Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş tarihinin en pahalı transferi! Al Musrati ve Muci için servet ödediler

Beşiktaş tarihinin en pahalı transferi! Al Musrati ve Muci için servet ödediler

Beşiktaş transferin son gününde çok önemli isimleri transfer ederek taraftarının gönlünü aldı. Braga’dan 1 milyon Euro’ya kiralanan Musrati’nin sezon sonu 11 milyon + 2.5 milyon Euro bonus bedelli zorunlu satın alma opsiyonu bulunuyor. Muci için de Legia’ya 10 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. İki futbolcu için bugün Tüpraş Stadı’nda saat 15.00’te başkan Hasan Arat’ın da katılacağı imza töreni düzenlenecek.

Beşiktaş tarihinin en pahalı transferi! Al Musrati ve Muci için servet ödediler

Libyalı Almoatasembellah Ali Mohamed Musrati, ya da bilinen kısa ismiyle Al Musrati, Portekiz’in en iyi defansif orta saha oyuncularından biri olarak kendisini kanıtlamış bir isim... Profesyonel futbol kariyerine 17 yaşında ülkesinde El İttihad takımında başlayan ve 3 sene burada oynayan Al Musrati, kendisini izleyip beğenen Hollandalı emekli golcü Romano Sion’un tavsiyesiyle Portekiz’in Vitoria Guimaraes takımına transfer oldu.

MUSRATİ ANTRENMANLARDA BİR MAKİNE

Hürriyet'te yer alan habere göre; kısa bir süre Rio Ave’de kiralık oynayan Al Musrati 2020’de Braga’ya geçti. Sion Musrati’yi tavsiye ederken “Muhteşem bir potansiyeli var. Girdiği ikili mücadelelerin neredeyse hepsini kazanıyor. Basit ama etkili oynuyor. Antrenmanlarda ise tam bir makine” ifadelerini kullandığını dile getirdi. Musrati’nin en önemli özelliklerinden biri ayağına gelen topların çoğunu olumlu kullanması, uzun isabetli paslarla arkadaşlarını pozisyona sokması.

LAKABI ‘ARNAVUT HARİKA ÇOCUK’

Öyle ki Portekiz’de maç başına 0.6 kritik pas yüzdesine sahip bir isim. Topla bir sihirbaz olan Al Musrati savunmada da oldukça başarılı... Oyunu okuyabilen, pozisyonunu kaybetmeyen 27 yaşındaki oyuncu topa müdahale ve markajda da usta. Bu nedenle ki Libyalı oyuncu kariyeri boyunca defansif görevlerde daha çok bulundu. Ernest Muçi ise ‘Arnavut Harika Çocuk’ olarak da anılan ve üç yıl öncesine kadar ‘izlenmesi gereken yetenek’ olarak gösterilen bir isim...

Haberin Devamı

HIZLI AYAKLI, ÇOK YÖNLÜ BİR FORVET

Ernest Muçi doymak bilmez bir driplingçi ve inatçı bir forvet. Onun ayağından topu almak çok zor. Maç başına dripling ortalaması 7’den yüksek ve %77 başarı oranı var. Çok yönlü bir oyuncu olan Muçi forvet, sol veya sağ açık olarak forma giyebiliyor. 1.80 metre boyundaki Arnavut futbolcuya çok güçlü kuvvetli bir forvet demek zor ancak yine de sırtı kaleye dönük olarak oynayabiliyor, ayrıca hızlı ayakları ona hücumda büyük katkı sağlıyor.

HIZLI VE YETENEKLİ: BAŞAR DA BEŞİKTAŞ’TA

Beşiktaş ayrıca Hollanda’da De Graafschap forması giyen 19 yaşındaki kanat oyuncusu Başar Önal’ı renklerine bağladı. Önal hem sol hem de sağ kanatta görev alabilen bir isim. İsmi Fenerbahçe, Samsunspor ve Çaykur Rizespor ile de anılan Başar bu sezon Hollanda 2. Ligi’ndeki ekibinde 23 maçta oynayıp 7 gol attı, 4 de asist yaptı. Tüm kariyeri boyunca De Graafschap’ta oynayan Başar Türkiye U18 ve U19 milli takım formalarını giydi. Genç oyuncu hızı, top kontrolü, top sürüşü, yaratıcılığı, çevikliği ve yeteneği ile öne çıkan bir isim.

Haberin Devamı