Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde nasıl tur atlar? Son maçlar öncesi A Grubu'nda işler karıştı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde nasıl tur atlar? Son maçlar öncesi A Grubu'nda işler karıştı

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Manchester United ile 3-3 berabere kalan Galatasaray, büyük fırsat teperken son maçlar öncesi grupta işler iyice kızıştı. Grubun diğer maçında Kopenhag, Bayern Münih ile berabere kalarak temsilcimiz Galatasaray ile puanını eşitlerken tur atlayacak takım son maçta belli olacak.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde nasıl tur atlar? Son maçlar öncesi A Grubu'nda işler karıştı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci maçında İngiliz devi Manchester United'ı konuk ederken karşılaşma 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılı ekip, Manchester United karşılaşmasına tek eksik ile çıktı. Süper Lig'in 13’üncü haftasında Alanyaspor karşılaşmasında sakatlanan ve sol üst arka adalesinde 2’nci derece zorlanma tespit edilen 27 yaşındaki Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez, Manchester United’a karşı sakatlığı sebebiyle forma giyemedi. Sanchez’in yerine teknik direktör Okan Buruk, sağ stoperde Kaan Ayhan’a görev verdi.

ABDÜLKERİM BARDAKCI GERİ DÖNDÜ

Galatasaray’ın 29 yaşındaki başarılı savunmacısı Abdülkerim Bardakcı, Manchester United maçı ile birlikte formasına tekrar kavuştu. Teknik direktör Okan Buruk, Alanyaspor maçı öncesi son antrenmanda yaşadığı sakatlık sonrası tedbir amaçlı Alanyaspor karşısında dinlendirdiği Abdülkerim Bardakcı’ya Şampiyonlar Ligi’nde İngiliz ekibine karşı olan maçta sahaya sürdü.

UEFA YETKİLİLERİ MAÇ ÖNCESİ ZEMİNİ İNCELEDİ

Galatasaray - Manchester United maçı öncesinde gün boyu devam eden yoğun yağış sebebiyle UEFA yetkilileri, maça 2 saat kala sahaya indi ve zemini kontrol etti. Topun zemin üzerinde sekip sekmediğini kontrol eden yetkililer, maç saatine yakın yağışın şiddetini kesmesiyle maçın oynanmasına dair bir engel kalmadığına ve gerçekleştirilen konuşma sonrasında maçın oynanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

52 BİN TARAFTAR YERİNİ ALDI

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 5’inci haftasında sahasında Manchester United’a oynadığı maçı 52 bin taraftar tribünden izledi. Bu sezon iç sahada oynadığı karşılaşmalarda ortalama olarak 40 bin seyircinin altına düşmeyen sarı-kırmızılı ekibin, İngiliz ekibiyle mücadelesi kapalı gişe oynandı.

GALATASARAY TARAFTARINDAN 'WELCOME TO HELL' KOREOGRAFİSİ

Galatasaray - Manchester United maçı öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar özel bir koreografi gerçekleştirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. maçında Galatasaray ile Manchester United arasında RAMS Park’ta oynanan müsabaka öncesi sarı-kırmızılı taraftar özel koreografi yaptı. Taraftarlar kartonlarla 3 tribünü kapsayan bir koreografi gerçekleştirdi. Kartonlarda Kuzey tribününde 'Aslan', Güney tribününde ise 'Şampiyonlar Ligi Kupası' yer aldı. Doğu tribününde de kartonlarla İngilizce 'This is Sami Yen' ve 'Welcome to hell' yazıları yapıldı.

Haberin Devamı

MANCHESTER UNITED İLE 8’İNCİ KARŞILAŞMA

Galatasaray, Manchester United ile bugüne kadar 7 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılı ekip, 2 kez sahadan galip ayrılırken, 2 kez de İngiliz ekibine mağlup oldu. 3 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Galatasaray bu 7 karşılaşmada toplam 7 gol atarken, kalesinde de 10 gol gördü. Ayrıca sarı-kırmızılı ekip, Manchester United ile iç sahada yaptığı 3 maçta da mağlup olmadı. 7 maçın 4’ü İngiltere'de, 3 karşılaşma ise İstanbul'da oynandı. Sarı-kırmızılılar, evinde oynadığı karşılaşmalarda kalesinde gol görmedi. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonunda İngiliz ekibini 1-0 ile geçerken, 1993-1994 ile 1994-1995 yıllarında 0-0 ile sahadan beraberlik ile ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan Galatasaray, Avrupa kupalarında İngiliz temsilcileri ile 22 karşılaşmaya çıktı. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Leeds United ve West Bromwich Albion ile oynadığı 22 maçta; 4 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldı.

BAYERN LİDERLİĞİ GARANTİLEDİ

Galatasaray'ın bulunduğu A Grubu'nda 5 haftada 13 puan toplayan Bayern Münih lider olarak çıkmayı garantiledi.

G.SARAY KAZANIRSA TURLAYACAK

Galatasaray, Kopenhag'ı deplasmanda yenerse Manchester - Bayern maçının sonucuna bakmadan tur atlayacak.

BERABERLİK YETMİYOR

1 gol averaj farkıyla Kopenhag'ın gerisinde üçüncü sırada yer alan Galatasaray'a beraberlik yetmiyor.

PUAN DURUMU

13 - Bayern Münih
5 - Kopenhag
5 - Galatasaray
4 - Manchester United

Galatasaray, Şampiyonlar Liginde nasıl tur atlar Son maçlar öncesi A Grubunda işler karıştı