Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Sivasspor - Fenerbahçe mücadelesinde 2 gol var kazanan yok

Sivasspor - Fenerbahçe mücadelesinde 2 gol var kazanan yok

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe Sivasspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Sivasspor - Fenerbahçe mücadelesinde 2 gol var kazanan yok

 

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe Sivasspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

4. dakikada Sağdan kullanılan uzun taç atışında savunmadan seken topu ceza sahasında Yatabare ıskaladı.

15. dakikada Sivasspor'da Koray Altınay, Crespo'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

18. dakikada Sol kanattan ceza sahasına giren Valencia'nın çevirdiği topta, Zajc kale önünde topu ağlara gönderdi.

25. dakikada Sağdan Henrique'nin kullandığı serbest vuruşta kale önünde Kayode'nin kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

27. dakikada Sağdan Ahmet Oğuz'un ortasında arka direkte Henrique'nin kafa vuruşu yandan auta çıktı.

34. dakikada Fenerbahçe'de Serdar Aziz, Henrique'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

38. dakikada Sol kanattan ceza sahasına giren Osayi-Samuel topu ceza sahasına çevirdi. Ceza sahasında uygun durumda olan İrfan'ın vuruşunda top üstten dışarı gitti.

45. dakikada Zajc çalımlarla ceza sahasına girdi. Savunmaya çarpan top kale önünde Tisserand'ın önünde kaldı. Tisserand'ın vuruşunda kaleci Ali Şaşal gole izin vermedi.

Haberin Devamı

52. dakikada Savunma arkasına atılan topta kalesini terk eden Berke'den sıyrılan Kayode'nin şutunda savunmadan seken top önünde yatabare'de kaldı. Yatabare'nin kaleye gönderdiği topu Nazım Sangare çizgiden çıkardı.

63. dakikada Soldan gelen ortada arka direkte iyi yükselen Yatabare'nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

65. dakikada Fenerbahçe'de Nazım Sangare, Henrique'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

72. dakikada Soldan Henrique'nin ortasında arka direkte Caner topu kafayla kale önüne indirdi. Kale önünde Yatabare'nin kafa vuruşunda top direkten döndü.

74. dakikada Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Henrique'nin doğrudan kaleye yolladığı top üst direğe çarpıp ağlara gitti. 1-1

86. dakikada Cofie'nin ceza sahası dışından sert şutunda top direkten oyun alanına döndü.

90. dakikada Mücadele sonuna 4 dakika eklendi.

Sivasspor: Ali Şaşal, Ahmet, Caner, Camara, Uğur, Özkan, Coffie, Safa, Erdoğan, Henrique, Yatabare

Fenerbahçe: Berke, Nazım, Min Jae, Serdar, Novak, Osayi, Crespo, Zajc, İrfan Can, Valencia, Serdar Dursun

Haberin Devamı

Sıcaklık -20 dereceye kadar düştü
Soğuk hava dalgası Türkiye’nin dört bir yanında etkisini gösteriyor. Hava sıcaklıklarının en çok düştüğü şehirlerden biri ise Sivas. Şehirde dün hissedilen sıcaklık -20 dereceye kadar düştü. Öyle ki kentin bazı bölgelerindeki havuz ve göletlerindeki su dondu! Sivas tam anlamıyla beyaz örtüye büründü. Bugün Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasının oynanacağı saatlerde de kar yağışı bekleniyor. Maç sırasında hissedilen sıcaklık ise -10 dereceye kadar inebilir.

'Statta çalışmalar profesyonelce yapıldı'
Kentte hava koşulları zorlu. Ancak karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadı, alttan ısıtma sistemi sayesinde kar yağışından etkilenmiyor. Çimler, dondurucu soğuklara rağmen alttan verilen 18 derecelik ısı sayesinde canlı tutuluyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği Sivas Şubesi Başkanı Ali Yavuz, yaptığı açıklamada, “Statta çalışmalar profesyonelce yapıldığı için bir sıkıntı yaşanmayacak. Maçın güzel bir zeminde oynanacağını söyleyebilirim. Buzlanma yok. Zeminde gölgede kalan bölümlerde buharlaşmadan ötürü yerler beyaz görünebilir ancak maç sırasında bu görüntü tamamen kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

6 eksikle gittiler
Fenerbahçe, Sivas maçı öncesi yapılan rutin testlerde iki futbolcunun pozitif sonuç verdiğini açıkladı. Sarı- Lacivertliler, zorlu deplasmana önemli isimlerden yoksun gitti. İyileşmesine rağmen henüz hazır hale gelemeyen Altay Bayındır’ın yanı sıra Mesut Özil, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş ve Muhammet Gümüşkaya İstanbul’da bırakıldı. Altay mücadelesinde gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Attila Szalai de zorlu Sivas deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Deplasman karnesi zayıf
Bu sezon Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında geride kalmasının en önemli nedenlerinden biri, deplasmanda alınan kötü sonuçlardı. Kanarya, dış sahada son 7 maçta sadece 1 kez kazanabildi. Sarı-Lacivertliler, 11 deplasmanda alabileceği 33 puanın sadece 15’ini hanesine yazdırabildi. Fenerbahçe, Sivas’ta son galibiyetini ise 14 Nisan 2018’de 2-1’lik skorla almıştı. Yiğido ise kendi sahasında ilk hafta Konya’ya 1-0 yenildikten sonra oynadığı 10 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik aldı.

Haberin Devamı

Soğuk havaya özel önlem
Sarı-Lacivertliler, hava koşulları anlamında bu sezonun en zorlu maçına Sivas’ta çıkacak. Karşılaşmanın oynanacağı saatlerde hava sıcaklığının -10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Fenerbahçe Sağlık Ekibi, futbolcuların soğuktan mümkün olduğunca az etkilenmesi için gerekli önlemleri aldı. Oyuncular sahaya özel içlik, çorap ve eldiven giyerek çıkacak. Ayrıca futbolcuları soğuk yanığından korumak için yüzlerinin hassas bölgelerine kremler sürülecek.

Yiğido'nun yıldızları yok
Sivasspor, Fenerbahçe maçına çok sayıda oyuncusundan yoksun çıkacak. Hastalıkları nedeniyle Göztepe maçında görev yapamayan Ziya ve Goutas’ın bugün de kadroda olması zor görünüyor. Sakatlıkları bulunan Hakan Arslan, Jorge Felix, Fredrik Ulvestad ve Leke James, Sarı-Lacivertliler karşısında takımdaki yerini alamayacak. Milli görevde olan Max Gradel ve Fayçal Fajr’in yanı sıra Göztepe maçında gördüğü kartla cezalı duruma düşen Atakan Kesgin de bugün sahaya çıkamayacak.

 

Sivasspor - Fenerbahçe mücadelesinde 2 gol var kazanan yok