Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe, Kayseri'de kazandı! 2 yıldızı kırmızı kart gördü

Fenerbahçe, Kayseri'de kazandı! 2 yıldızı kırmızı kart gördü

Trendyol Süper Lig'in 17'nci haftasında Mondihome Kayserispor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Fenerbahçe, karşılaşmayı 4-3 kazandı. Sarı-Lacivertliler'in Brezilyalı yıldızı, Kayserispor karşısında 90+9. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Cezalı duruma düşen Fred ve Mert Hakan böylece pazar günü oynanacak Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, Kayseri'de kazandı! 2 yıldızı kırmızı kart gördü

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor'u 4-3 mağlup etti ve derbi öncesi liderliğini sürdürdü.

Sarı-Lacivertliler'in Brezilyalı yıldızı, Kayserispor karşısında 90+9. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Cezalı duruma düşen Fred böylece pazar günü oynanacak Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Dakikalar sonra ise kaptanlardan Mert Hakan Yandaş da hakem Zorbay Küçük'e yaptığı itiraz sonrasında ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Mert Hakan da Galatasaray derbisinde görev yapamayacak. 

MAÇ ÖZETİ

Maç bitti.

90' İkinci Sarı - Mert Hakan Yandaş

90' Kırmızı Kart - Fred

90' Maçın sonuna 8 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.

83' İki rakibinden sıyrıldıktan sonra Ramazan Civelek sol kanattan ortasını yaptı. Uzak direkte Ferdi topu uzaklaştırdı. Kayserisporlu futbolcular Ferdi'nin elle oynadığını işaret ediyor.

78' GOL! Fenerbahçe, Batshuayi'nin penaltı golüyle bir kez daha maçta öne geçti.

76' PENALTI! Fenerbahçe'de sol kanattan içeri gönderilen ortaya uzak direkte yükselen Djiku'nun kafa vuruşu savunmada Gökhan'a çarparak yere düştü. Bu pozisyonda penaltı beklendi. VAR'dan pozisyonu izleyen Zorbay Küçük, kararı penaltı olarak belirledi.

Haberin Devamı

74' GOL! Kayserispor, Cardozo'nun golüyle beraberliği yakaladı. Ceza alanına giren Cardoso, Thiam'ın topuk pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Cardoso'nun vuruşu Dominik Livakovic'in yanından ağlarla buluştu.

58' Sarı Kart - Alexander Djiku

56' GOL! Kayserispor, Mame Thiam'ın penaltı golüyle farkı yeniden bire indirdi.

53' Pozisyon VAR'da kontrol ediliyor.

52' PENALTI! Kayserispor'da sağ kanatta top alan Kemen, ceza sahasına orta denedi. Kale sahasında Djiku'nun topa elle müdahale ettiğini belirleyen hakem Zorbay Küçük, penaltı noktasını gösterdi.

50' GOL! Fenerbahçe, Batshuayi ile farkı yeniden 2'ye çıkardı. Fred'in pasında Ferdi Kadıoğlu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ferdi'nin şutunu Bilal kurtardı ancak dönen topta Batshuayi boş kaleye topu ağlara yolladı.

Maçta ikinci yarı başladı.

İlk yarı bitti.

45'GOL! Kayserispor, 45+3'te Kemen'le farkı bire indirdi.

Haberin Devamı

45'İlk yarının sonuna 4 dakika ilave edildi.

40'GOL! Fenerbahçe, Batshuayi ile farkı 2'ye çıkardı.

36'Sarı Kart - Ali Karimi

32'Kemen'in yerden pası ile sağ kanatta geniş bir koridor yakalayan Aylton, bu boşluğu değerlendirerek ceza sahasına girdikten sonra kale sahasına yerden ortaladı. Kaleci Livakovic bu topta zorlanmadı.

29'Çıkarken kaptırılan top sonrası araya giren Fred, ceza sahasına kat etti ve içeri girmeden sol ayağıyla kaleyi yokladı. Bu şut isabetli olmadı.

26'Sağ kanatta topla buluşan Kemen bekletmeden içeri ortaladı. Ceza sahası içinde topu alan Aylton, şut şansı yakalayamadı, savunma araya girdi.

20'Kayserispor bu bölümde rakip yarı alanda top tutamıyor.

Pozisyon17'Sol kanatta topu alan Szymanski, ceza sahasına koşu gösteren Tadic'i topla buluşturdu. Sırp futbolcunun sol çaprazdan orta şut karışımı vuruşunu kaleci Bilal, tek yumrukla uzaklaştırdı.

13'Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Cardozo, kaleci ile karşı karşıya kalacakken yardımcı hakem ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

Haberin Devamı

Pozisyon11'Sağ kanattan Hasan Ali Kaldırım'ın kullandığı serbest vuruşu kaleci Livakovic çift yumrukla uzaklaştırdı.

GOL! Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti.

6'Sağ kanatta Szymanski, ceza sahasında uzak direğe ortasını gönderdi. Tadic'ten önce savunma topu kafayla kornere gönderdi.

3'KAÇTI! Rakip yarı alanda topla buluşan Fred, savunma bloğunun arasına sol ayağıyla derin pas gönderdi. Batshuayi, topu önüne aldıktan sonra kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu dışarı gönderdi.

1'Maçta ilk düdük geldi ve karşılaşma başladı.