Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe hücuma kalkıyor

Fenerbahçe hücuma kalkıyor

Maçları kazanmasına rağmen, oynattığı defans futbolu nedeniyle çok eleştirilen Vitor Pereira, Fenerbahçe'yi 'pozisyona giremeyen takım' imajından kurtarabilmek için 'tek ön liberolu sistem' denemelerine start verdi.

Fenerbahçe hücuma kalkıyor

Lider Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde zirve yarışını sürdürse de oynattığı 'defans futbolu' nedeniyle çok eleştirilen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, bu durumu değiştirmek için harekete geçti. 3 puan aldığı maçların ardından bile sarı-lacivertli camiayı memnun edemeyen Portekizli çalıştırıcı, dün U21 takımı ile yapılan antrenman maçında tek ön liberolu sistemi denedi. Orta alanda sadece Souza'yı kesici olarak kullanan Pereira, önünde Diego ve Uygar'ı oynattı. Yasir ve Mehmet Topuz ile orta alanı 5'leyen 47 yaşındaki çalıştırıcı, 4-1-4-1 gibi bir taktikle çok eleştirilen 'pozisyona giremeyen takım' imajından kurtulma mücadelesine başladı.

DENEMELER DEVAM EDECEK

Maç sonunda orta alan oyuncularının performansından memnun kalan Vitor Pereira, sakat ve milli oyuncuların da takıma dönmesinin ardında daha ciddi denemelerle bu sistem üzerindeki çalışmalarını sürdürecek. Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira'nın, özellikle Ozan'ın yükselen performansı nedeniyle bu sistem üzerine çalıştığı, orta alanda Topal ya da Josef'in yerine Ozan'ı koyacağı belirtildi.

Haberin Devamı

EN GARANTİ İSİM VOLKAN ŞEN

Pereira, Mersin İdmanyurdu maçında ayrıca Fernandao ile Robin van Persie ikilisiyle aynı anda oyuna başlamayacak. Portekizli'nin bu maçta Fernandao'yu yedek oturtup Robin van Persie ile mücadeleye başlaması, skora göre Fernandao'yu oyuna dahil etmesi bekleniyor. Sakatlığını atlatması halinde Volkan Şen, şu an için forması en garanti isim durumunda.

TERRANEO SAHAYA İNDİ

Fenerbahçe Sportif Direktör Giuliano Terraneo da dün Samandıra Tesisleri'ndeydi. Antrenman maçını izleyen İtalyan futbol adamı, sonrasında da Vitor Pereira ile bir süre görüştü.

GENÇLERE NASİHAT

Pereira, Mehmet Topuz ve Semih Ergün'ün attığı gollerle 2-0 kazandıkları U21 maçı sonrası, genç oyuncuları etrafında topladı. Portekizli hoca, sarılacivertli gençlere uyarı ve nasihatta bulundu.

(Sabah)