Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Luiz Suarez futbolu bırakıyorum dedi Gremio Joao Pedro transferini bitirdi

Luiz Suarez futbolu bırakıyorum dedi Gremio Joao Pedro transferini bitirdi

Dizinden yaşadığı sakatlık sonrası futbolu bırakma kararı alan Luiz Suarez'in yerini doldurmak için transfer çalışmalarına başlayan Gremio, Joao Pedro'nun işini bitirdi.

Luiz Suarez futbolu bırakıyorum dedi Gremio Joao Pedro transferini bitirdi

Geride kalan sezonu Süper Lig'de 2. sırada bitiren Fenerbahçe, gelecek sezon şampiyonluk hasretine son vermek istiyor. İddialı bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdüren sarı-lacivertli ekip, öte yandan takım içi planlamalarına da devam ediyor. Geride kalan sezonda fazla forma şansı bulamayan futbolcuya resmi teklif geldiği öğrenildi.

DİKKAT ÇEKEN TRANSFERLER

Transferin hareketli takımı Sarı-Lacivertliler art arda bombaları patlatmıştı. Ryan Kent ile döneme hızlı bir giriş yapan ardından transferi zor gözüken Edin Dzeko'yu açıklayan ve Boşnak yıldızı kampa yetiştiren Fenerbahçe, Alexander Djiku ve Umut Nayir'i de duyurmuştu. Djiku transferinde Beşiktaş'tan hızlı davranan Kanarya asıl hamleyi Dusan Tadic'le yaptı.

Beşiktaş'ın da çok istediği ve bir süredir pazarlıklarını sürdürdüğü Sırp hücumcuyu bir anda Fenerbahçe kaptı. Ön hattını büyük oranda oluşturan Sarı-Lacivertliler savunmaya da Rodrigo Becao transferini gerçekleştirdi. Kısa bir süre sonra da Galatasaray altyapısından yetişen ve Marsilya'da aradığını bulamayan 19 yaşındaki Bartuğ Elmaz'a imza attırıldı.

Haberin Devamı

AYRILIKLAR YAŞANDI

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen isimlerle yollar ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde Bruma, Portekiz ekibi Braga'da kaldı. Augsburg, Mergim Berisha'nın bonservisini 4 milyon euro karşılığında aldı.

Süper Lig devinde Mbwana Samatta, PAOK'un yolunu tuttu. Genç file bekçisi Ertuğrul Çetin, Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne kiralandı. 20 yaşındaki santrfor Tiago Çukur ise Belçika 2. Lig ekiplerinden Beveren'e geçici olarak imza attı. Sözleşmeleri sona eren Enner Valencia ve Dimitris Pelkas da sarı-lacivertlilere veda etti. Kadroda düşünülmeyen Mbwana Samatta'nın yeni durağı PAOK oldu. Macar stoper Attila Szalai, Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'a transfer oldu.

MERT MÜLDÜR İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Kadrosundaki yabancı sayısı nedeniyle yerli oyuncu transferi de planlayan Fenerbahçe, Mert Müldür transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertli takım, gece yarısında milli futbolcunun transferi için Sassuolo ile anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

MIHA ZAJC'A YENİ SÖZLEŞME

Fenerbahçe, 2018-2019 sezonundan bu yana takımda forma giyen Miha Zajc ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamak üzere anlaşmaya varıldığını da duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

"2023-2024 sezonu yapılandırmasını sürdüren Profesyonel Futbol Takımızda; 2018-2019 sezonundan bu yana formamızı giyen oyuncumuz Miha Zajc ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamak üzere anlaşmaya varılmıştır.

PEDRO'YA RESMİ TEKLİF

Geride kalan sezonun başında Cagliari'den Fenerbahçe'ye transfer olan Joao Pedro'ya talip çıktı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Brezilya temsilcisi Gremio, Fenerbahçe forması giyen Joao Pedro’yu kiralamak için resmi teklif yaptı.

İSTANBUL'DAN AYRILIYOR

Haberin detayında 31 yaşındaki futbolcu, eşyalarını toplayıp İstanbul'dan ayrılıyor. Pedro, sağlık kontrolü için Brezilya’ya uçacak.

FENERBAHÇE KARNESİ

Geçen sezon Fenerbahçe formasıyla toplam 28 resmi maça çıkan Joao Pedro, söz konusu maçlarda 5 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Tecrübeli futbolcu bunun yanında takım arkadaşlarına da 1 kez gol pası verdi. İtalyan futbolcunun güncel piyasa değeri 6 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Joao Pedro, kariyerine Brezilya ekibi Atletico Mg'de başladı. Daha sonra sırasıyla Palermo, Vit. Guimaraes, Penarol, Desp. Brasil, Santos, Estorial Praia, Cagliari ve son olarak Fenerbahçe formaları giydi.

Luiz Suarez futbolu bırakıyorum dedi Gremio Joao Pedro transferini bitirdi