Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid - Liverpool finali! Kazanana rekor para ödülü...

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid - Liverpool finali! Kazanana rekor para ödülü...

Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Liverpool finalde karşı karşıya gelecek. Final öncesinde Liverpool yıldızı Salah'ın 4 sene önce finalde yaşadığı talihsizlik akıllara gelirken şampiyon takıma verilecek para ödülü dudak uçuklattı. Real Madrid'de ise gözler kariyer sezonunu geçiren Karim Benzema'da...

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid - Liverpool finali! Kazanana rekor para ödülü...

Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonunda sona doğru geliniyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2021-22 sezonu, her zaman olduğu gibi büyük bir heyecana sahne oldu. Yarı finalde özellikle Real Madrid - Manchester City mücadelesi unutulmaz bir maça sahne oldu. Paris'te Real Madrid ve Liverpool sezonun en büyüğü olmak için karşı karşıya gelecek. Final öncesinde Liverpool yıldızı Salah'ın 4 sene önce finalde yaşadığı talihsizlik akıllara gelirken şampiyon takıma verilecek para ödülü dudak uçuklattı. İşte final öncesi sıcak gelişmeler...

TARİHİ GERİ DÖNÜŞ

Manchester City, ilk maçta evinde Real Madrid'i 4-3 mağlup etse de İspanyol devi Santiago Bernabeu'da inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. La Liga'da şampiyonluğu ilan eden Carlo Ancelotti yönetimindeki Real Madrid, sahasında Pep Guardiola'nın çalıştırdığı son finalist Manchester City'yi 1-0 geriye düştüğü mücadelede müthiş bir geri dönüşe imza atarak 3-1'lik skorla yenmeyi başardı.

İlk yarısı 0-0'lık eşitlikle geçen maçın 73. dakikasında Riyad Mahrez maçtaki dengeyi bozdu ve Manchester City'yi öne geçirdi. 90. dakikada Real Madrid'den Rodrygo skoru 1-1'e getirirken, 90+1. dakikada yeniden fileleri havalandırarak takımını maçın içinde tuttu ve karşılaşmayı uzatmalara götürdü. Uzatmaların 95. dakikasında Benzema sahneye çıktı ve penaltıdan Madrid ekibini 3-1 öne geçiren golü ağlara gönderdi. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol sesi çıkmadı ve Real Madrid adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

BENZEMA'DAN 15 GOL

Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon grup aşamasında 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Real, son 16 turunda ilk maçı 1-0 kaybettiği Paris Saint-Germain’i sahasında 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri son 3 turda da Santiago Bernabeu’da geri dönüşe imza attı. Bu sezon oynadığı 43 maçta 43 gole imza atan Karim Benzema, bu kulvarda ise 15. golünü atarak takımının finale yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

FİNAL PARİS'TE

Liverpool da ilk maçta Anfield Road'da Villarreal'i 2-0 ile geçerken ikinci maçtan da deplasmanda 3-2 galip ayrıldı ve Real Madrid'in rakibi oldu. Dev final Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Stade de France'ta oynanacak. Karşılaşma saat 22.00'da başlayacak.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONA 20 MİLYON EURO

Finale kalan takımlar 15 milyon 500 bin euro kazanırken, şampiyon olan ise ekstra 4 milyon 500 bin euro ile ödüllendiriliyor. KPMG Football Benchmark'ın son raporuna göre, turnuvada mücadele eden ve tüm maçlarını kazanarak şampiyon olan takım, sadece başarısı sayensinde 85 milyon 140 bin euro'yu kasasına koyuyor. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Chelsea, toplamda 78 milyon 850 bin euro para ödülü elde etmişti.

2018'DEKİ FİNALDE SALAH'A SERT FAUL

2017/18 sezonunda üst üste üçüncü Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid, finalde Liverpool'u mağlup etmişti. Mohamed Salah ile Cristiano Ronaldo'nun düellosuna sahne olması beklenen maçta dengeler, Mısırlı yıldızın daha ilk dakikalarda yaşadığı sakatlık nedeniyle değişmişti. Real Madrid forması giyen Sergio Ramos'un sert faulüyle ters bir şekilde düşen ve omzu çıkan Mohamed Salah, sadece 30 dakika sahada kalabilmişti. Yıldız ismin yokluğunda Real Madrid'e karşılık vermekte zorlanan Liverpool, Gareth Bale (2) ve Karim Benzema'nın gollerine engel olamayarak sahadan 3-1 mağlup ayrılmıştı.

Haberin Devamı

KARIUS'TAN İNANILMAZ HATALAR

Loris Karius, Liverpool forması altında son maçına 26 Mayıs 2018'de çıkmıştı. Karius, Liverpool'un Real Madrid'e 3-1 mağlup olduğu Şampiyonlar Ligi Finali'nde yaptığı hatalarla maça damga vurmuştu. arius ölümcül bir hatayla topu Benzema'nın önüne atmış ve golü hediye etmişti. 28 yaşındaki kaleci sonraki süreçte Liverpool'dan Beşiktaş'a iki sezonluğuna kiralandı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN KARIUS ELEŞTİRİSİ

Yediği hatalı gollerin ardından taraftarlardan tepki gören Alman file bekçisi, o dönem Beşiktaş'ı çalıştıran Şenol Güneş'ten de eleştiri almıştı. Şenol Güneş, Konyaspor maçında yediği hatalı gol sonrasında oyuncusu için, "Karius yetenekli ama olmadı, tutmuyor şu ana kadar. Karius'un elektriği yok, heyecanı donuk. Takıma ait olma konusunda eksikleri var" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İSPANYOLLAR 18, İNGİLİZLER 14 KEZ KAZANDI

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını İspanyol ekipleri 18 kez kazanarak bu alanda en başarılı ülke olarak göze çarpıyor. Söz konusu şampiyonlukların 13’üne sahip olan Real Madrid, aynı zamanda kupayı müzesine en çok götüren kulüp olarak öne çıkıyor. Liverpool da 6 defa mutlu sona ulaşırken, İngiliz ekipleri bu kupayı 14 kez kazanarak en başarılı ikinci ülke konumunda.