Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Geldiği gibi gidiyor! Yeni takımı bile belli oldu

Geldiği gibi gidiyor! Yeni takımı bile belli oldu

Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Cenk Tosun için MLS kulübü Chicago Fire 2 milyon dolarlık transfer teklifinde bulundu.

Geldiği gibi gidiyor! Yeni takımı bile belli oldu

MLS kulübü Chicago Fire yaptığı sürpriz teklifle Cenk Tosun’un aklını karıştırdı. Bir süredir golcü arayan ABD ekibinin, milli futbolcuya senelik 2 milyon dolardan 3 yıllık teklifte bulunduğu iddia edildi.

Chicago Fire’ın, Cenk’in kabul etmesi durumunda Beşiktaş’a 2 milyon dolar bonservis bedeli ödemeye de hazır olduğu ileri sürülüyor. ABD ekibi, siyah-beyazlı kulübe henüz resmi teklif sunmadı. Yönetimin de bu aşamada Cenk’i bırakma niyeti bulunmuyor.

Beşiktaş’la sezon başında 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Cenk Tosun senelik 550 bin euro garanti ücret alıyor. Deneyimli forvet kariyerine siyah-beyazlı takımda devam ederse mevcut kontrata göre gelecek sezon da 550 bin euro kazanacak.

Cenk, Chicago Fire’a gitmesi halinde ise 3 yılda tam 6 milyon doları cebine koyacak. 31 yaşındaki oyuncunun aradaki büyük fark nedeniyle kararsızlık yaşadığı ve ABD ekibinin teklifini kabul edebileceği iddia ediliyor.

ABOUBAKAR'IN 6'DA 1'İNİ ALIYOR

Rekor bonservis bedeliyle transfer olduğu Everton’la sözleşmesi bitince Beşiktaş’a geri dönen Cenk Tosun 550 bin euro ile takımın en az kazanan isimleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Milli golcü, yıllık 3 milyon 110 bin euro ödenen Vincent Aboubakar’ın 6’da birini kazanıyor. Kartal’da büyük hayal kırıklığı yaratan Dele Alli’ye 2 milyon 200 bin euro, gözden çıkarılan Kevin Nkoudou’ya 1,6 milyon euro, Jackson Muleka’ya ise 1 milyon euro garanti ücret ödeniyor.

ŞANSLARI ÇOK AZALDI

Kartal’da gözden çıkarılan Kevin Nkoudou’nun yanı sıra Dele Alli ve Atiba Hutchinson önümüzdeki süreçte kadroda düşünülmüyor. Bu oyuncular mecburiyet dışında takımda yer bulamayacak. Sözleşmeleri bitecek olan Nkoudou ve Atiba sezon sonu takımdan ayrılacak. Kiralık sözleşmesini tamamlayacak Dele Alli ile de kesin olarak devam edilmeyecek.

MERT GÜNOK'UN GÖZÜ STEFAN KUNTZ'TA

Beşiktaş’ın en formda ve başarılı isimlerinden Mert Günok, A Milli Takım için teknik patron Stefan Kuntz’dan davet bekliyor. Kartal’ın önceki akşam Ankaragücü ile oynadığı karşılaşmayı tribünden izleyen Kuntz’un, Mert’i 2 yıl sonra kadroya çağırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Alman teknik adamın, performansını yakından takip ettiği başarılı kaleciye önümüzdeki günlerde açıklayacağı kadroda yer vereceği ifade edildi. Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle birlikte kaleyi Ersin Destanoğlu’ndan teslim alan Mert, Ankaragücü maçının son anlarında yaptığı müthiş kurtarışla büyük alkış toplarken, galibiyette önemli pay sahibi olmuştu.

GÜNEŞ'TEN NET MESAJ: VAZGEÇİLMEZ DEĞİLSİNİZ

Ankaragücü’nü yenerek 3 maçlık galibiyet hasretini sonlandıran Beşiktaş’ta yeni transferlerin oynamaya başlamasıyla forma rekabeti daha da arttı. Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından sürpriz şekilde yedeğe çekilen, Valentin Rosier ve Romain Saiss’e, “Vazgeçilmez değilsiniz” mesajı verildi. Onur Bulut, Omar Colley, Amir Hadziahmetovic ve Alexandru Maxim’in katılımı siyah-beyazlı takıma güç, tempo ve enerji kattı.

Teknik patron Şenol Güneş, yeni oyuncuların uyumundan ve performansından çok memnun kaldı. Siyah-beyazlı takımın Ankaragücü karşısında ortaya koyduğu tempolu futbolu beğenen siyah- beyazlı hocanın; Onur, Colley, Hadziahmetovic ve Maxim’i oynatmaya devam edeceği aktarıldı. Güneş’in önümüzdeki süreçte kadroda çok fazla değişiklik yapmayacağı ve ilk 11’de yer almayı hak eden isimlerle yola devam edeceği de vurgulandı.

Geldiği gibi gidiyor Yeni takımı bile belli oldu

Haberin Devamı