Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'tan bir değil 2 golcü transferi birden

Beşiktaş'tan bir değil 2 golcü transferi birden

Yaklaşık 1 aydır Hollandalı golcü Wout Weghorst'u kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş, Kasımpaşa'da rüya gibi bir yarım sezon geçiren Muleka'nın da işini bitirdi.

Beşiktaş'tan bir değil 2 golcü transferi birden

Beşiktaş'ta kurmaylar yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala transfer hareketliliğine hız verdi. Siyah-beyazlı idareciler, Valerien Ismael'in raporu doğrultusunda bir ismi daha kadrosuna katmak için geri sayıma geçti. Beşiktaş transfer için tecrübeli futbolcu ve kulübüyle anlaşmaya vardı.

GEDSON'DAN 4 YILLIK İMZA

Ahmet Nur Çebi ve yönetimi geçtiğimiz sezon devre arasında 2022-2023 sezonu için ilk hamlesini yaptı. Siyah-beyazlılar, 1 Temmuz 2022'den itibaren geçerli olmak üzere Gedson Fernandes'i kadrosuna kattı. Portekizli oyuncu için Benfica'ya 6 milyon euro bonservis bedeli ödeneceği ve sonraki satıştan Portekiz temsilcisinin yüzde 50 pay alacağı kaydedildi. Beşiktaş tecrübeli orta sahayla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

VİDA GİTTİ, SAİSS GELDİ

Beşiktaş'ta kurmaylar gelecek sezon öncesi takımdan ayrılan Domagoj Vida'nın alternatifini buldu. Siyah-beyazlı kurmaylar, Wolverhampton ile sözleşmesi sona eren Romain Saiss'le anlaşma sağladı. Faslı stoper ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. Romain Saiss'e garanti ücret olarak yıllık 1 milyon 800 bin euro ödeneceği kaydedildi.

GENÇLERİN SÖZLEŞMESİ YENİLENDİ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılarda iç transfer hamleleri de üst üste geldi. Beşiktaş kurmayları, orta sahada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Emirhan İlkhan'ın mukavelesini 2023'ten 2025'e kadar uzattı. Ersin Destanoğlu'nun cezalı olduğu maçlarda kaleyi koruyan Emre Bilgin'le de yeni sözleşme imzalandı.

WEGHORST HAFTA İÇİ GELİYOR

Michy Batshuayi, Güven Yalçın ve Cyle Larin'in takımdan ayrılmasının ardından forvet hattında büyük bir boşluk oluşan Beşiktaş'ta kurmaylar ön tarafa da hamle yaptı. Siyah-beyazlılar, Burnley'den ayrılmak isteyen Wout Weghorst'u kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Beşiktaş idarecilerinin transferi resmiyete kavuşturmak ve sağlık kontrollerinden geçirmek için Hollandalı golcüyü hafta içerisinde İstanbul'a getireceği öğrenildi.

MULEKA'DA İMZA AN MESELESİ

Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in raporu doğrultusunda hücuma takviye edilecek ikinci golcü de belli oldu. Siyah-beyazlılar, Standard Liege'den Jackson Muleka için oyuncu ve kulübüyle anlaşma sağladı. 22 yaşındaki oyuncunun transferinin kısa süre içerisinde resmiyete kavuşacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

17 GOLE KATKI SAĞLADI

Süper Lig ekibi Kasımpaşa'nın geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiraladığı Kongolu golcü, 14 müsabakada oynama şansı yakaladı. Jackson Muleka bu karşılaşmalarda rakip fileleri 12 kez havalandırdı. 22 yaşındaki futbolcu takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi.

2 MİLYON EUROYA İMZA ATTI

Beşiktaş'ın transferi için Standard Liege ile anlaşma sağladığı Jackson Muleka'nın güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor. Kongo Milli Takımı'nın formasını 13 kez giyen Jackson Muleka, 3 gol atma başarısı gösterdi. Ecofoot Katumbi ve Mazembe formaları giyen Jackson Muleka için Standard Liege, 2020-2021 sezonu başında 2 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Beşiktaştan bir değil 2 golcü transferi birden