Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Jorge Jesus'un gözü Zico'da! "Onun adımlarını takip etmek benim için bir mutluluk"

Jorge Jesus'un gözü Zico'da! "Onun adımlarını takip etmek benim için bir mutluluk"

Dün akşam Rennes karşısında 3-0 geriye düşmesine rağmen mücadeleden kopmayan ve sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrılan Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un gözü Zico'nun rekorunda...

Jorge Jesus'un gözü Zico'da! "Onun adımlarını takip etmek benim için bir mutluluk"

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5. haftasında Fenerbahçe, Rennes ile karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, Kadıköy'de 3-0 geriye düştüğü maçı, muhteşem bir geri dönüşle 3-3 berabere bitirdi.

KADIKÖY'DE YOĞUN İLGİ

Fenerbahçeli taraftarlar, Rennes maçına yoğun ilgi gösterdi. Maçtan saatler önce stat civarında toplanan sarı-lacivertliler, zorlu müsabakada tribünlerde kendilerine ayrılan bölümün tamamına yakınını doldurdu. Mücadele öncesi takımlarına sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, tek tek tüm oyuncuları tribünlere çağırarak tezahürat yaptı. Öte yandan, karşılaşmayı çok sayıda basın mensubu da takip etti. Müsabakayı, 9 yabancı medya mensubu da yerinde izledi.

JESUS'TAN 4 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Kadıköy'de Fransız ekibi, Kadıköy'de 3-0'ı yakaladı. 42'de Enner Valencia, Kanarya'yı umutlandıran golü attı ve Fenerbahçe soyunma odasına 3-1 geride girdi. 57'de Gustavo Henrique sakatlandı, 60'da Fenerbahçe'nin hocası Jorge Jesus, Henrique'yi oyundan alırken tek hamlede 4 değişiklik yaptı.

SON HAMLE ARDA GÜLER

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un son hamlesi Arda Güler oldu. Genç futbolcu, 78. dakikada Lincoln Henrique yerine oyuna dahil oldu.

SİSTEMİ DE DEĞİŞTİRDİ

Henrique-Alioski, İrfan-Emre, Pedro-Batshuayi ve Arao-Zajc hamlelerini yapan Portekizli çalıştırıcı sistemini de değiştirdi. 3'lü savunmadan 4'lü savunmaya dönen ve sol beke Alioski'yi koyan Jesus, sol açığa da Lincoln'ü aldı. Orta sahayı Crespo-Zajc tandemiyle kuran tecrübeli çalıştırıcı, Emre Mor'u sağ kanada, Valencia ile Batshuayi'yi de en ileri uca attı. Sonradan oyuna giren Zajc 82'de, Emre Mor da 88'de ağları sarstı. Fenerbahçe 3-0'dan, 3-3'ü yakaladı.

Haberin Devamı

LİDERLİK ŞANSI SON HAFTAYA KALDI

Temsilcimiz, lider çıktığı maçı lider tamamladı. Son 16 turu için mücadele ise Avrupa Ligi'nin son haftasına kaldı

KULÜP REKORUNU EGALE ETTİ

Rennes karşısında 3-0'dan 3-3'ü yakalayan Fenerbahçe, kulüp rekorunu egale etti. Avrupa'daki yenilmezlik serisini 9 maça çıkartan Jorge Jesus'un öğrencileri, daha önce yakaladığı bu sayıyı egale etti.

Haberin Devamı

JESUS: ONUN REKORUNU KIRMAYI İSTERİM

Zico'nun yenilmezlik rekoruyla ilgili olarak Portekizli hoca; "Onun rekorunu kırmak tabii ki isterim. Çünkü bu kazanarak devam ettiğimizin bir göstergesi olur. Zico benim iyi bir arkadaşım. Bu rekorda onun adımlarını takip etmek benim için bir mutluluk" dedi.

ZAJC GOLLE GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin Sloven orta sahası Miha Zajc, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5. maçında Rennes karşısında 61. dakikada oyuna girerek 1 ay 28 gün sonra formasına kavuştu. Geçtiğimiz sezon sergilediği performansla beğeni kazanan Zajc, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle formadan uzak kalmıştı. Son olarak 29 Ağustos'ta 11’de başladığı ve 1-0 kaybedilen Konyaspor müsabakasında forma giyen Zajc, Rennes maçının 61. dakikasında Arao'nun yerine oyuna dahil olurken, 82. dakikada da bir gol kaydetti.

Jorge Jesusun gözü Zicoda Onun adımlarını takip etmek benim için bir mutluluk