Gazete Vatan Logo
İspanya AS Gazetesi yazdı! 'Madem Felix'i gönderdiniz Enes Ünal'ı transfer edin'

AS Gazetesi yazdı! 'Madem Felix'i gönderdiniz Enes Ünal'ı transfer edin'

La Liga'da Getafe forması giyen ve oynadığı futbolla parmak ısırtan Enes Ünal için AS Gaztesi'nin yaptığı haber Türkiye'de bir hayli dikkat çekti.

AS Gazetesi yazdı! 'Madem Felix'i gönderdiniz Enes Ünal'ı transfer edin'

Milli futbolcu Enes Ünal, bu sezon göstermiş olduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. 2017'den bu yana La Liga ekiplerinde forma giyen Enes Ünal Getafe'de başarılı bir yıl yaşıyor.

Enes Ünal'ın başarılı performansı İspanyol basınında dikkatinden kaçmadı. Milli golcü, yıldız futbolcularla kıyaslanırken Avrupa devine önerildi.

FRİKİKTE NİHAT KAHVECİ'Yİ YAKALAMIŞTI

Enes Ünal, bu sezon Getafe'nin Celta Vigo'ya konuk olduğu maçta harika bir frikik golüne imzasını atarak, Nihat Kahveci'den (2007-2008 Villarreal) bu yana La Liga'da bir sezonda iki frikik golü atan ilk Türk futbolcu unvanını elde etmişti.

PİYASA DEĞERİ 25 MİLYON EURO

İspanyol ekibiyle 2025'e kadar sözleşmesi bulunan yıldız futbolcu, son dönemlerde gösterdiği performansıyla değerini yükseltti. adece 2 sene içerisinde piyasa değerini 9 milyon Euro'dan an itibarıyla 25 milyon Euro'ya kadar çıkardı.

İSPANYOL BASINI YAZDI

AS'ta yer alan habere göre Joao Felix'in ayrılığı sonrası hücum hattını güçlendirmek isteyen Atletico Madrid, transfer çalışmalarını hızlandırdı. İspanyol ekibinde son günlerde Memphis Depay ve Borja Iglesias'ın ismi ön plana çıkarken gündemde yer alan bir diğer isim ise Getafe'de forma giyen Milli furbolcu Enes Ünal.

DİĞER İSİMLERİN ÖNÜNDE

Haberin Devamı

Atletico Madrid'in gündeminde yer alan isimleri karşılaştıran AS gazetesi Enes Ünal'a övgüler yağdırarak, İspanyol ekibinin tercihini Milli golcüden yana kullanması gerektiğini şu ifadelerle belirtti:

"Verilere göre Simeone'nin güvenebileceği en iyi forvet Enes Ünal. Golcü futbolcu, Villarreal, Levante ve Real Valladolid'deki deneyimlerinden sonra kendisini Lig'de kesin olarak kanıtladı. Ve bunu performansa dayalı olarak yaptı. Bu sezon, Borja Iglesias ve Depay'den daha fazla şans yaratmayı ve daha fazla sayıda kilit pas atmayı başardı. Ayrıca diğer isimlere göre yaşı daha genç. Geçen sezon 16 gol kaydetti ama o sadece hücumda değil, savunmada da yardımcı olan bir forvet."

TRANSFERDE TEK SORUN

Ancak Enes Ünal transferinin önünde bir sorun bulunuyor. İddialara göre Atletico Madrid, Getafe'nin Enes Ünal için talep ettiği bonservis bedeline çıkmak istemiyor.

Haberin Devamı