Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Emirhan İlkhan bombası patladı! İşte sözleşme şartları

Emirhan İlkhan bombası patladı! İşte sözleşme şartları

Rıdvan Yılmaz'ı Glasgow Rangers'a gönderen Beşiktaş'ta Emirhan İlkhan bombası patladı. Serie A kulüplerinden Torino genç yetenekle anlaşmaya vardı.

Emirhan İlkhan bombası patladı! İşte sözleşme şartları

Rıdvan Yılmaz’ı 4 milyon euro bonservis ve 2 milyon 250 bin euro bonus karşılığında Glasgow Rangers’a gönderen Beşiktaş sürpriz bir biçimde Emirhan İlkhan’la da yol ayrımına geldi. Rıdvan gibi altyapıdan yetişen 18 yaşındaki yetenekli orta saha oyuncusu, İtalya’nın önde gelen kulüplerinden Torino ile el sıkıştı.

'Şok etkisi yarattı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Sampdoria'ya karşı güzel bir performans ortaya koyduklarını ifade ederken, Emirhan İlkhan'ın takımdan ayrılma olasılığını da değerlendirdi. Fransız çalıştırıcı, "Emirhan'la ilgili durum şok etkisi yarattı. Hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü daha yeni sözleşme imzalamıştı. Durum net değil ama biz de Beşiktaşız. Tüm şartlar masaya koyulur ve değerlendirilir. Ancak Emirhan şu an için Beşiktaş'ın oyuncusu ve formamızı gururla terletmesi gerekir" dedi.

'Anlayış rica ettim'

Emirhan İlkhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada zor bir karar aşamasında olduğunun altını çizdi.

Genç oyuncu, “Geride bıraktığımız haziran ayında kulübümle olan sözleşmemi yeniledim ve imza atarken yurt dışından uygun bir teklif gelmesi halinde belirli bir meblağ karşılığı ayrılabilmem için anlayış göstermelerini rica ettim. Süreç sonunda transferim olur ya da olmaz bilemiyorum. Ancak bu durumun benim için de ne kadar zor olduğunu paylaşmak istiyorum. Eğer yurt dışına gidersem, Beşiktaş’ı ve Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

‘Kalması yönünde ısrarlı görüşmelerimiz sürüyor’

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü, Emirhan İlkhan’ın takımda kalması için görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Futbolcumuz Emirhan İlkhan ile ilgili yanlı ve kasıtlı haberlerden dolayı açıklama yapmak zorunluluğu doğmuştur. Emirhan için bir transfer teklifi gelmiştir. Yönetim kurulumuzun futbolcunun takımda kalması yönünde isteği ve tutumu vardır. Futbolcumuzla kulübümüzde kalması yönünde ısrarlı görüşmelerimiz devam etmektedir. Bundan sonra yapılacak transfer görüşmeleri de bu çerçevede yürütülecektir” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Tüm planlar değişiyor

Beşiktaş, Rıdvan’dan sonra Emirhan’ı da Avrupa’ya gönderirse transferde tüm hesaplar değişecek. Siyah-beyazlılar bir süredir Rıdvan’ın boşluğunu yabancı bir sol bekle doldurmak için çalışma yürütüyordu. Ancak Emirhan’ın Torino’ya gitmesi halinde sol bek arayışında rota büyük ihtimalle yerliye dönecek. Yerli sol bekte en güçlü adayın Tayfur Bingöl olduğu aktarıldı.

Sağ stoper arayan Kartal’ın bu pozisyon için de yerli bir oyuncuyla anlaşabileceği belirlendi. Siyah-beyazlıların listesindeki ilk ismin Kaan Ayhan olduğu ifade edildi. Hem stoper hem orta saha oynayabilen 27 yaşındaki milli futbolcu için Sassuolo’ya teklif yapılacağı aktarıldı.

Beşiktaş sol kanat arayışlarına da devam ediyor. Teknik Direktör Valerien Ismael’in Young Boys’da forma giyen Christian Fassnacht’ı ısrarla istediği ve İsviçreli oyuncu konusundaki girişimlerin devam ettiği vurgulandı.

Emirhan İlkhan 17 Haziran’da attığı imzayla Beşiktaş’la olan sözleşmesini 2025’e kadar uzatmıştı. Yeni kontratta yer alan 4.5 milyon euroluk serbest kalma bedeli Torino’nun gözünden kaçmadı. Transfer için düğmeye basan Çizme ekibinin, siyah-beyazlı taraftarların adeta gözbebeği olan genç futbolcu ile anlaşma sağladığı ve Emirhan’ı kadrosuna katmaya çok yakın olduğu belirlendi.

Emirhan İlkhan takımdan ayrılıyor İşte sözleşme detayları

Beşiktaş ile temas kuran Torino, 4.5 milyon euroluk serbest kalma bedelini 2 taksit halinde ödemek istediğini bildirdi. Ancak bu talep siyah-beyazlı kulüp tarafından geri çevrildi. Emirhan gibi bir yeteneği çok cazip koşullarla renklerine bağlama fırsatı yakalayan İtalyan ekibinin 4.5 milyon euro tutarındaki serbest kalma bedelini yarın peşin olarak Beşiktaş’ın hesabına yatırarak transferi noktalayacağı öğrenildi. Kariyerine İtalya’da devam etmek istediği aktarılan Emirhan’ın Torino ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi. Yıldız futbolcunun transferin tamamlanması halinde yıllık yaklaşık 1 milyon euro kazanacağı da ileri sürüldü. Emirhan, Beşiktaş’la olan mevcut sözleşmesine göre yıllık 200 bin euro gelir elde ediyor.

Haberin Devamı

Rangers'dan Premier Lig'e

Haberin Devamı

Glasgow Rangers’la 5 yıllık sözleşme imzalayan Rıdvan Yılmaz dün sabah İskoçya’ya uçtu. İstanbul Havalimanı’ndan ailesi tarafından uğurlanan genç futbolcu, Rangers’da başarılı olmak ve ardından Premier Lig’de forma giymek istediğini aktardı.

Rıdvan, “Hedefim Rangers’da iyi performans göstererek daha büyük kulüplere gitmek. İskoçya, İngiltere’nin yani Premier Lig’in hemen yanında. Rangers dışında Frankfurt ve Torino da beni istedi. Finalde iki kulüp vardı, Rangers’la anlaştım. İnşallah her şey iyi olacak” dedi. Rıdvan’ı İskoçya’da çok sayıda taraftar karşıladı. (Milliyet)

Emirhan İlkhan bombası patladı İşte sözleşme şartları