Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Formalite kabus oldu

Formalite kabus oldu

Sarıyer, Adana DS’yi yenince kupada tur biletini cebine koyan Beşiktaş’ın lider Ç.Rize ile oynadığı maç canını sıktı

Formalite kabus oldu

Adeta bir hazırlık karşılaşmasıydı... Ancak siyah-beyazlılarda 37’de Milosevic, 40’ta Opare’nin yaşadığı sakatlıklar moralleri bozdu, planları altüst etti. Gol sesinin çıkmadığı maçta Mustafa Pektemek yaklaşık 2 aylık aradan sonra yeşil sahalara döndü

SABAH Sarıyer büyük bir sürpriz yapıp Adana Demirspor’u yendi. Böyle olunca Beşiktaş, Çaykur Rize karşısına çıkmadan kupada adını son 16’ya yazdırdı. Haliyle liderliği daha önceden kesinleşen Karadeniz ekibinin ardından siyah-beyazlılar için de bu mücadele hazırlık maçına dönüştü.

EĞER Adana ekibi kazansa Kartal’ın Rize karşısında en azından 1 puan alması gerekecekti. Biliç, dün sabah uyandığında sahaya ideale yakın bir kadroyla çıkmayı düşünürken öğleden sonra tur garantilenince yedeklerini oynattı.

FAKAT bu durum siyah-beyazlılar adına maça başka bir anlam yükledi. O da şu... Kartal’da 7 oyuncu (Demba Ba, Ersan, İsmail, Oğuzhan, Serdar, Tolga ve Necip)ligde kart sınırında. Ayrıca Atiba da hâlâ tam olarak iyileşmedi. Dün Biliç’in sahaya sürdüğü yedeklerin ileride önemli lig maçlarında forma bulmaları muhtemel ve onların maç ritmi yakalaması adına dünkü karşılaşma son derece değerli bir hale dönüştü. Ayrıca Tolgay’ın takımın sistemine uyum sağlaması adına önemli bir karşılaşmaydı, sakatlıktan çıkan Mustafa son dakikalarda görev alıp sahalara döndü, 17 yaşındaki Eslem ve 18 yaşındaki Raşit Şahingöz ilk kez A Takım’da forma giydi.

Haberin Devamı

90+1’DE DİREK

ANCAK önce 37’de Milosevic, sonra 40’ta Opare sakatlanınca bir çuval incir berbat oldu. Çünkü Biliç belki de bu mücadelenin hazırlık maçına dönüşmesine en çok bu iki yeni transfer için sevinmişti. Çünkü gerçekten böyle bir maça ihtiyaçları vardı.

MAÇA geçersek iki takım için de skorun hiçbir anlamı yoktu. Zaten Beşiktaş 72’de Mustafa girene kadar santrforsuz oynadı, karşı kalede etkili olamadı. Rize daha aktif taraftı ama onlar da Günay’ı ve 90+1’de de Tevfik’in şutunda direği aşamadı ve karşılaşma 0-0 bitti.