Gazete Vatan Logo
Galatasaray Zaniolo attı İtalyan basını 'Mancini şimdi gülümseyebilir' manşetini kullandı

Zaniolo attı İtalyan basını 'Mancini şimdi gülümseyebilir' manşetini kullandı

Kasımpaşa maçında attığı golle İtalya basınının ilgi odağı olan Nicolo Zaniolo için "Roberto Mancini şimdi gülümseyebilir" ifadeleri kullanıldı.

Zaniolo attı İtalyan basını 'Mancini şimdi gülümseyebilir' manşetini kullandı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Kasımpaşa engelini Nicolo Zaniolo'nun golüyle geçti. Sarı-kırmızılı takımda hazırlık maçlarının ardından ilk resmi maçında da fileleri havalandıran Nicolo Zaniolo'nun performansı Avrupa'da ses getirdi.

İtalyan oyuncunun sarı-kırmızılıları galibiyete taşıdığı vurgulanan haberlerde, Roberto Mancini için de ifadeler kullanıldı. İşte ayrıntılar...

İLK MAÇINDA FİLELERİ HAVALANDIRDI

Sarı-kırmızılıların Roma’dan kadrosuna kattığı İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo mücadeleye yedeklerde başladı. Zaniolo müsabakanın ikinci yarısında Yunus Akgün’ün yerine oyuna dahil oldu ve ilk resmi maçını oynadı. Müsabakanın 57. dakikasında sahneye çıkan 23 yaşındaki futbolcu, rakip fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

ZANIOLO İTİRAF ETTİ: BABAMA SÖZ VERMİŞTİM

Galibiyeti depremzedelere armağan eden Nicolo Zaniolo, "Belki de Türkiye'nin tarihindeki en kötü dönemlerinden bir tanesinde geldim. Depremde evsiz kalan insanlar oldu, bu maçı onlara armağan ediyoruz. Çok mutlu da olamıyoruz, acılarımız çok yeni" dedi.

Haberin Devamı

Attığı golü adayan golcü futbolcu, "Forma numaram ve bu gol de Muhammed Özkan için... Ailesi için, depremde hayatını kaybedenler, kalanlar için... Hepsi için..." ifadelerini kullandı.

Maçı değerlendiren Zaniolo, "Kasımpaşa'ya iltifat etmek istiyorum, onlar çok iyi bir takım. Biz de iyi bir maç çıkardık. Bu benim ilk maçım, kendimi geliştirmem gerekiyor. Kendimi geliştirdikçe, daha iyi şeyler çıkaracağım" açıklamalarında bulundu. Babasına söz verdiğini dile getiren İtalyan futbolcu, "Babama söz vermiştim, yarın da doğum günü. Bu golün ona bir hediye olmasını istedim. Hayata devam etmek zorundayız."

"REKOR TRANSFER GALİBİYETE TAŞIDI"

Alman basınından LIGA Blatt'ta yer alan haberin başlığında "Rekor transfer Zaniolo, Galatasaray'ı Kasımpaşa karşısında galibiyete taşıdı" denildi. Sarı-kırmızılıların maçı hak ettiği vurgulanan haberde, "Zorlu bir mücadelede ev sahibi sahadan hak ettiği galibiyetle ayrılmayı başardı. Akşamın golünü Galatasaray'ın 15 milyon euroluk adamı Nicolo Zaniolo attı" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

"MANCINI ŞİMDİ GÜLÜMSEYEBİLİR"

İtalyan basınından La Gazetta dello Sport'ta yer alan haberde ise; "Nicolo Zaniolo girdi ve golünü attı. Daha ilk maçtan tabelayı belirledi. Roberto Mancini şimdi gülümseyebilir" ifadeleri kullanıldı.

"JORGE JESUS'A BASKI KURUYOR"

Portekiz basınından Maisfutebol'da yer alan haberde ise, "Nicolo Zaniolo'nun golüyle kazanan Galatasaray, Jorge Jesus'a baskı kuruyor. Sérgio Oliveira'nın takımı, Fenerbahçe'nin 9 puan önünde bulunuyor" denildi.

"BUNDAN DAHA GÜZEL BAŞLAYAMAZDI"

Goal'in İtalya hesabında ise şu ifadeler kullanıldı: "Eski Roma forveti, Türkiye Süper Ligi'ndeki ilk maçında Galatasaray formasıyla gol attı: ikinci yarıda sahada, sadece 11 dakika sonra golü attı. Nicolò Zaniolo'nun Türkiye Süper Ligi macerası bundan daha güzel başlayamazdı."

Gazetefutbol'da yer alan haberde ise; "Joker Zaniolo ilk maçında galibiyet golünü attı ve Galatasaray'ı Süper Lig rekoruna taşıdı" başlığı kullanıldı.

Haberin Devamı

Diario AS'ta yer alan haberde ise; "Zaniolo ilk maçında parlıyor" başlığı kullanıldı.

beIN Sports'un İspanya hesabında; "Zaniolo'nun ilk golü Galatasaray'a galibiyeti getirdi" ifadeleri yer aldı.