Gazete Vatan Logo
Hatay Spor Atsu'nun ailesi ve yakın arkadaşları Hatay'a geldi

Atsu'nun ailesi ve yakın arkadaşları Hatay'a geldi

Hatay’daki depremde Rönesans Rezidans’ın çökmesiyle enkaz altında kalan Hatayspor’lu Christian Aksu ve sportif direktör Taner Savut için bekleyiş sürüyor.

Atsu'nun ailesi ve yakın arkadaşları Hatay'a geldi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu enkaz altında kalmıştı.

Atsu’nun yakın arkadaşları ve aile üyeleri de dün itibariyle Hatay’a geldi. Enkaz çalışmalarını yakından takip eden Atsu ailesi, gelecek olumlu bir haberi bekliyor.

GANA HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

İnsan hakları ve yardım kuruluşu olarak ülkede hizmet veren Crime Check Foundation, Gana hükümetine bir çağrıda bulunarak, milli futbolcunun Hatay’daki arama-kurtarma çalışmalarına hükümetin katılmasını talep etti

ESSIEN'DEN MESAJ

Hala kendisine ulaşılamayan Ganalı futbolcuyla ilgili Chelsea'de beraber top koşturduğu eski futbolcu Essien'den mesaj geldi. Michael Essien, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arkadaşım Christian Atsu'nun hayatta olduğunu umuyor ve dua ediyorum. Kalbim, başta bu trajedinin kurbanlarının aileleri olmak üzere tüm Türkiye ve Suriye halklarıyla birlikte" dedi.

Öte yandan Gana Milli Takımı kaptanı Andre Ayew, yakın arkadaşı olduğunu belirttiği Christian Atsu’nun durumundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ayew, “Tüm Gana kendisinin iyi olması için dua ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KEVİN SONİ: HER GÜN DUA EDİYORUM

Hataysporlu futbolculardan Kevin Soni deprem gecesinde Christian Atsu ile telefonda görüştüğünü ifade etti. Christian Atsu ile telefonda konuşan son kişi olduğunu belirten Kevin Soni, "Christian Atsu ile telefonda konuşuyordum. Pazar günü frikik golü atmıştı ve ona iyi oynadığını ve performansını beğendiğini söylemiştim. Ama bunun son konuşmamız olduğunu bilmiyordum. İki saat sonra başka bir haber alamadım. Bana arkadaşımın ölmüş olabileceği söylendi, bu seni çıldırtmaya yeter. Kesinlikle onunla telefonda konuşan son kişi benim. Bunu söylemekten gurur duymuyorum ama sağ salim buluruz inşallah. Bunun için her gün dua ediyorum" dedi.

VOLKAN DEMİREL HATAY'A GERİ DÖNDÜ

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, yardım çalışmalarına devam ediyor. Takımı ile İstanbul'a geldikten sonra tekrar Hatay'a dönen Demirel, burada yardım çalışmalarını sürdürüyor. Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenen Volkan Demirel, aileler ve çocukların konaklamaları için de vesile oldu.

Haberin Devamı

Oradaki çocuklarla telefonla görüntülü konuşan Volkan Demirel, "Ben buradayım merak etmesinler. Elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalışıyorum. Kendinize iyi bakın" ifadelerini kullandı. Demirel konuşması sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.