Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Dün gece 4 maçta 4 puan topladık 1 basamak yukarıya sıçradık! İşte sıralamadaki yerimiz

Dün gece 4 maçta 4 puan topladık 1 basamak yukarıya sıçradık! İşte sıralamadaki yerimiz

Dün gece Fenerbahçe'nin Larnaca karşısında aldığı 3 puanın yanı sıra Başakşehir'in Rigas deplasmanından 1 puanla dönmesinin ardından Hırvatistan'ı geride bırakan Türkiye UEFA'da 18.basamağa yükseldi.

Dün gece 4 maçta 4 puan topladık 1 basamak yukarıya sıçradık! İşte sıralamadaki yerimiz

Avrupa futbolunun iki ve üç numaralı organizasyonlarında 3'üncü hafta maçları oynandı. Fenerbahçe ve Başakşehir'in muhteşem performansının devam ettiği organizasyonda 3'üncü hafta maçlarının ardından UEFA Ülke Puanı sıralaması değişti. Türkiye'nin yeni yeri dikkat çekti. İşte UEFA Ülke Puanı sıralamasında son durum...

Avrupa futbolunun iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ve Trabzonspor sahne aldı. UEFA'nın çiçeği burnunda organizasyonu UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise Sivassspor ile Başakşehir sahaya çıktı.

TRABZONSPOR KAYBETTİ

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun 3'üncü haftasında Trabzonspor, Monaco'ya konuk oldu. Heyecan dolu karşılaşma Fransa temsilcisinin 3-1'lik galibiyetiyle tamamlandı. Bordo-mavililerde Maxi Gomez'in kırmızı kart görmesi dikkat çekti. Bu sonuçla birlikte Trabzonspor grubunda 3 puanla 3'üncü sırada kaldı.

SİVASSPOR'A EVİNDE ŞOK

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nda Sivasspor, Ballkani'yi ağırladı. Gol yağmuruna sahne olan müsabaka Kosova temsilcisinin 4-3'lük üstünlüğüyle sona erdi. Sivasspor mağlubiyetin ardından 4 puanla 2'nci sırada kaldı. Grupta yer alan 4 takımın da ilk 3 maçta 4 puan toplaması dikkat çekti.

BAŞAKŞEHİR BERABERLİKLE YETİNDİ

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu'nun 3'üncü haftasında Rigas Skola'ya konuk oldu. Rigas Skola'nın 70'nci dakikada 10 kişi kaldığı müsabaka 0-0'lık beraberlikle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Başakşehir puanını 7'ye yükseltti. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri grup liderliğini sürdürdü.

Avrupa kupalarında bu sezon kalesinde gol görmeyen Başakşehir dikkat çeken performansını devam ettirdi. Başakşehir bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden 96 takım içerisinde şu ana kadar kalesinde gol görmeyen 3 takımdan biri olma başarısını sürdürdü. Başakşehir'le birlikte Bayern Münih ve Club Brugge şu ana kadar kalesini gole kapattı.

FENERBAHÇE SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun 3'üncü haftasında Fenerbahçe, Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca ile karşı karşıya geldi. Kadıköy'de oynanan müsabakada sarı-lacivertliler rakibini 2-0'la geçti. Bu skorla birlikte Jorge Jesus'un talebeleri puanını 7'ye yükseltti. Grupta oynadığı ilk 3 maçta yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler liderliğini devam ettirdi.

HIRVATİSTAN'I GERİDE BIRAKTIK

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin galibiyeti ve Başakşehir'in beraberliği sonrası Türkiye'nin UEFA Ülke Puanı sıralamasındaki yeri değişti. UEFA Ülke Puanı sıralamasında 25 bin 700 puana çıkarak, Hırvatistan'ı geride bıraktık. Türkiye, UEFA Ülke Puanı sıralamasında 1 basamak yükselerek, 18'inci sıraya yerleşti.

UEFA Ülke Puanı sıralamasında son durum şu şekilde:

13 - Çekya: 27 bin 550
14 - İsviçre: 27 bin 425
15 - Ukrayna: 26 bin 900
16 - Rusya: 26 bin 215
17 - Danimarka: 25 bin 825
18 - Türkiye: 25 bin 700
19 - Hırvatistan: 25 bin 150
20 - Yunanistan: 24 bin 725
21 - İsrail: 23 bin 500

EN YÜKSEK KATKI BAŞAKŞEHİR'DEN

UEFA Ülke Puanı sıralamsında bu sezon en fazla katkı veren takım şu ana kadar gösterdiği performansla Başakşehir oldu. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri 10 puanlık katkı sağladı. Fenerbahçe ise 9 puanla ikinci sırada yer aldı. Sivasspor 3, Trabzonspor ile Konyaspor 2.5 puanlık katkı sağladı.

Haberin Devamı