Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kadıköy'de tarih yazdı yeni sözleşmeyi kaptı

Kadıköy'de tarih yazdı yeni sözleşmeyi kaptı

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde 3 asist 1 gollük performansıyla resmen ayakta alkışlanan Nathan Redmond'la yeni sözleşme imzalama kararı alındı.

Kadıköy'de tarih yazdı yeni sözleşmeyi kaptı

Fenerbahçe'yi deplasmanda 10 kişi kalmasına rağmen 4-2 yenen Beşiktaş'ta camia yeniden kenetlendi. Siyah-beyazlılarda kurmaylar bir yandan da gelecek sezon çalışmalarına hız verdi.

Beşiktaş'ta bu doğrultuda iki yıldızla yeni sözleşme imzalanması gündeme geldi. Derbi galibiyetinin mimarlarıyla pazarlıkların kısa süre içerisinde başlayacağı öğrenildi. Detaylara MİLLİYET ulaştı...

ŞENOL GÜNEŞ'İN USTALIK ESERİ

Beşiktaş’ın teknik patronu, Fenerbahçe’ye 10 kişiyle 4 gol attıkları derbide cesaretini konuşturdu, sıra dışı hamleleriyle tarihi zafere damgasını vurdu. Kadıköy’de oynanan dev maçta hiç geri adım atmayan Şenol Güneş adeta liderlik gösterisi sundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe’yi 10 kişiyle 4-2 yendikleri derbide adeta liderlik dersi verdi. Kişisel açıdan dev derbiye çok iyi konsantre olan ve takımını da en iyi şekilde motive eden Güneş, birbirinden cesur hamleleriyle tarihi galibiyete damgasını vurdu. 1-0 geride kapattıkları ilk yarının sonunda Rachid Ghezzal ve Amir Hadziahmetovic’i oyundan alan siyah-beyazlı hoca, Nathan Redmond ve Alexandru Maxim’i sahaya sürdü. Güneş bu sürpriz hamlelerle tempoyu artırarak en kısa sürede golü bulmayı düşündü.

Haberin Devamı

CENK VE ABOUBAKAR KALDI

Teknik patron Şenol Güneş, Welinton’un 51. dakikada kırmızı kart görmesi üzerine bir büyük sürprize daha imzasını attı. Necip’i ısınmaya gönderen Güneş’in Cenk Tosun veya Vincent Aboubakar’ı oyundan alması bekleniyordu. Ancak deneyimli teknik adam, Gedson Fernandes’i kenara çekerek, Cenk ve Aboubakar’ı sahada tuttu. Şenol Güneş, Kadıköy’deki ustalık ve cesaret dolu bu hamlelerinde tam isabet sağladı. 1-0 geriden gelen Kartal, ezeli rakibine 10 kişiyle 45 dakikada tam 4 gol attı ve tarihe geçen bir zaferle sahadan ayrıldı.

TAYYİP TALHA'DAN KÖTÜ HABER

Kartal’da korkulan oldu, derbide sakatlanan Tayyip Talha Sanuç’un sağ diz çapraz bağlarında kopma belirlendi. Joao Pedro ile 8. dakikada girdiği ikili mücadele sırasında dizine darbe alan ve sedyeyle sahayı terk eden genç stoperin 5-6 ay sahalardan uzak kalacağı ifade edildi. Tayyip Talha kısa süre içinde ameliyat edilecek. Yaklaşık 4 ay sonra bireysel saha çalışmalarına başlaması planlanan milli futbolcunun, eylül veya ekim ayında formasına kavuşabileceği bilirtildi.

Haberin Devamı

REDMOND'LA YENİ NİKAH

Fenerbahçe derbisinde 45 dakikada 3 asist, 1 gole imza atan Nathan Redmond herkesi büyüledi. Kendisinden beklenen patlamayı sonunda gerçekleştiren İngiliz yıldız olağanüstü performansıyla tüm yeteneklerini gözler önüne serdi. Siyah-beyazlı yönetim ve Teknik Direktör Şenol Güneş sözleşmesi sezon sonu bitecek Redmond’un mutlaka kadroda tutulmasını istiyor. 29 yaşındaki oyuncuyla önümüzdeki günlerde masaya oturulması planlanıyor.

Siyah-beyazlı yönetim, Redmond’un takımda kalması için fedakarlık yapacak. İngiliz oyuncunun 1,5 milyon euro olan yıllık garanti ücretinin 2 milyon euro seviyesine çıkarılması düşünülüyor. İki senelik olması planlanan yeni sözleşmede performansa dayalı bonusların da yer alacağı ifade edildi. Premier Lig’e dönmeye sıcak bakan Redmond henüz bir karar vermiş değil. Yetenekli futbolcu, Beşiktaş’ın teklifine göre rotasını çizecek.

Haberin Devamı

MERT GÜNOK'LA SONUNA KADAR

Beşiktaş Yönetimi, kaptan Cenk Tosun ve Nathan Redmond’un yanı sıra kaleci Mert Günok’un sözleşmesini de yenilemek istiyor. Fenerbahçe derbisinde 6 kurtarış yapan ve tarihi galibiyette önemli pay sahibi olan Mert bir kez daha takdir topladı.

Siyah-beyazlılar, A Milli Takım’a geri dönen başarılı kalecinin 2024’te bitecek sözleşmesini revize etmeyi düşünüyor. Kariyerini 4-5 sezon daha sürdürmek isteyen 34 yaşındaki Mert de takımda kalmaya çok sıcak bakıyor. Yönetimin sezon sonu milli kaleciyle masaya oturarak sözleşme yenileme teklifinde bulunacağı ifade edildi. Anlaşma sağlanması halinde Mert’in 2024’te bitecek kontratı ilk planda 2026’ya kadar uzatılacak.

"SEVİNCİNİZİ ABARTMAYIN"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe ile Ülker Stadı’nda oynadıkları tarihi derbiyi şeref tribününde izledi. Başkan Çebi daha sonra siyah-beyazlı yöneticiler ve yetkililer için özel ayrılan locaya indi. Çebi’nin büyük mutluluk yaşayan siyah-beyazlılara, “Sevincinizi abartmayın, sessiz bir fotoğraf çektirelim yeterli” dediği bildirildi.

Haberin Devamı

VAR İÇİN BAŞVURU

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe derbisine ait VAR kayıtlarının kamuoyuna açıklanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvuruda bulundu. Siyah-beyazlıların, Fenerbahçe’nin ilk yarıda Arda Güler’le kazandığı penaltı başta olmak üzere hakem Halil Umut Meler ile VAR hakemi Alper Ulusoy arasında geçen tüm konuşmaların açıklanması talebinde bulunduğu ifade edildi. Merkez Hakem Kurulu’nun uygun görmesi halinde kayıtların açıklanabileceği ileri sürüldü.

Kadıköyde tarih yazdı yeni sözleşmeyi kaptı