Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Wout Weghorst gerçekleri ortaya çıktı! Beşiktaş'a yüklü tazminat

Wout Weghorst gerçekleri ortaya çıktı! Beşiktaş'a yüklü tazminat

Beşiktaş'tan ayrılıp Manchester United'ın yolunu tutmayı planlayan Hollandalı golcü Wout Weghorst’ta gerçekler ortaya çıktı.

Wout Weghorst gerçekleri ortaya çıktı! Beşiktaş'a yüklü tazminat

Beşiktaş’ta dün Wout Weghorst’un İngiliz devi Manchester United’a olası transferiyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Hollandalı golcünün menajeri Simon Cziommer sabah saatlerinde Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne giderek, Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile görüştü. Menajer Cziommer, Manchester United’a gitmek isteyen ve bu konuda kararlı olan Weghorst’un ayrılık talebini Kazancı’ya bildirdi.

Beşiktaş Kulübü, Wout Weghorst’un sözleşmesinde özel bir çıkış maddesi bulunmadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Futbolcumuzun kontratında Premier Lig’den teklif gelmesi halinde 2.5 milyon euro tazminat bedeliyle sözleşmesinin feshedilebileceği şeklinde çıkış maddesi bulunduğu iddiası hayal ürünüdür. Bununla beraber söz konusu oyuncunun salı günü (bugün) takımdan ayrılacağı yönündeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Wout Weghorst ile ilgili inisiyatif tamamen Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ndedir” ifadeleri kullanıldı.

Kritik görüşmede Hollandalı golcüyle ilgili tüm konular masaya yatırıldı. Weghorst için Manchester United ile anlaşma sağlayan Burnley kulübünün, Beşiktaş’a 2,5 milyon euro tazminat ödemeyi kabul ettiği aktarıldı. Sezon başında Burnley’den bedelsiz kiralanan Weghorst’la 30 Haziran’a kadar geçerli sözleşmesi bulunan siyah-beyazlıların ise 4-5 milyon euro tazminat istediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Weghorst’un ayrılmasına iki koşulda izin verecek. Burnley 4-5 milyon euro tazminat ödemeyi kabul ederse ilk koşul gerçekleşecek. Siyah-beyazlılar, Vincent Aboubakar veya Kamerunlu golcü düzeyinde bir forvetle anlaşırsa ikinci koşul da tamamlanacak ve Weghorst’un Manchester United’a transferi onaylanacak. Yönetimin aksi halde ayrılığa izin vermeyeceği ileri sürülüyor.

Kariyerine Premier Lig’de devam etmek isteyen Wout Weghorst, Manchester United’a transferi birkaç gün içinde tamamlanırsa ailesiyle birlikte İstanbul’dan ayrılarak İngiltere’ye gidecek. Hollandalı golcü Ocak 2022’de 17,5 milyon euro karşılığında Wolfsburg’dan Burnley’e transfer olurken, 2025’e kadar geçerli sözleşme imzalamıştı.

Haberin Devamı

Bilet iptal

Weghorst’un bugün için İngiltere’ye aldığı uçak biletini iptal ettiği ileri sürüldü. Hollandalı golcünün, Beşiktaş’ın transfere henüz onay vermemesi nedeniyle bileti iptal etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Gözler Aboubakar’da

Beşiktaş’ın teklif götürdüğü Kamerunlu golcü, Al Nassr’la ayrılık görüşmelerini sürdürüyor. Suudi ekibiyle bağlarını koparması halinde Kamerunlu golcünün transferinde engel kalmayacak.

Kartal, Manchester United’la anlaşan ve ayrılık için geri sayıma geçen Wout Weghorst’un boşluğunu eski golcüsü Vincent Aboubakar’la doldurmanın hesaplarını yapıyor.

Siyah-beyazlıların teklif götürdüğü Kamerunlu golcü, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’la ayrılık görüşmelerini sürdürüyor. Al Nassr’la 2024’e kadar sözleşmesi bulunan Aboubakar’ın kontratını feshetmek için kalan tüm alacağını istediği ileri sürüldü. Golcü oyuncu, Suudi ekibiyle maddi konularda anlaşma sağlaması halinde serbest kalacak ve Beşiktaş’la masaya oturacak.

2,6 milyon istiyor

2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarında Beşiktaş forması giyen ve iki şampiyonluk yaşayan Vincent Aboubakar’ın yıllık 2,6 milyon euro garanti ücret istediği iddia edildi. Fenerbahçe’nin de transfer listesinde yer aldığı belirtilen 30 yaşındaki futbolcunun, Al Nassr’la bağlarını kopardıktan sonra kendisine en iyi teklifi yapan kulüple sözleşme imzalaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Josef bekleyişi

Süper Lig’in 19. haftasında cumartesi günü Konyaspor’la deplasmanda karşılaşacak Kartal bugün 11.00’de gerçekleştireceği antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek. Siyah-beyazlı takımda sakatlığı bulunan Josef de Souza’nın durumu belirsizliğini koruyor. Kasığındaki ağrılar yüzünden Kasımpaşa maçında takımdaki yerini alamayan Brezilyalı futbolcunun tedavisine devam ediliyor. Josef, perşembe ve cuma günü problemsiz biçimde takımla çalışırsa Konya’da forma giyebilecek.

Wout Weghorst gerçekleri ortaya çıktı Beşiktaşa yüklü tazminat