Gazete Vatan Logo
Galatasaray Sürpriz yok! İşte Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde düdük çalacak hakem

Sürpriz yok! İşte Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde düdük çalacak hakem

Süper Lig'in 18.hafta karşılaşmasında Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Halil Umut Meler yönetecek.

Sürpriz yok! İşte Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde düdük çalacak hakem

Süper Lig'de son olarak Sivasspor'u mağlup eden Galatasaray, Antalyaspor'u yenen Fenerbahçe'ye konuk oluyor. Dev derbiyi yönetecek hakem resmen açıklandı.

SALI GÜNÜ VAR KAYITLARI AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu, 3 Ocak Salı günü bir ilke imza atarak Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarının VAR kayıtlarını açıklamıştı. TFF'nin açıklamasında, "Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep FK A.Ş. – Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin “önemli hakem hatası” yaptıkları tespit edilmiştir. Şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda oluşan spekülasyonları da ortadan kaldırmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun kararıyla; söz konusu maçlardaki tartışılan pozisyonlara ait VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verilmiştir.

Göreve geldiğimiz ilk gün sözünü verdiğimiz şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda en küçük soru işareti bırakmadan çalışmalarımızı sürdürürken, hakemlik müessesesinin de zarar görmemesi için maksimum hassasiyeti göstereceğimiz konusunda kamuoyunu temin ederiz. Bazı hakemler tarafından yapılan hataların tüm futbol camiasına mal edilmesine de izin verilmeyecektir. Bu iki maç ile ilgili hatalı bulunan hakemler hakkında Merkez Hakem Kurulu gerekli yaptırımları uygulayacaktır. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız" ifadeleri kullanılmıştı.

Haberin Devamı

MHK: UZUN SÜRE GÖREV VERİLMEYECEK

"Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

SÜPER LİG'E 6 YENİ HAKEM

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, 2022-2023 futbol sezonunun kalan bölümünde görev yapacak hakem ve gözlemci klasmanlarını belirledi. Süper Lig hakemleri arasına Burak Pakkan, Cihan Aydın, Turgut Doman, Direnç Tonusoğlu, Yiğit Aslan ve Murat Erdoğan eklendi. Böylece Süper Lig'deki hakem sayısı 29'a yükseldi.

Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu, istifa eden Özgüç Türkalp'in yerine yeni isim atamadı.

DERBİNİN HAKEMİ HALİL UMUT MELER

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak dev derbi, 8 Ocak Pazar günü saat 19:00'da Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. TFF'den bugün yapılan açıklamada derbiyi yönetecek hakem Halil Umut Meler oldu.

SON 2 AYDA 3. DERBİSİ

Halil Umut Meler, son 2 ayda 3. derbisini yönetecek.

13. Hafta
Galatasaray 2-1 Beşiktaş

15. Hafta
Trabzonspor 2-0 Fenerbahçe

18. hafta
Fenerbahçe - Galatasaray

Öte yandan Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını Halil Umut Meler yönetmişti.

İŞTE HAFTANIN MAÇLARININ HAKEMLERİ

Yarın
16.00 Hatayspor - Antalyaspor: Yasin Kol
19.00 Beşiktaş - Kasımpaşa: Zorbay Küçük

8 Ocak Pazar
13.30 Fatih Karagümrük - Arabam.com Konyaspor: Kadir Sağlam
16.00 MKE Ankaragücü - Kayserispor: Ümit Öztürk
16.00 Giresunspor - Ümraniyespor: Sarper Barış Saka
19.00 Fenerbahçe - Galatasaray: Halil Umut Meler

Haberin Devamı

9 Ocak Pazartesi
17.00 Medipol Başakşehir - Adana Demirspor: Arda Kardeşler
20.00 İstanbulspor - Gaziantep FK: Burak Şeker
20.00 Corendon Alanyaspor - Trabzonspor: Mustafa Kürşad Filiz