Gazete Vatan Logo
Galatasaray Beşiktaş ve Galatasaray Valmir Veliu için karşı karşıya geldi

Beşiktaş ve Galatasaray Valmir Veliu için karşı karşıya geldi

Kerem Aktürkoğlu ile Larin'in yerini doldurmak için harekete geçen Sergen Yalçın ve Fatih Terim'in 21 yaşındaki Kosovalı genç yetenek Valmir Veliu'nin peşinde olduğu ortaya çıktı.

Beşiktaş ve Galatasaray Valmir Veliu için karşı karşıya geldi

Ocak ayı transfer çalışmalarına tam gaz devam eden Beşiktaş ve Galatasaray inanılmaz bir yeteneğe talip oldu.

Cyle Larin ile bir türlü yeni sözleşme imzalayamayan ve Kanadalı futbolcunun Premier Lig’e gidişini bekleyen Beşiktaş iyi bir kanat forvet arayışlarını sürdürürken, şampiyon teknik adam Sergen Yalçın’ın Ahmet Nur Çebi’ye çok değişik bir futbolcunun ismini verdiği, bu isminse Valmir Veliu olduğu ortaya çıktı.

Kosova U21 takımıyla 7 maça çıktıktan sonra 54 yaşındaki teknik adam Primoz Gliha tarafından A Milli Takıma dahil edilen Veliu’nin kendi kulübü Llapi’de 14 maçta 5 gol 3 asist yapması Süper Lig devlerinin de dikkatini çekerken, 21 yaşındaki futbolcuyu Beşiktaş’ın scoutlarının markaj altına aldığı bildirildi.



G.Fürth, Schalke ve Freiburg’un göz hapsine aldığı Valmir Veliu için elini çabuk tutmak isteyen siyah beyazlılar oyuncunun menajeri Rahman Kıçe’yle temasa geçerken, Arda Turan’ı teknik heyete katmak isteyen Fatih Terim’in de Veliu alternatifini değerlendirdiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Hem Galatasaray’da hem de milli takımda oynadığı futbolla Fransız ekiplerini peşinden koşturan Kerem Aktürkoğlu’nu astronomik bonservis ücretiyle satmaya hazırlanan Galatasaray’ın Valmir Veliu ile yeni bir yıldız yaratma peşinde olduğu aktarılırken, oyuncunun hızından ve yeteneklerinden çok etkilenen Terim’in yönetime ‘elinizi çabuk tutun’ bilgisini ilettiği vurgulandı.

Topla dripling konusunda ‘ülkesinin en iyisi’ yakıştırmaları alan Veliu, İsviçre ile oynanan hazırlık maçında 34.1 km/s hızına ulaşırken, bu istatistik Meksika’da yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en hızlı 10 futbolcusu arasına girmesine yeterli oldu. Hız anlamında Ronaldo (33,6) ve Messi’yi (32,5) kapışan süper yeteneğin ocak ayında Süper Lig’e geleceği tahmin edilirken, menajer Rahman Kıçe’nin Veliu için en doğru kararı vereceği teklifleri değerlendirmeye aldığı bilgisine ulaşıldı.

Beşiktaş ve Galatasaray Valmir Veliu için karşı karşıya geldi