Gazete Vatan Logo
Futbol Tıpkı Nuri Şahin gibi futbolcu olarak geldi bir anda teknik direktör oldu!

Tıpkı Nuri Şahin gibi futbolcu olarak geldi bir anda teknik direktör oldu!

Sjors Ultee'nin görevden alınmasıyla bir anda antrenör olan Burak Yılmaz, Fortuna Sittard'da antrenmanlarını yönetmeye başladı.

Tıpkı Nuri Şahin gibi futbolcu olarak geldi bir anda teknik direktör oldu!

Hollanda'da Burak Yılmaz atıyor, Fortuna Sittard kaybediyor. Fortuna Sittard formasıyla 4 maçta forma giyen Burak Yılmaz, Heerenveen maçında da fileleri sarstı fakat karşılaşma 2-1'lik Heerenveen üstünlüğüyle sona erdi.

Abe Lenstra Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Heerenveen 2-1 kazanırken, goller 22. dakikada Sydney van Hooijdonk ve 44. dakikada Milan van Ewijk'in ayağından geldi.

BURAK YILMAZ BOŞ GEÇMEDİ

Sahadan mağlubiyetle ayrılan Fortuna Sittard'da forma giyen Türk futbolcular Burak Yılmaz 90 dakika sahada kalıp 1 de gol atarken, Doğan Erdoğan ise 66. dakikada oyundan alındı.

Bu sonuçla beraber Heerenveen puanını 8'e yükseltirken, Fortuna Sittard henüz puanla tanışamamış oldu. Ligin bir sonraki haftasında Heerenveen evinde NEC Nijmegen'i konuk ederken, Fortuna Sittard da Utrecht'i ağırlayacak.

ULTEE GÖREVDEN ALINDI BURAK DÜMENE GEÇTİ

Hollanda Eredivisie'de sezona kötü bir başlangıç yapan ve Hereenveen maçı öncesi 3 maçta 3 mağlubiyet alan Fortuna Sittard, teknik direktör Sjors Ultee ile yollarını ayırdı. Bu gelişme sonrası Hollanda ekibinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Lille ile yollarını ayırmasının ardından Fortuna ile anlaşan ve 2 yılı futbolcu, 3 yılı da antrenör olarak imza atan Burak Yılmaz, antrenmanda takımı yöneten isim oldu.

Hollanda basını, 37 yaşındaki golcünün sorumluluk alarak antrenmanların devam etmesini sağladığını aktarırken henüz diploması bulunmayan tecrübeli ismin ilerleyen dönemde antrenör olacağını hatırlattı.

Haberin Devamı

Voetbal'da yer alan habere göre; Burak Yılmaz, yeni hoca seçiminde de söz sahibi olacak. Yönetimin çalışmalara başladığı ve kısa süre içerisinde teknik adam konusunun çözüleceği ifade edildi.

'TEKNİK DİREKTÖR OLMAK İSTİYORUM'

Lille ile sözleşmesinin bitmesinin ardından Fortuna Sittard'a 2 yılı futbolcu, 3 yılı antrenör olarak imza atan Burak Yılmaz, daha önce teknik direktörlük ile ilgili sorulan soruya şu şekilde yanıt vermişti:

''Ben aslında şu an için teknik direktör olmak istiyorum ama iki sene önce aklımda hiç teknik direktörlük yoktu, şu anda olabileceğimi düşünüyorum. Aslında buna 2 sene sonra kulüple oturup karar vereceğiz. Ama ben hayatım boyunca sahanın içinde oldum, bundan sonra da saha içinde olmayı istiyorum. Ama ilerleyen süreçler ne gösterir onu da bilemem.''

Haberin Devamı

HEERENVEEN MAÇI SONRASI FLAŞ GELİŞMEYİ DUYURDULAR: İDDİALAR DOĞRU ÇIKTI

Fortuna Sittard'ın deplasmanda Heerenveen'e 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından Hollanda basını Burak Yılmaz ile ilgili flaş bir iddiayı gündeme taşıdı. Algemeen Dagblad'da yer alan habere göre Burak Yılmaz, Sjors Ultee'nin görevden alınmasının ardından Hollanda ekibinde antrenör olarak görev yapmaya başladı. Haberde Burak Yılmaz'ın Heerenveen maçının kadrosunu kendi belirlediği de aktarıldı. Burak Yılmaz, Heerenveen maçına ilk 11'de başladı. Haberde ayrıca Burak Yılmaz'ın takım arkadaşlarına bin euro ikramiye verdiği de iddia edildi.

Algemeen Dagblad haberinde şu ifadeleri kullandı;

"İddialar doğrı çıktı. Burak Yılmaz, Sjors Ultee'nin ardından oyuncu-antrenör olarak Fortuna Sittard'daki tek yetkili kişi. Ayrıca takım arkadaşlarına bin euro ikramiye verdiği de doğrulandı. Fortuna Sittard Sportif Direktörü Sjoerd Ars, Burak Yılmaz'ın kadrodaki futbolculara ikramiye verdiğini açıkladı ve bunun kulüpte bir gelenek olduğunu ifade etti."

DE TELEGRAAF: ULTEE'NİN KOVULMASINDAKİ ETKEN BURAK YILMAZ

Haberin Devamı

Hollanda'nın önemli sitelerinden De Telegraaf, Sjors Ultee'nin kovulmasının arka planında Burak Yılmaz'ın yer aldığını iddia etti. Haberde "Antrenör Sjors Ultee'nin hızla görevden alınması Fortuna Sittard'da henüz bir fark yaratmadı. Bu operasyonun arka planında yer aldığı düşünülen Burak Yılmaz prim sözünü tuttu fakat Heerenveen'e karşı beklenen zafer yine gelmedi. " ifadelerini kullandı.

Haberde Burak Yılmaz için "İktidar boşluğunu istismar eden ve kulübün ortak sahibi olarak antrenmanlara ve kadroya şiddetle müdahale eden" olarak bahsedildi. (Milliyet)

Tıpkı Nuri Şahin gibi futbolcu olarak geldi bir anda teknik direktör oldu