Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman'dan sert açıklamalar

Fikret Orman'dan sert açıklamalar

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki oynanan olaylı derbiyi Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman yorumladı.

Fikret Orman'dan sert açıklamalar

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki oynanan olaylı derbiyi Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman yorumladı. Açıklamalrından satır başları şöyle:

90+2'de maçın kırmızı kartla kesilmesine kadar sahada hiçbir olay yoktu. Beşiktaş, ne zaman içeri girdi ondan sonra sahada o görüntüler oluştu. Bu olaylarda en çok Beşiktaş mağdur oldu. Hem manevi hem maddi olarak mağdur olduk.

Tek istediğim şey sahada maç oynanırken, hakem hatası olmadan kim iyi oynuyorsa onun kazanmasını istiyorum.

Bir gün karlı günler gelecek. Önemli olan o karlı günlerde birlik ve beraberliği yakalayabilmek. Bu stadyum 76 bin kişilik olsa bile stadın organizasyonu, güvenliği rezalet üstü.

Beşiktaş cezasını zaten maçta çekti. Ceza almamayı umuyoruz. Bir tane bile bedava bilet yok. Hiçbir bedelsiz bilet yoktur. Eşimize dostumuza verdiğimiz bilet vardı. Ancak sponsor biletlerimizin üzerinde kuruluş isimleri yazar.

Beşiktaş'ın gerekli cezayı maçta aldığını düşünüyorum. Bu işin esas mağduru biziz. Vicdani hareketle bir karar verilmeli.

Dünyanın hiçbir yerinde güvenlik personeli böyle kaçmaz. 1600 adet güvenlik görevlisi artı 500 adet de polis görevlisi vardı. Kulübümüz tüm güvenlik önlemlerini almıştır. Olaylara karışan tüm kişilere tazminat davaları açacağız.

Gerçekten bir ceza olmadığı sürece bu işin önüne geçen sene de geçilmedi bu seferde geçilemez. Polisin statlara geri dönmesinden rahatsız değilim. Polis bizim polisimiz.

Beşiktaş'ın tarihinde böyle şeyleri olması çok ayıp şeyler bunlar. Bu işin suçluların ceza çekmesi gerekiyor. Sabah tutuklanıp akşam salınması olmaz. Kart1903'ü olmayan taraftara kombine kart satmayacağız.

Dağıttığımız iddia edilen bir tane bileti bana getirsinler. Bizim zihniyetimizde böyle şeyler olmaz.

Bizim işimiz siyaset değil. Siyaset yapan çıksın sokakta yapsın. Benim taraftarımın siyahı beyazı yoktur. Herkes benim için beyazdır. Tüm taraftarıma eşit dururum. Bunun haricinde bir şey varsa emniyet güçlerinin görevidir.

Beşiktaş Başkanı olarak utanıyorum. Kendi mabedimizi en kısa sürede bitirip bize zarar verenleri ömür boyu stada almayacağız. Olimpiyat Stadı'nın turnikelerini yapan firma batmış. Bir turnike bozuldu mu hepsi otomatik olarak bozuluyor. Orada 80 bin kişiyi 2-3 saat içerisinde içeriye almak turnikelerle imkansız bir durum.

Ben bu kadar formsuz olan bir hakemin, bu kadar önemli bir derbi müsabakasına nasıl verildiğini anlayamadım. Hakem maçın sonucuna etki etti. Burak son golde koluyla aldı verdi ve ikinci golü attılar. Hakem sonuca da etki etti. Biz hakemler hakkında yönetim olarak konuşmak istemedik. Bağıran konuşuyor, susan cezalandırıyor. Bu kadar haksızlığa bundan sonra müsade etmeyeceğiz.

Beşinci haftadayız, Beşiktaş bir şey kaybetmiş değil. Kazanmış olsaydı da bir şey kazanmayacaktı. Beşiktaş bu sezon şampiyon olacak. Bunu da herkes görecek. İkinci yarı Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamadı. Beşiktaş kendi oyununu oynarsa, hiçbir rakip, bize rakip olamaz. Yakında inanılmaz sponsorluk anlaşmalarına imza atacağız.

Maç bitiminde soyunma odasına gitmedim, huyum değildir. Maçtan sonra aşşağıya indim, hakem Fırat Aydınus'a maçı bitirmesini söyledim bana devam etmeyeceklerini söyledi.

Bilic ve oyuncularımla hakem hakkında konuştuk. Bu maçın bittiğini ve Beşiktaş tarihinde olmaması gereken bir maç olduğunu söyledim.

Kimsenin endişesi olmasın Beşiktaş futbol kalitesi ve alternatifleri ile inanılmaz derece geniş ve kaliteye sahiptir. İlk beş maçta Beşiktaş 12 puan alacak desek, herkes bu işe makul olarak bakar. İki derbi ve Bursaspor maçı oynadık.

Beşiktaş camiası Beşiktaş Başkanı ve Yönetim Kurulu'na güveniyor. Ben yaşadığım sürece, Beşiktaş'a kimse bir şey yapamaz. Buna müsade etmem.

Stad çalışmalarımız sürüyor. 1 ay geriden geliyoruz. Gece baskınları yapıyorum, dün gece de stadın inşaatına gittim. Yeni stad beni heyecanlandırıyor. Dünyanın en güzel stadını yapacağız.

Kayadan ancak rüzgar bir toz alır, üzerinden hiçbir şey alamaz. Biz Türkiye'nin en köklü camiasıyız. Beşiktaş'ın borcunu 100 milyon daha aşşağıya indreceğiz. Sponsorlarımız çok kuvvetli.

Beşiktaş çok büyük camia ve kenetlendik. Kimse bizi bölemez. Bizim olduğumuz yerde haram olmaz. Yedi yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz. Herkes parasını alıyor.

Konforu olmayan stadlarda naparsınız napın bilet sorununun önünü kesemezsiniz. Bir maç Galatasaray'ın Stadı'nda, bşr maç Fenerbahçe'nin Stadı'nda oynayacaktık.
Beşiktaş Türkiye'nin en köklü kulübü. Fernandes ve Almeida Beşiktaş'ta kalmak istediler. Bize kontrat teklif ettiler bizde kendi şartlarımızı sunduk. Oyuncumun kontratını istemesini isterim. Bizim üst ve alt limitlerimiz var. Biz şu anda düşük ücretli oyuncularımızın maaşlarını yükseltmeye çalışıyoruz.

Oyuncularımın nerde benim kontratım dedikleri gün, Beşiktaş ile sözleşme imzalayacaklar. İş çingene pazarlığına dönerse.. Beşiktaş'ın parası bana emanet edilmiş durumda. 1 kuruşu harcatmam.

Beşiktaş 2-3 sene içinde 250-300 milyon Dolar bütçe yapacak bir kulüp haline gelecek. Biz göreve geldiğimizde bir milli oyuncumuz vardı. Şu anda 6 oyuncumuz milli takıma gidiyor. Beşiktaş'ın şu ana kadar geldiği nokta arkadaşlarımızla planlayarak yaptığımız şeylerdir.

Kimse moralini bozmasın. Şanssız bir gün oldu. Nazar değdi. Her şerde bir hayır vardır derler. Belki bu bizim için hayırdır. Buradan çıkaracağımız derslerle daha iyi olacağız. Birbirimize daha fazla kenetleneceğiz.

Ben eminim ki eğer o stat Maracana Stadı olsaydı biz 200 bin kişiye oynayacaktık.

Haberin Devamı