Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasındaki eşleşmeler belli oldu. Devler Ligi'nde kura çekimi heyecanı İstanbul'da yaşandı. UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi İstanbul'da gerçekleşti.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonu heyecanı başlıyor. Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda grup aşamasındaki eşleşmeler netlik kazaıdı. Dev organizasyona İstanbul ev sahipliği yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi heyecanı Haliç Kongre Merkezi'nde yaşandı.

TÜRK TAKIMLARI YER ALMAYACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Türk takımları mücadele etmeyecek. Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e elenmesinin ardından Trabzonspor'un da Kopenhag'a karşı turnuvaya veda etmesi sonrası bu sezon Türk takımları dev organizasyonda yer almayacak. Bununla birlikte 1996-1997 sezonundan bu yana ilk kez bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyecek.

İLK MAÇLAR 6-7 EYLÜL'DE

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 6-7 Eylül'de başlayacak. Dev organizasyonda grup aşamasındaki müsabakalar 1-2 Kasım'da oynanacak maçların ardından sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

FİNAL İSTANBUL'DA

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline bu sezon İstanbul ev sahipliği yapacak. Devler Ligi organizasyonundaki en başarılı iki takım arasındaki final maçı 10 Haziran 2023'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Haberin Devamı

İşte 2022-2023 sezonu Şampiyonlar Ligi grupları...

A GRUBU

Ajax
Liverpool
Napoli
Rangers

B GRUBU

Porto
Atletico Madrid
Leverkusen
Club Brugge

C GRUBU

Bayern Münih
Barcelona
Inter
Viktoria Plzen

D GRUBU

Eintracht Frankfurt
Tottenham
Sporting
Marsilya

E GRUBU

Milan
Chelsea
Salzburg
Dinamo Zagreb

F GRUBU

Real Madrid
RB Leipzig
Shakhtar Donetsk
Celtic

G GRUBU

Manchester City
Sevilla
Borussia Dortmund
Kopenhag

H GRUBU

Paris Saint Germain
Juventus
Benfica
Maccabi Haifa