Gazete Vatan Logo
Futbol Fener’in planları alt üst

Fener’in planları alt üst

G.Saray maçındaki olaylar nedeniyle Kanarya 2 maç seyircisiz oynama cezası aldı

Fener’in planları alt üst

F.Bahçe Ülker- Anadolu Efes maçı Caferağa’da oynanacak

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, F.Bahçe Ülker’e, G.Saray Medical Park maçında yaşanan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Böylece sarı-lacivertlilerin yeni salonu Ülker Arena’yı yarın ezeli rakibi Anadolu Efes maçında büyük bir şölenle açma planları altüst oldu. Konuyla ilgili F.Bahçe Basketbol Şube Sorumlusu Nedim Karakaş, “Dünyada ilk 20 arasına girecek salonu Anadolu Efes mücadelesiyle açmayı planlıyorduk. Ancak 2 maçlık seyircisiz ceza nedeniyle hazırlıklar boşa gitti. Başka karşılaşmalarda da aynı olaylar oluyor ama bu şekilde ceza verilmiyor. Raporlar standart gitmeyince, kurul böyle bir cezayı uygun bulmuş” dedi.

ÇOCUKLAR YAŞADI

KARARIN ardından F.Bahçe internet sitesinden günler öncesinden tükenen Anadolu Efes maçının biletlerinin 25 Ocak’ta oynanacak Emporio Armani Milano mücadelesinin biletleriyle değiştirileceği duyuruldu.

AYRICA sarı-lacivertlilerin dün öğlen saatlerinde basketbol federasyonuna yaptığı Anadolu Efes maçını Ülker Arena yerine Caferağa Spor Salonu’nda oynayalım başvurusu kabul edildi. Mücadele yarın 13.00’te Caferağa’da oynanacak.

HATIRLANACAĞI üzere federasyonun daha önce aldığı karar nedeniyle F.Bahçe-Efes maçını yalnızca 14 yaşını doldurmamış çocuklar yanlarında 1 kadın velisi bulunmak kaydıyla izleyebilecek.

Sonu başından belli bir süreç!

F.BAHÇE 2 maç seyirciz oynama cezasıyla ilgili açıklama yaptı: “G.Saray’la oynadığımız maçın günler öncesinde bazı oyuncularımızın bu maçı da kapsayacak şekilde cezalı duruma düşürülmesi, maç başlamadan önce basketbol sahalarında görülmemiş bir şekilde hakemin ilk anonsunu yaptırması ile başlayan sürecin, F.Bahçe Ülker Arena’nın açılış maçında, ceza verilmesi ile devam ettirilmesini hayretle izliyor ve yaşananları sonu başından belli bir süreç olarak değerlendiriyoruz.

4ADALET duygusuna, Türk sporuna ve spora yapılan yatırımlara değer vermekten uzak bu haksız kararı alanları kınıyor; takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

Haberin Devamı