Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Galatasaray sözleri ortaya çıktı yönetim ve taraftar Jesus'a hayran kaldı

Galatasaray sözleri ortaya çıktı yönetim ve taraftar Jesus'a hayran kaldı

Alanyaspor galibiyetiyle Galatasaray'la olan puan farkını (1 maç eksik) 6'ya düşüren Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Süper Lig analizi takdir topladı.

Galatasaray sözleri ortaya çıktı yönetim ve taraftar Jesus'a hayran kaldı

Jorge Jesus ve öğrencileri, Galatasaray yenilgisinin ardından ligde son 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik alarak çok iyi bir seri yakaladı. Bir maçı eksik olan Fenerbahçe, puan tablosunda Aslan’ın 6 puan gerisinde ancak hücum istatistiklerinde tam anlamıyla rakipsiz konumda. Sarı-Lacivertliler, 24 karşılaşmada 61 kez fileleri havalandırdı. Fenerbahçe’ye en yakın takım olan Galatasaray’da ise bu istatistik, 25 karşılaşmada 52 gol şeklinde oluştu.

Jorge Jesus öğrencileriyle Süper Lig'in geri kalanı hakkında konuşurken Galatasaray ile ilgili flaş ifadeler kullandı. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve ayrıntılar...

ALTAY'IN SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE

Fenerbahçe, Altay Bayındır ile sözleşme yenilerken, futbolcunun da gelen teklifleri bir kenara iterek 4 yıllık sözleşmeye imza attığı ortaya çıktı.

Serbest oyuncu kapsamında olduğu için Altay’a yaklaşık 2 milyon euro bandında teklifler vardı. Gerek başkanın ilgisi gerekse de Altay’ın sarı-lacivertli kulüpte şampiyon olmadan ve para kazandırmadan ayrılmak istememesi sayesinde futbolcu, yeni kontrata imza attı. Yurtdışı çıkış maddesi bulunan futbolcu, sarı-lacivertli forma altındaki hedefini gerçekleştirdikten sonra Avrupa’ya adım atmak istiyor.

Haberin Devamı

2019 yılında Ankaragücü’nden transfer edilen file bekçisi kaleyi hemen devraldı. İlk dönemler hatalar yapsa da sonrasında çok iyi bir çıkış yakaladı. Sarı-lacivertlilerin kötü gittiği maçlarda, sahanın en iyilerinden biri olmayı başardı. Bu sezon Teknik Direktör Jesus’un oyun tarzı sebebiyle zorlanan Altay, savunma arkasına atılan toplarda da adeta bir savunma oyuncusu gibi oynamaya çalıştı. Bazı maçlardaki performansı eleştirilse de Jesus, kaptanından hiç vazgeçmedi.

SIRADA ZAJC VAR

Altay ile mukavele uzatan Fenerbahçe, sözleşmesi bitecek bir diğer futbolcusu Zajc ile de anlaşmaya yakın... Futbolcuyla yeni sözleşme konusunda belli bir noktaya gelindi. Başkan Ali Koç’un da, Zajc’ın futbolculuğunun yanı sıra karakterini ve profesyonelliğini beğendiği biliniyor. Dolayısıyla iki tarafın resmi olarak yakın zamanda anlaşması bekleniyor. Sözleşmesi sona eren diğer oyuncu Valencia’nın durumu ise biraz daha zor... Fenerbahçe performansının yanında, Dünya Kupası’nda da adından söz ettiren futbolcuya astronomik teklifler geliyor. Futbolcu, sarı-lacivertlilerde mutlu olsa da, son kontratını yapacak.

Haberin Devamı

VALENCIA RAKİPSİZ

Fenerbahçe takım olarak hücum istatistiklerinde zirvedeki yerini korurken, krallık yarışında da Enner Valencia tam anlamıyla tozu dumana katmış durumda. Ekvadorlu yıldız, ligde 21 mücadelede rakip fileleri tam 25 kez havalandırdı. Tecrübeli oyuncunun en yakın rakibi, 15’er golü bulunan Karagümrük’ün iki yıldızı Diagne ve Borini. Valencia ayrıca, maç başına 1.19 gol ortalamasıyla Süper Lig’de yakın zamanda benzeri görülmemiş bir istatistiğe sahip.

HABER BEKLENİYOR

Sarı-Lacivertliler’de Michy Batshuayi ve Joshua King’in sakatlıkları nedeniyle Milli ara sonrası Beşiktaş derbisinde görev yapmaları çok zor. Valencia’nın da son Alanya mücadelesinde sakatlık yaşamış olması, moralleri daha da bozmuştu. Ekvadorlu oyuncunun yapılan ilk muayenesinde, diz travmasına bağlı iç menisküs yaralanması tespit edilmişti. Arkadaşlarına nazaran sakatlığı daha iyi görünen Valencia’nın önümüzdeki günlerde bir kez daha kontrolden geçirileceği açıklanmıştı. Buhafta yeniden muayene olması beklenen tecrübeli futbolcudan gelecek haber merakla bekleniyor. Şu anda Jorge Jesus’un elinde sağlıklı sadece iki forvet oyuncusu bulunuyor: Joao Pedro ve Serdar Dursun...

Haberin Devamı

MİLLİ ARA İYİ GELECEK

Portekizli teknik adam, 3-1 kazanılan Alanyaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle yayıncı kuruluşa konuşamadı, basın toplantısına katılamadı. Onun yerine demeç veren yardımcısı Joao de Deus, Milli aranın dinlenme açısından kendilerine iyi geleceğini söyledi. Jorge Jesus, son açıklamasında ligin gidişiyle ilgili beklentilerini dile getirdi.

JESUS'TAN GALATASARAY SÖZLERİ: BEN SÖYLEMİŞTİM

Tecrübeli çalıştırıcı, “Ligin bu bölümünde, sürpriz sonuçlar hafta hafta kendini gösterecek. Futbolun doğal akışı içerisinde taşlar yerine oturacak. Ben, Galatasaray’ın puan farkını artırdığı haftalarda bu durumun kalıcı olmadığını söylemiştim. Son hafta beni haklı çıkardı” ifadelerini kullandı. Jorge Jesus, “Alanya maçında galibiyet kadar, takımın kazanma arzusu da önemliydi. Başta Beşiktaş derbisi olmak üzere kalan haftalarda bu arzunun aynen devam etmesini bekliyorum. Bizim için artık puan kaybı lüksü yok. Ben ve takımım, iki kulvarda da şampiyonluğa inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

'HERKESE İHTİYACIM VAR'

Bu arada Jorge Jesus’un, Alanya’dan dönüş yolunda takımına kısa bir konuşma yaparak, “Milli takımlarına giden tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Umarım hepiniz iyi sonuçlarla ve sağlıklı bir şekilde dönersiniz. Çünkü bu takımın, şampiyonluk yarışında hepinize çok ihtiyacı var” ifadelerini kullandığı öğrenildi. (FANATİK)

Galatasaray sözleri ortaya çıktı yönetim ve taraftar Jesusa hayran kaldı