Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi AS Gazetesi yazdı! Sevilla 6-1'lik yenilgiyi Fenerbahçe maçında telafi etmek istiyor

AS Gazetesi yazdı! Sevilla 6-1'lik yenilgiyi Fenerbahçe maçında telafi etmek istiyor

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İspanyol devi Sevilla ile karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe'de hazırlıklara devam edilirken, AS Gazetesi'nin 'Sevilla 6-1lik mağlubiyetin telafisini Fenerbahçe maçında yapmak istiyor' ifadeleri oldukça dikkat çekti.

AS Gazetesi yazdı! Sevilla 6-1'lik yenilgiyi Fenerbahçe maçında telafi etmek istiyor

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda temsilcimiz Fenerbahçe, bu Perşembe günü Sevilla ile Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. İspanyol basını, Sevilla-Fenerbahçe maçı öncesi sarı-lacivertlileri mercek altına aldı. Jorge Jesus'un Sevilla maçı öncesi futbolcularına yaptığı uyarılara yer verildi. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve tüm ayrıntılar...

FENERBAHÇE, FERDİ'NİN BONSERVİSİNİ BELİRLEDİ

Son 2 sezonda kariyerinde ciddi bir çıkış yakalayan Ferdi Kadıoğlu, bu sezon özelinde ise teknik direktör Jorge Jesus’un vazgeçilmezi oldu. Portekizli hoca ile birlikte hem fiziksel olarak hem de oyun görüşü anlamında gelişim gösteren 23 yaşındaki oyuncu, yükselişini sürdürüyor. Son yıllarda transfer dönemlerinde Avrupa’ya önemli futbolcularını ihraç eden sarı-lacivertlilerde artık sırada Ferdi Kadıoğlu bulunuyor.

Eljif Elmas ve Kim Min Jae’yi Napoli’ye, Vedat Muriç’i de Lazio’ya satarak kulübün kasasına 60 milyon euroyu bulan bir gelir koyan Fenerbahçe yönetimi, Ferdi Kadıoğlu’nda da 20 milyon eurodan aşağı teklifle ilgilenmek istemiyor. Ferdi’nin hem genç yaşı hem de potansiyeliyle Avrupa’nın 5 büyük liginde rahatlıkla oynayabileceği vurgulanıyor. Zaten İtalya Serie A başta olmak üzere Ferdi’nin performansı ve gelişimi de yakından takip ediliyor. Milli yıldız, şampiyonluk yarışında, Avrupa Ligi son 16 turundaki Sevilla eşleşmesinde ve gelecek haftalarda takımın en önemli isimlerinden biri konumunda...

Haberin Devamı

JESUS'UN PRENSİ ENNER VALENCIA

Kayserispor deplasmanında Fenerbahçe formasıyla 100. resmi maçına çıkan Enner Valencia, golünü atarak krallık yolunda emin adımlarla ilerledi. Bu sezon Teknik Direktör Jorge Jesus’un vazgeçilmezi olan Valencia, kariyerinde ciddi bir seviye atladı. Bu başarıda Portekizli teknik adamın büyük payı bulunuyor. Hem taktik sistemde Valencia’ya büyük kolaylık ve özgürlük tanıyan Jesus hem de saha dışında oyuncusuyla adeta bir arkadaş gibi iletişim kuruyor. Valencia da hocasını çok seviyor ve iyi anlaşıyor. Karşılıklı bu başarılı iletişim de sahaya olumlu yansıyor.

Haberin Devamı

SEVILLA KÜME DÜŞME HATTINDA

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe’nin rakibi olan Sevilla, İspanya La Liga’da küme düşme hattına kadar indi. Son olarak önceki gün deplasmanda Atletico Madrid’e 6-1 kaybeden İspanyol ekibi, ligde üst üste 3. maçında da galibiyet çıkaramadı. 25 puanda ve eksi 12 averajda kalan Sevilla, La Liga’da 16. sıraya kadar geriledi. Küme düşme hattıyla arasında sadece bir puan kalan Sevilla’da Teknik Direktör Jorge Sampaoli’nin geleceği de tartışılmaya başlandı. Arjantinli teknik adamının geleceğinin Fenerbahçe ile oynayacağı Avrupa Ligi maçlarında netleşeceği yazıldı. İspanyol basını, taraftarların da hem takıma hem de Sampaoli’ye tepkili olduğunu yazıldı.

AS: JESUS'TAN FENERBAHÇELİ OYUNCULARA UYARI

İspanyol AS sitesi, Sevilla-Fenerbahçe maçı öncesi Jorge Jesus'un oyuncularına uyarılarda bulunduğunu yazdı. Jesus, Sevilla'nın Atletico Madrid'e karşı aldığı ağır galibiyeti telafi etmeyi planladığını ve bu karşılaşmada rakibi küçümsemenin büyük bir hata olabileceğine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Haberde ayrıca Michy Batshuayi'nin de sakatlığını atlattığına ve Sevilla karşısında forma giyebileceği detayına yer verildi.

AS'ta yer alan haberde şu ifadeler yer aldı:

"JESUS'A GÖRE EN BÜYÜK TEHLİKE..."

"9 Mart Perşembe günü Fenerbahçe, Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile Ramon Sanchez Pizjuan'da karşılaşacak. Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, Sevilla'nın geçen Cumartesi Metropolitano'da aldığı 6-1'lik yenilgiyi Fenerbahçe'ye karşı telafi etmeyi planladıklarını oyuncularına aktardı. Bu nedenle 68 yaşındaki teknik adam, kendi oyuncularına sadece kolay bir karşılaşma olacağını ya da düşüşte olan bir takımla karşılaşacaklarını düşünmenin büyük bir hata olacağını iletti. Jorge Jesús'a göre Fenerbahçe'yi bekleyen en büyük tehlike Atletico Madrid'e karşı alınan 6-1'lik yenilgiyi telafi etmek isteyen ve her zamankinden daha çok kazanmak isteyen, bambaşka bir Sevilla olacak. Bu nedenle tecrübeli teknik direktör bu maçı sezonun en zor maçlarından biri olarak görüyor."

Haberin Devamı

"EN SEVİNDİRİCİ GELİŞME BATSHUAYI'NİN DÖNÜŞÜ"

"Fenerbahçe için sevindirici haberlerden biri de Michy Batshuayi'nin dönüşü olacak. 29 yaşındaki forvet, Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 2-1 yendiği son lig maçını kaçırdı, ancak sakatlığından tamamen kurtuldu ve önümüzdeki Perşembe günü sahada olacak. Onunla birlikte Enner Valencia (23 maçta 23 golle Türkiye Süper Ligi'nde en çok gol atan oyuncu), Sánchez Pijzuán'da Fenerbahçe'nin en büyük kozlarından olacak" (Skorer)

AS Gazetesi yazdı Sevilla 6-1lik yenilgiyi Fenerbahçe maçında telafi etmek istiyor