Gazete Vatan Logo
Galatasaray Erden Timur patlaması: Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak

Erden Timur patlaması: Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, son haftalarda üst üste gelen hakem hataları üzerine yaptığı basın toplantısında çok sert ifadeler kullanarak "Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak" sözlerini sarf etti.

Erden Timur patlaması: Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, NEF Stadı’nda gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi. ‘Türk futbolu için adalet’ temalı basın toplantısında, ‘Ayrıcalık değil adalet istiyoruz’ diyen Erden Timur’un sözlerinden satırbaşları şunlar:

- Ayrıcalık değil, adalet istiyoruz. Bu toplantının ana gündemi başından sonuna kadar adalet. Bağırarak konuşmayacağız. Kararlılıkla konuşacağız. Haklı olanın bağırmasına gerek yoktur.

- Bundan sonra anladığınız dilden konuşacağız. Kararları birilerine hizmet etmek için alanlara karşı mücadelemiz başlıyor. Türk futbolunu bezdirdiniz, yeter. Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak.

- Biz yola çıktık, ne gerekiyorsa... Boyunsa, boyun... Ne gerekiyorsa vereceğiz. Bu bir savaş değil. Ancak öyle görenlere sesleniyoruz, korkun! Korkun! Çözüm için ne gerekiyorsa yapacağız! Seyit Onbaşı, vatan için o mermiyi kaldırdı. Biz de bu davada Seyit Onbaşı’yız!

- Hakemliği bitme noktasına gelmiş Ali Palabıyık, Galatasaray’ın maçına atanıyor. Psikologlarla bile konuştuk, bu durumda baskı altında kalınmaması mümkün değil diyorlar.

- Bir hakem nasıl Galatasaray’ın rakibi olan takımın formasını giyip maça gidebilir? Biz gazetelerden öğrendik. Tamam, yaptı diyelim, bununla ilgili nasıl soruşturma açılmaz? Mete Kalkavan’ın Galatasaray’a karşı bir travması var.

Haberin Devamı

- Fenerbahçe’nin 4 defa lehine, 1 defa aleyhine karar verildi. Biz ise VAR odası diye bir şeyi göremedik. Seferovic’in Trabzonspor maçındaki pozisyonu, ele çarpma, VAR’a gidilmemesi... Fenerbahçe’nin benzer pozisyonda penaltı alması... Gaziantep maçında Abdülkerim’in ikinci sarı ve kırmızısı. Benzer pozisyon Fenerbahçe maçında yaşandı, kart yok.

- Kayseri’de Icardi’nin pozisyonu oluyor, 20 saniyede korner kullanılıyor. 20 saniyede incelenip, karar veriliyor. Ancak tekrarı 5. dakikada gösteriliyor. En doğru açı ise 9. dakikada gösteriliyor. Bu kadar geç verilmesinin sebebi, en masum açıyı bulmak ve kamuoyunu hazırlamak.

- Yönetmenlerin seçtiği görüntülerin, kulüpler tarafından yönetmenlere aktarıldığı çok açık ve ortada. Tartışmalı pozisyon için, araçtaki yönetmen aranıp, ilgili pozisyonun farklı açıları isteniyor mu? Kim istiyor?

Haberin Devamı

- Bu bir kurgu ve biz bu kurguyu bozar, yapanın da başına yıkarız. Hiç kimse böyle bir haksızlığa Galatasaray’ın boyun eğmesini beklemesin.

‘Gereklilikleri yapıyor’

Yusuf Günay’ın TFF’deki temsili için gelen soruyu da yanıtlayan G.Saray Başkanvekili, “Buradaki konuların hepsinde Yusuf bey, oradaki gereklilikleri yapıyor. Ancak olay bu değil. Orada bir yapılanma var” görüşünü paylaştı.

‘Ross kart görmeliydi’

Kupada dünkü (önceki günkü) Kastamonu maçında çok tartışılan faul pozisyonu için de konuşan Erden Timur, “Ross’un hareketine faul kararı verilmedi. Riskli bir hareketti, Ross sarı kart görmeliydi” dedi.

‘Yüzde 70 yabancı hakem’

Yabancı hakemin Süper Lig’de görev alabileceğini belirten Erden Timur, “İngiltere ve Almanya’nın çok güzel işleyen VAR sistemi var. O ülkelerle iş birliği yapılıp, yabancı hakemlerden de destek alınabilir. Hakemlerin yüzde 70’i yabancı olursa, bu iş çözülür” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rashica umut oldu

Galatasaray’da Ziraat Türkiye Kupası’nda Kastamonuspor ile yapılan karşılaşmadaki performansıyla dikkat çeken Milot Rashica hücumdaki sorunları çözecek.

Teknik direktör Okan Buruk, Kosovalı oyuncuyu ligde de oynatma kararı aldı. Bu nedenle 26 yaşındaki futbolcunun Kastamonuspor karşısında ligdeki Alanyaspor maçı düşünülerek oyundan erken alındığı öğrenildi.

Okan Buruk’un Alanya maçıyla beraber Rashica’yı ilk 11’e koyacağı ve sağ kanatta değerlendirileceği belirtildi.

Erden Timur patlaması: Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak