Gazete Vatan Logo
Galatasaray İtalyan basınını bile çıldırttı: Zaniolo aklını kaybetti

İtalyan basınını bile çıldırttı: Zaniolo aklını kaybetti

İstanbulspor maçında gördüğü kırmızı kartla Sarı Kırmızılı camiada büyük tepki toplayan Zaniolo, İtalyan basını tarafından da sert bir dille eleştirildi.

İtalyan basınını bile çıldırttı: Zaniolo aklını kaybetti

İstanbulspor maçında gözü ile kaşı arasındaki bölgeye darbe alan ve 15 dikişle maçı tamamlayan Victor Nelsson konusunda strateji belirlendi.

İstanbulspor karşılaşmasında kusursuz oyunu ile dikkat çeken Nelsson, kariyerine kendisi yön verecek. Geçen yaz Sevilla’dan teklif alan ama sarı-kırmızılı yönetimin teklifi düşük bulması nedeniyle gitmesine izin vermediği Danimarkalı, yine de bunu sorun etmedi. Başarılı futbolcu için kış döneminde ise İngiltere ve İtalya’dan teklifler gelmesine rağmen yönetim satılmasını doğru bulmadı.

Teknik Direktör Okan Buruk ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un ikna ettiği Nelsson’a, “Yazın kararına saygı duyacağız ama şimdilik ayrılman doğru değil” dedikleri öğrenildi. Sarı-kırmızılıların, 25 milyon euro çıkış maddesi bulunan Nelsson’un kararının saygıyla karşılanacağı belirtildi. Danimarkalı futbolcu son olarak Napoli’nin gündemine geldi.

İstanbulspor karşısında sezonun unutulmaz karelerinden birine imza atan Danimarkalı stoperin yarasını görenlerin, bu manzara karşısında hemen sırtlarını döndükleri öğrenildi. 24 yaşındaki Danimarkalı’nın, yaşadığı acıya rağmen devam etmesi takdirle karşılanırken, Florya’da Teknik Direktör Okan Buruk ve takım arkadaşları, dün kendisini “Braveheart (Cesur yürek)” olarak çağırdı.

Haberin Devamı

"ZANIOLO AKLINI KAYBETTİ"

Cim-Bom’da, sonradan oyuna giren ve sadece 6 dakika sahada kalıp, kırmızı kartla atılan Nicolo Zaniolo’nun durumu, İtalyan spor basını tarafından manşetlere taşıdı.

La Gazzetta dello Sport’un haberinde, “Ne gol attı ne asist yaptı. Zaniolo bu kez farklı haberlerle gündemde. Zaniolo’nun oyundan atılması Galatasaray’ın galibiyetinin önüne geçmedi. Galatasaray kalan 2 maçını kazanması durumunda şampiyon olacak” ifadesi kullanıldı.

Tuttosport, Nicolo Zaniolo’nun oyuna girdikten 6 dakika sonra oyundan atılmasını “İnanılmaz” olarak yorumladı. Tuttomercatoweb de, “Eski Romalı, hakemin kararını hiç iyi karşılamadı ve tüm öfkesini soyunma odasına giden tünele verdi” diye yazdı.

Corriere dello Sport da, “Zaniolo aklını kaybetti. Oyundan atıldıktan hemen sonra tüneli ve ardından soyunma odasını yumrukladı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

17 MAYIS UNUTULMADI

Türk futbol tarihine, “İlk ve tek Avrupa Şampiyonu” kulüp olan Galatasaray’da UEFA Kupası’nı kaldırdığı 17 Mayıs 2000 unutulmadı.

Sarı-kırmızılı kulüpte o dönem futbolcu olarak görev yapan, Teknik Direktör Okan Buruk da o günkü unutulmaz anı bir fotoğraf ile hatırlattı. 23. senesini dün dolduran bu zaferi anlatan Buruk, “Gerçekleri tarih yazar, tarihi de GALATASARAY” diye yazdı.

KİLİT TARİH 1 HAZİRAN

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu’nda yapılan çalışmaları anlattı, 1 Haziran’dan itibaren gelirlerin yarısının anlaştıkları bankalara aktarılacağını hatırlattı. Özbek, “Peki ben hayatımı nasıl sürdüreceğim?” diye sıkıntısını aktardı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bankalarla yapılan anlaşmanın zor dönemine girdiklerini anlattı, 1 Haziran’dan itibaren yapılacakları aktardı.
Göreve geldiklerinden bu yana 11 ay geçtiğini dile getiren Özbek, “Mutlulukla ifade ediyorum ki, verdiğimiz sözlerin hepsini teker teker tutuyoruz” diyerek ilk olarak futbolu anlattı. Özbek şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Futbol takımımız, geçen sezonu 13. sırada bitirmişti. Bu takımı yakışır şekilde şampiyon adayı haline getirmek öncelikli hedefimizdi. Bunun için sporcu maaşlarını euro bazında geçen seneye hemen hemen yakın tutarak takımımızı çok daha değerli ve rekabetçi hale getirdik. Sporcularımıza, Avrupa kulüplerinden gösterilen ilgi takımımızın kıymetinin ne kadar arttığının göstergesidir. Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olmak, en çok Cumhuriyet’in yüzü Galatasaray’a yakışacaktır. Takımımız şampiyon olmayı hak etti ve olacaktır.”

Mecidiyeköy, Florya, Galatasaray Adası ve Kemerburgaz ile ilgili bilgiler veren Galatasaray Başkanı, Florya’dan gelecek ekonomik değere vurgu yaparak, “Konuyla ilgili çok detaya girmeye gerek yok. Bildiğiniz gibi bazı kesimler konuyla kıskançlık seviyesinde ilgili” diyerek rakip yöneticilere laf attı.

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmadan çıkmak istediklerini tekrarlayan Dursun Özbek, “Konsorsiyum bankalarıyla sözleşmenin kolay dönemleri bitti, zorluğu başladı. Yapılan anlaşma bize diyor ki, 1 Haziran’dan itibaren kulübün tüm gelirlerinin yüzde 50’sini bana bırakacaksın. Peki ben hayatımı nasıl sürdüreceğim? Sanki kulübün öyle bir geliri var ki, tüm sportif faaliyetleri hallediyor da Bankalar Birliği’nin borcunu kapatsın. Bugün için yaklaşık 400 milyon liralık faiz ödememiz var” hatırlatmasını yaptı.

İtalyan basınını bile çıldırttı: Zaniolo aklını kaybetti

Haberin Devamı