Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Jorge Jesus'tan büyük maç fiyaskosu ve 2 yıldıza sert tepki

Jorge Jesus'tan büyük maç fiyaskosu ve 2 yıldıza sert tepki

Süper Lig'de Beşiktaş'ı deplasmanda yenemeyen, Trabzonspor'a 2-0 kaybettikten sonra ezeli rakibi Galatasaray'a da 3-0 yenilen Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un büyük maç fiyaskosu devam ediyor...

Jorge Jesus'tan büyük maç fiyaskosu ve 2 yıldıza sert tepki

Sezon başında büyük bir rüzgarla başlayan teknik direktör Jorge Jesus, son dönemde ciddi bir düşüşün içine girdi. Giresunspor, Trabzonspor ve Galatasaray yenilgilerinde Fenerbahçe kalesinde 7 gol görürken, rakip filelere sadece 1 gol bırakabildi, o gol de penaltıdan geldi. Sarı-lacivertlilerde Portekizli çalıştırıcının formasyonları ve taktikleri artık rakipler tarafından çözüldü. Özellikle iki büyük maçta Trabzonspor ve Galatasaray’a gol atamadan yenilen, kalesinde 5 gol gören Jesus, rakip hocalar tarafından adeta saf dışı bırakıldı.

BURUK: ANALİZLERİMİZ DOĞRU ÇIKTI

Trabzonspor’da Abdullah Avcı, Galatasaray’da da Okan Buruk aynı cümlelerle Jesus’u ve sistemini tarif etti. 2-0 kazandıkları maçın ardından galibiyeti tarif eden Abdullah Avcı, “Tam beklediğimiz, çalıştığımız gibi sahaya çıktı Fenerbahçe” demiş, bordo-mavili kulüp de hafta içi yapılan analiz çalışmasını yayınlamıştı. Galatasaray’da Okan Buruk da benzer ifadelerle, “Analizlerimiz doğru çıktı, Fenerbahçe analiz ettiğimiz gibi 3’li savunmayla çıktı, 3’lü savunmaya çalışmıştık” dedi.

Haberin Devamı

Giresunspor yenilgisinden sonra bile Teknik Direktör Hakan Keleş, Fenerbahçe’nin zaaflarına göre planlar yaparak bireysel hatalarla rakibi zorladıklarını dile getirmişti.

ALTAY VE İRFAN CAN TEPKİSİ

Fenerbahçe’de derbi sonrası iki isme yoğun eleştiriler başladı. Sezon başından beri hatalı goller yediği gerekçesiyle taraftarlardan tepki alan Altay, önceki günkü derbi sonrası yeniden protestolarla karşılandı. Daha önce Jorge Jesus’un koruduğu ve destek çıktığı milli kaleci bu kez sert bir tepki aldı. Jorge Jesus da maçtan sonra bu konuya hiç değinmedi. Yine 70’te oyuna girip, 85’te kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci de camiadan eleştiri alan isimlerin başında geldi.

BÜYÜ BOZULDU

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’de taktik anlayışı rakipler tarafından ezberlendi. Portekizli hocanın ya 3’lü savunma oynatması ya da Arao’nun 6 numara olduğu 4-1-3-2 sistemi deşifre oldu. Son dönemde her rakip teknik adam Jorge Jesus’un bu sistemlerine çalışarak bunu açıklıkla dile getirmeye başladı.

Haberin Devamı

BÜYÜK MAÇ FİYASKOSU

Bu sezon Fenerbahçe’de büyük maç üzüntüsü yaşanıyor. Jorge Jesus’un ezeli rakipler Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray’a karşı 3 maçta sıfır çekmesi ve hiç gol atamaması hayal kırıklığı oldu. Sadece Beşiktaş’la golsüz berabere kalan Jesus, Avrupa’da da Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev’e elenmiş, grupta da Rennes’i yenememişti.

SAVUNMACILAR ZORLANIYOR

Sarı-lacivertlilerde Jorge Jesus’un oynatmak istediği oyun en çok savunmacıları yıpratıyor. Defansın öne çıkması ve sürekli ofsayt taktiğinin uygulanması hem fiziksel hem de mental anlamda defans oyuncularına zarar vermeye başladı. Başta Serdar Aziz ve Szalai olmak üzere bireysel hatalar çoğaldı.

Geçen sezonun iki iyi ismi Serdar Aziz ve Szalai, bu sezon sürekli formasyon değişikliği ve önde oynatılan oyunla epeyce yoruldu. Benzer şekilde kaleci Altay Bayındır da bu durumun sıkıntısını çekti.

Jorge Jesustan büyük maç fiyaskosu ve 2 yıldıza sert tepki