Gazete Vatan Logo
Futbol Fener mi neden olmasın

Fener mi neden olmasın

Portekiz’in teknik adamı Luiz Felipe Scolari, 2 yılönce kendisini isteyen Kanarya’ya göz kırptı:

“F.Bahçe, Zico gelmeden önce bana teklif yapmıştı ama olmadı. Portekiz’le mukavelem bitiyor, artık gelebilirim. Zaten bu sezon F.Bahçe’nin şampiyon olamamasına şaşırdım.”

EURO 2008’de grubumuzda yer alan Portekiz’in teknik direktörü Felipe Scolari konuk olarak geldiği “İstanbul Sports Venue 2008” konferansı öncesi VATAN’a ilginç açıklamalar yaptı. F.Bahçe’nin daha önce kendisine teklifte bulunduğunu belirten Brezilyalı hoca şöyle konuştu: “Zico göreve gelmeden önce F.Bahçeli yöneticiler teklif yaptı. O sırada Dünya Kupası devam ediyordu ve ben Portekiz ile iyi bir yolda gidiyordum. Şampiyona sonrası cevap vermek istedim. Ancak Portekiz’den gelen yeni teklif nedeniyle ‘hayır’ demek zorunda kaldım.

‘2008 SONRASI GÖRÜRÜZ’

ANCAK şimdi İstanbul’u gördükten sonra düşünüyorum da, F.Bahçe’den yeni bir teklif gelirse neden olmasın? Portekiz ile 2008 sonrası sözleşmem sona eriyor. O zaman neler olur hep birlikte görürüz. Türkiye’den F.Bahçe dışında başka hiç bir takımdan teklif almadım. F.Bahçe’nin bu sezon Türkiye’de şampiyon olamamasına şaşırdım. Şampiyonlar Ligi’nde ilk sekize girerek büyük bir başarıya imza attılar. Anladığım kadarıyla futbolcular Şampiyonlar Ligi’ne kanalize oldukları için Türkiye’yi ikinci plana ittiler.

‘CARLOS VE ALEX SÜPER’

AÇIKÇASI şampiyon olamadıkları için üzüldüm. Onlar benim arkadaşlarım. Bence çok iyi oynuyorlar, iyi bir ekipleri var. 3-4 yeni oyuncu takviyesiyle bu seneki performanslarının üstüne çıkarlar. Carlos süper bir insandır, süper bir futbolcudur. Mükemmel bir insan olarak değişti mi, sanmam. Futbolculuğu yaşından dolayı biraz düşmüş olabilir. Ama o çalıştığında çok şey başaracak birisi. Alex harika bir oyuncudur. 3 yıl birlikte Palmerias’ta çalıştım. Her an oyunu değiştirecek bir yapısı vardır ve çok karakterlidir.

‘MARCO AURELIO’YU TANIMAM’

MARCO Aurelio diye birini tanımıyorum ama Mehmet Aurelio’yu tanıyorum. Türk Milli Takımı’nda iyi oynuyor. Marco’nun Türk vatandaşı olup bana karşı oynaması gayet normal. Global bir dünyada yaşıyoruz artık. Doğduğun değil, doyduğun yer önemli artık bu dünyada. Kleberson ile Ricardinho’nun neden Türkiye’de başarılı olamadıklarını bilmiyorum. Şaşırtıcı. İkisi de talebemdir ve iyi oyuncular. Kleberson şu sıralar Flemengo’da formda. Lincoln son 4 yıl içinde kendisini geliştirdi. Almanya da iyi bir çıkış yakaladı, ülkenizde de sürdürüyor. Ama Milli Takım için geç kaldı.”

‘İstanbul gerçekten müthiş bir şehirmiş’

SCOLARİ, İstanbul’a hayran kaldığını defalarca tekrarladı. “İstanbul müthiş bir şehir” diyen Brezilyalı teknik adam şu ifadeleri kullandı: “Bir kere burada 17 milyon insan yaşıyor. Portekiz’in 2 katı kadar insan burada yaşıyor demektir. Arapça ile Türkçe birbirine benzer diye düşünüyordum yanılmışım. Çok farklı. Arabistan ve Kuveyt ile Türkiye arasında din konusunda farklılıklar var. Onlar daha katı. Türkiye’de bir serbestlik hissettim.”

‘Terim sana çok zorluk çıkaracak’

MİLAN’DAN eski öğrencisi Brezilyalı futbolcu Roque Junior’dan Fatih Terim’e Scolari aracılığıyla mesaj geldi! Scolari, “İstanbul’a gelirken Roque Junior, Fatih Terim’e sevgilerini iletti. Bana da ’Haberin olsun, Terim, Avrupa Şampiyonası’nda sana çok zorluklar çıkaracaktır’ dedi. Herkesin görüşü aynı; bizim grubumuzda Türkiye ile yapacağımız maç sonucu belirleyecek. Bu nedenle çok dikkatli olacağız” şeklinde konuştu.



Haberin Devamı