Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa'da kura çekimi yapıldı! Trabzonspor'un rakibi belli oldu

Avrupa'da kura çekimi yapıldı! Trabzonspor'un rakibi belli oldu

Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimleri bugün gerçekleşti. Konferans Ligi'nde Trabzonspor'un son 32 turundaki rakibi belli oldu.

Avrupa'da kura çekimi yapıldı! Trabzonspor'un rakibi belli oldu

Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimleri bugün gerçekleşti. Yoluna Avrupa'da devam eden temsilcilerimiz Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor ile ilgili son durum belli oldu.

FENERBAHÇE SON 16 TURUNA YÜKSELDİ

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak adını son 16'ya yazdıran Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplarını lider tamamlayan Başakşehir ve Sivasspor'un son 16 turu rakipleri 24 Şubat 2023 tarihindeki kura çekimi ile belli olacak.

SİVAS VE BAŞAKŞEHİR BAY GEÇECEK

Son 16 turuna direkt yükselen 8 takım: BAŞAKŞEHİR, SİVASSPOR, AZ Alkmaar, Djurgarden, Nice, Slovan Bratislava, Villarreal, West Ham. Son 32 turunun galipleri aralarında Başakşehir ve Sivasspor'un da olduğu Konferans Ligi grup birincileriyle eşleşerek çeyrek finale yükselebilme mücadelesi verecek.

TRABZONSPOR'UN RAKİBİ BELLİ OLDU

Temsilcimiz Trabzonspor'un yer aldığı Konferans Ligi'nde gruplarını ikinci sırada bitiren 8 takımla Avrupa Ligi'nde grubunu 3. sırada bitiren 8 takım, play-off turunda kura çekimi ile eşleşti. Trabzonspor, İsviçre ekibi Basel ile eşleşti. UEFA Konferans Ligi play-off turunda ilk maçlar 16 Şubat, ikinci maçlar ise 23 Şubat'ta oynanacak.

Haberin Devamı

İŞTE EŞLEŞMELER

Gent - Karabağ
Trabzonspor - Basel
Lazio- Cluj
Bodo/Glimt - Lech Pozna
Braga - Fiorentina
AEK Larnaca - Dnipro
Sheriff Tiraspol - Partizan
Ludogorets - Anderlecht

FENERBAHÇE LİDER ÇIKTI

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Rennes, AEK Larnaca ve Dinamo Kiev ile aynı grupta yer alan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ile grubunu tamamladı. Grup aşamasında bileği bükülmeyen sarı-lacivertli ekip 14 puan toplama başarısı gösterdi. Fenerbahçe bu süreçte 13 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü.

Namağlup lider turlayan Fenerbahçe, 14 puan toplarken Avrupa kupalarında çıktığı son 10 maçı kaybetmeyerek kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.

UEFA AVRUPA LİGİ SON 32 EŞLEŞMELERİ

UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki eşleşmeler belli oldu.

Barcelona - Manchester United
Juventus - Nantes
Sporting Lizbon - Midtjylland
Shakhtar Donetsk - Rennes
Ajax - Union Berlin
Leverkusen - Monaco
Salzburg - Roma
Sevilla - PSV

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BU TURU BAY GEÇECEK

Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3'üncü sırada bitiren takımlar ile Avrupa Ligi'nde gruplarını 2'nci sırada bitiren takımların eşleşmelerinde tur atlayan takımlar, Fenerbahçe ile son 16 turunda eşleşebilecek. Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek kura çekimi sonrası belli olacak. Bu turda ilk karşılaşmalar 9 Mart 2023, rövanşlar da 16 Mart 2023'te oynanacak.

FİNAL BUDAPEŞTE'DE

2022/23 Avrupa Ligi finali 31 Mayıs 2023 tarihinde Budapeşte'nin 65 bin kapasiteli stadyumu Puskás Aréna'da oynanacak. Kazanan takım kendi ülkesinde hak kazanamasa dahi 2023/24 UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele edecek.

Avrupada kura çekimi yapıldı Trabzonsporun rakibi belli oldu