Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 6 yıldızın ismini açıkladı Fenerbahçe'den bir tane bile yok

6 yıldızın ismini açıkladı Fenerbahçe'den bir tane bile yok

Fenerbahçe'nin eski yıldız futbolcularından Robin van Persie "Sözleşmemde 1 yıl kalması sebebiyle belki de o zaman Arsenal'de kalmalıydım." ifadelerini kullandı.

6 yıldızın ismini açıkladı Fenerbahçe'den bir tane bile yok

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Robin van Persie, birlikte futbol oynadığı en iyi oyuncuları sıraladı. İngiltere'de Manchester United ve Arsenal gibi iki dev kulüpte uzun yıllar forma şansı bulan Hollandalı, yıllar sonra pişmanlığını dile getirdi.

Robin van Persie futbolu bırakmasının ardından Hollanda'da PSV Eindhoven altyapısında çalışmaya başladı. 39 yaşındaki Hollandalı, UEFA A Lisansı'nı da elinde bulunduruyor. Robin van Persie'nin PSV Eindhoven ile olan sözleşmesi 2024'te sona erecek.

DEV TAKIMLARDA FORMA GİYDİ

Excelsior altyapısında futbola başlayan Robin van Persie daha sonra Feyenoord'da uzun yıllar oynadı. Hollandalı antrenör, 2004-2005 sezonu başında 4 milyon 500 bin euro karşılığında Arsenal'ın yolunu tuttu. Manchester United, 2012-2013 sezonunda 30 milyon 700 bin euro ödeyerek Robin van Persie'yi kadrosuna dahil etti. Hollandalı oyuncu, 2015-2016 sezonunda 6 milyon 500 bin euro karşılığında Fenerbahçe'ye imza attı. Yıldız futbolcu, 2017-2018 sezonu devre arasında Feyenoord'a gitti ve 2019-2020 sezonu başında aktif futbolculuk kariyerini noktaladı.

Hollandalı eski futbolcu aktif kariyeri boyunca çok sayıda başarıya imza attı. Robin van Persie; Premier Lig'de 2 kez gol krallığı yaşadı. 39 yaşndaki futbol adamı futbolculuk kariyerinde şu başarıları kazandı: 1 Premier Lig şampiyonluğu, 1 Carabao Kupası, 1 Hollanda Kupası, 1 Hollanda Süper Kupası, 3 İngiltere Süper Kupa ve 1 UEFA Kupası.

Haberin Devamı

Yıldız futbolcu kariyeri boyunca kulüp düzeyinde 595 maçta oynadı. 39 yaşındaki eski futbolcu; 274 kez rakip fileleri havalandırdı. Hollandalı futbol adamı aynı zamanda takım arkadaşlarına 102 gol pası verdi.

EN İYİ TAKIM ARKADAŞLARINI ANLATTI

İngiltere'de Manchester United ve Arsenal gibi iki köklü kulüpte forma giyen Robin van Persie suskunluğunu bozdu. En iyi takım arkadaşlarını sıralayan Robin van Persie, "Tek bir ismi söylemek çok zor. Bu yüzden; Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Ryan Giggs, Paul Scholes, Wayne Rooney ve Ruud van Nistelrooy'u söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KALMALIYDIM"

Sporx'in haberine göre; Robin van Persie, Arsenal'dan Manchester United'a transferi konusunda yıllar sonra bir itirafta bulundu. 39 yaşuındaki futbol adamı, Arsenal'da belki de 1 yıl daha forma giymesi gerektiğini açıkladı. Robin van Persie açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sözleşmemde 1 yıl kalması sebebiyle belki de o zaman Arsenal'de kalmalıydım. Ancak Louis van Gaal arayınca işler değişti. Daha sonra bir karar vermem gerekiyordu ve ben de ayrılmayı seçtim. Manchester United'da 3 yıl geçirdim ve bu futbol kariyerimin en önemli dönemlerinden biriydi. Toplamda 11 yıl İngiltere'de futbol oynadım. Bu, çocukken hayalini bile kuramayacağım bir şeydi."

6 yıldızın ismini açıkladı Fenerbahçeden bir tane bile yok