Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Abdullah Avcı, Fenerbahçe'nin belalısı oldu!

Abdullah Avcı, Fenerbahçe'nin belalısı oldu!

Trabzonspor’a şampiyonluk kazandıran Abdullah Avcı, bordo-mavililerde görev yaptığı dönem içerisinde, Kadıköy ekibini üçüncü kez liderlikten indirdi. Başarılı teknik adam, Karadeniz ekibinin 26 yıllık beklentisini de giderdi.

Abdullah Avcı, Fenerbahçe'nin belalısı oldu!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, önceki gün İstanbul’da, Fenerbahçe’ye karşı aldığı 3-2’lik galibiyetle rakibini liderlik koltuğundan indirdi. İşin ilginci, Avcı’nın bunu üçüncü kez gerçekleştirmesiydi.

2021-22 sezonunda, Vitor Pereira yönetiminde 19 puanla lider olan Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek zirveye yerleşen Avcı yönetimindeki bordo-mavililer, 2022-23 sezonunun 15. haftasında 29 puanla zirvedeki rakibini Jorge Jesus yönetimindeki maçta 2-0 mağlup ederek yine koltuğundan indirmişti.

Önceki akşam, 11. hafta müsabakasında 30 puanla zirvedeki Fenerbahçe’yi, namağlup İsmail Kartal yönetimindeki karşılaşmada 3-2 mağlup eden Karadeniz ekibi, ezeli rakibini bir kez daha liderlikten etti.

Bu sezon ligde 10 maçlık galibiyet serisiyle başlayan Fenerbahçe’nin toplam 19 maçı bulan galibiyet serisine son veren Abdullah Avcı, 1997 yılında Yılmaz Vural yönetiminde oynanan müsabakadan sonra sarı-lacivertlileri sahasında deviren ilk teknik direktör oldu. O tarihten bu yana Fenerbahçe’ye 15 farklı teknik direktörle 25 kez rakip olan Trabzonspor, Avcı’ya kadar bu başarıyı gösterememişti.

Haberin Devamı

Avcı, Kadıköy’de alınan 3-2’lik sonuçla, bordo-mavili camianın efsane teknik direktörleri Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı’nın ardından ezeli rakibini en fazla mağlup eden teknik adam oldu. Fenerbahçe’yi bugüne kadar 8 kez Ahmet Suat Özyazıcı ve 3 kez mağlup eden Özkan Sümer’den sonra, 2 galibiyeti bulunan Avcı, bu zaferiyle Özkan Sümer’i yakaladı.

TRABZON'DA BAYRAM HAVASI

Ligde çeyrek asır sonra Kadıköy’de Fenerbahçe’yi deviren Trabzonspor’un bu başarısı yerel basında da coşkuyla sayfalara yansıtıldı. Bunlardan bazılarının başlıkları şöyle:

KARADENİZ: Tarihi yeniden yazdık, Fenerbahçe’yi ağlata ağlata yendik.

KUZEY EKSPRES: İster milyon dolar eurolar harca, ister yıldızları topla, istersen de TFF, MHK’ya oyna... Bu iş yürek işidir Koçum.

SON NOKTA: VAR’ınızı YOK’unuzu hepinizi yendik... Trabzonspor’a ZORBA’lık sökmez, soyadın gibi küçüksün, düdüğünü as artık.

TAKA: Fırtına, Fener’i parçaladı. Trabzonspor, hakemi de rakibini de Kadıköy’ün çimlerine gömdü.

Haberin Devamı

GÜNEBAKIŞ: Fener’i de hakemi de dağıttık, Kadıköy’de şov yaptık, eze eze 3 puanı aldık.

KOÇLA KARŞILAMA

Fenerbahçe galibiyetinden büyük mutluluk duyan Trabzonspor taraftarı, takımlarını havalimanında boynuna Fenerbahçe atkısı sarılan koçla karşıladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a göndermede bulunan bordo-mavililer, Trabzon’a saat 02.00 sıralarında ulaşan futbolcuları coşkuyla karşılarken, oyuncular güçlükle takım otobüsüne bindi. Futbolculardan Mehmet Can Aydın, taraftarın isteği üzerine üçlü çektirdiken sonra kafile havalimanından ayrıldı.