.

Bir futbolcunun transferine kimlerin karar verip vermeyeceğini bilmeyen birinin menajerliği manidardır. Başkanın kanaati vardır. Ama kararlar yönetim kurulundan yönetim kurulunun imzası ile çıkar. Bunu bilmeyen cahil kişilerin menajerlik yapması ülke futboluna zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

"OLCAN, TRABZONSPOR'UN FUTBOLCUSUDUR"

Güney, "Olcan, Trabzonspor'un futbolcusudur. Bir yıl daha sözleşmesi var. Türk futbolu ve futbolcular, ne çektiyse menajerlerden çekmektedir. Menajerlik sisteminin çok daha düzgün bir ortamda düzgün insanlarca yapılması lazım.

Futbolcusunu alıp satılık mal gibi ortaya düşen bu bilgi fukarası insanların o futbolculara büyük zarar verdiğini bilmeleri gerekmektedir. Menajerlik konusu bu ülke futbolu için önemli bir problemdir.

Etik kurallara uygun etik insanlarca yapılmalıdır" diye konuştu. Genel Sekreter Köksal Güney, "Bizim için futbolcunun fikirleri elbette önemlidir. Direkt olarak bir menajer bizim muhatabımız değildir. Trabzonspor hiçbir zaman kişilere bağımlı olmaz. Kişiler gelip geçidir, kurumlar kalıcıdır. Bu büyük kulübü bu düşüncelerle yönetmekteyiz " diyerek açıklamalarını noktaladı.

MALOUDA'DAN FORMALI MESAJ

Trabzonspor'daki geleceği belirsizliğini sürdüren Fransız futbolcu Florent Malouda da, sosyal medya hesabına arkadaşlarıyla futbol oynarken çekilen videosunu yükledi. Fransız futbolcunun yüklediği videoda Malouda'nın arkadaşlarının Trabzonspor forması giymesi dikkat çekti.

Daha önce kulübe birkaç kez, "Takımdan ayrılmak istiyorum, bonservisimi verin" diye haber yollayan Fransız futbolcunun, yönetimin Hami Mandıralı ile çalışmama yönünde tavır almasının ardından geri adım atabileceği öğrenildi. Malouda, Mandıralı ile sorunlar yaşamış ve kendisini oynatmayınca şehri terk etmişti.

"İSTANBUL'DAKİ YÜRÜYÜŞ NEDEN İPTAL EDİLDİ"

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaşadığı sorunların ardından üst üste yapılan üç yönetim kurulu toplantısına katılmadığı gerekçesiyle ihraç edilen eski yönetim kurulu üyesi Muhammet Engin Kara, hakkını mahkemede aramaya hazırlanıyor.

Kara, Hacıosmanoğlu'nu eleştirerek, "Tek başına yönetim sistemi içerisinde kulübe ciddi zararlar veriyor. Hani İstanbul'da hakkımızı aramak için yürüyüş yapacaktık. Bu yürüyüş neden iptal edildi? Neden yapılmıyor? Bunu çıkıp açıklasın" dedi.

Haberin Devamı