Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe O maçtan sonra teklif geçerliliğini yitirdi!

O maçtan sonra teklif geçerliliğini yitirdi!

Beşiktaş derbisinden önce Jorge Jesus'a 1 yıl daha devam edelim teklifinde bulunan Ali Koç, Portekizli teknik adam konusunda artık aynı noktada değil.

O maçtan sonra teklif geçerliliğini yitirdi!

Fenerbahçe’de yönetim transfer çalışmalarına devam ederken, kadroda yaşanabilecek ayrılıkları da düşünüyor. Daha önce birçok kulüple adı anılan sarı-lacivertli takımın kaptanı Altay Bayındır’ın Avrupa hayalinin bitmediği ortaya çıktı.

Tecrübeli file bekçisi yurtdışından önemli takımlardan teklifler alsa da bunları değerlendirmedi ve Başkan Ali Koç’un da isteğiyle yeni sözleşmeye imza attı. Bu mukavele ile sarı-lacivertliler olası bir transferden de para kazanmış olacak. Ayrıca sözleşmedeki maddeye göre olası satıştan Altay Bayındır da pay alacak.

Yeni sezonda yapılacak takviyelerle güçlü bir kadro kurmak isteyen Başkan Ali Koç, takım kaptanı Altay’ın gelecek sezonki şampiyonluk yarışında önemli bir isim olacağını düşünüyor. Yönetim ayrılık istemese de işi sıkı tutuyor. Bu yüzden sarı-lacivertli idarecilerin hem kaleyi güçlendirmek hem de olası bir ayrılık için kaleyi güçlü hale getirme adına arayışları da var. Kaleci için oluşturulan listenin başında ise Hırvatistan Milli Takımı’nın yıldız ismi Livakovic var.

Haberin Devamı

ARTIK TREN KAÇTI

Fenerbahçe’de sezon sonu yaklaştıkça rüzgâr tersine döndü. Yönetim daha önce Jorge Jesus ile devam etmek istiyordu. Kaybedilen Beşiktaş derbisi öncesinde bu düşünce deneyimli çalıştırıcıya söylendi ve bir yıllık kontrat sunuldu. Portekizli teknik adam ise kararını sezon sonu vereceğini yönetime bildirdi.

Ancak o tarihten bu yana her şey değişti. Başarısız sonuçlar ve takımla teknik adamın bağının kopması sonrası bir yıllık sözleşme teklifi artık büyük ölçüde geçerliliğini yitirdi. Ancak Jesus takımı şampiyon yapar ve tekrar güven sağlarsa devam edebilecek. Aksi durumda Jesus’un hem son dönemki performansı hem de kulübe sezon sonunda döneceğini ifade etmesi sarı-lacivertli idarecileri yeni alternatiflere itti.

Aslında Jorge Jesus son dönemdeki kredisi en yüksek isimdi. Buna rağmen transferlerin büyük bölümünden katkı alınamadı, Trabzonspor maçı dışında derbi kazanılamadı, küme düşme hattındaki takımlarla yapılan maçlarda kayıplar yaşandı. Ancak Jesus ısrarından dönmedi. Taraftar yakın zamana kadar hocanın arkasında olmasına rağmen Portekizli teknik adam bunu iyi kullanamadı.

Haberin Devamı

ROTA LİGE ÇEVRİLDİ

Demir Grup Sivasspor’u çarşamba günü yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nda finale çıkan Fenerbahçe rotasını Spor Toto Süper Lig’e çevirdi.

Sarı-lacivertliler, salı günü oynayacağı Fraport TAV Antalyaspor ile oynayacağı mücadelenin hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Jorge Jesus gözetiminde yapılan idmanda futbolcuların ısınma hareketlerinin ardından pas ve şut çalıştığı, idmanın son bölümünde ise taktik çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Öte yandan Jorge Jesus’un ligdeki iki ve kupada oynanacak finalde Sivas maçının 11’ini kullanacağı öğrenildi. (Skorer)

O maçtan sonra teklif geçerliliğini yitirdi