Gazete Vatan Logo
Futbol A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Stefan Kuntz'la yolların ayrıldığı belirtildi.

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır.

Sayın Stefan Kuntz'a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.

20 MAÇTA 12 GALİBİYET VE 1.95'LİK PUAN ORTALAMASI

Stefan Kuntz önderliğinde 20 karşılaşmaya çıkan A Milli Takım söz konusu maçlarda 12 galibiyet 5 mağlubiyet 3 beraberlik aldı. Stefan Kuntz 20 maç sonunda 1.95'lik puan ortalaması tutturdu.

EURO 2024 elemelerinde Ermenistan ile 1-1 berabere kalan A Milli Takım'da Stefan Kuntz eleştirilerin hedefindeki isim haline gelmişti. Japonya ile oynanan hazırlık karşılaşmasında alınan 4-2'lik mağlubiyetin ardından Kuntz'un basın toplantısında futbolcuları hedef alması da spor kamuoyunda eleştiri toplamıştı.

KUNTZ'UN TAZMİNATI 1.2 MİLYON EURO

Haberin Devamı

TFF'nin Stefan Kuntz ile yolları ayırması durumunda Alman teknik direktöre 1.2 milyon euroluk tazminat ödeyeceği iddia edildi. Stefan Kuntz'un TFF ile 1 yıllık sözleşmesi kalmıştı.

SONUÇLAR TARTIŞMA YARATTI

Şu ana kadar D Grubu'nda 5 maçta 10 puan toplayan ve 4 maçta 10 puan elde eden lider Hırvatistan'ın ardından 2. sırada bulunan Türkiye, önce grup maçında Ermenistan ile Eskişehir'de berabere kalıp ardından hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 mağlup olunca sabırlar taştı.

HAKAN ÇALHANOĞLU'NDAN ELEŞTİRİ

Haziran ayında 3-2 kazandığımız Letonya maçı sonrası "Mutlu değilim. Böyle maçları daha kolay kazanabilmeliyiz. Adamlar 10 kişiyken son dakikada kazanıyoruz. Daha akıllı oynamamız gerekiyor" diyen takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, son Ermenistan beraberliğinin ardından da eleştirel bir açıklama yaptı. Hakan, "Daha iyi olmamız gerekiyor. Çok basit hatalar yaptık. Moralim bozuluyor. Ermenistan'ı evde yenemiyorsan, bazı şeyleri düzeltmek gerek" diyerek Milli Takım teknik heyetinin kadro tercihini eleştirdi.

Haberin Devamı

KUNTZ: SAHANIN ORTASINDA CEVAP VERİLİR, RÖPORTAJDA DEĞİL

Sefan Kuntz Japonya mağlubiyetinin ardından başta Hakan Çalhanoğlu olmak üzere milli oyunculara göndermeler yaptı. Alman çalıştırıcı, "Benim sorumluluk alanım kesinlikle oyuncular. Ben oyuncularımdan bazı şeyleri bekleyebilirim. Fakat oyuncularımın da A Milli forma için yüzde 100'lerını verecek seviyeye kendilerini getirmeleri gerekiyor. Gerçekten en çok canımı acıtan konu, eğer oyuncular kendileri için yüzde 100'ünü vermeye razı değillerse en çok canımı o acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil" dedi.

6 ADAY VAR

Stefan Kuntz'un yerine geçecek isimler de konuşulmaya başladı. Fatih Terim, Abdullah Avcı, Sergen Yalçın, Aykut Kocaman, Emre Belözoğlu ve Vincenzo Montella adaylar arasında yer alıyor.

MONTELLA İLE ANLAŞILDI İDDİASI

Yerli isimler gündemde olsa bile TFF'nin yabancı teknik adamla anlaştığı iddia edildi. İtalyan basını, Milli Takım'ın yeni teknik direktörlüğü için geçen sezon Adana Demirspor'u çalıştıran İtalyan teknik adam Vincenzo Montella ile el sıkıldığını yazdı.

Haberin Devamı