Gazete Vatan Logo
Futbol Fener’in ‘100’ü buruştu!

Fener’in ‘100’ü buruştu!

Tuncay’la öne geçen Kanarya, İglesias ve Kemal’i tutamadı. Suskun golcü Sambacı 90+3’te skoru belirledi. 2. Beşiktaş ile fark 4’e düştü

GEÇTİĞİMİZ sezon Kayseri’de verdiği 3 puan belki de şampiyonluğa mal olmuştu F.Bahçe’ye. Son 3 haftada 9 atıp 10 yiyen Kayseri en azından formunun zirvesinde değildi. Ama F.Bahçe’de Ümit’in yokluğu endişeye sevk ediyordu Zico’yu. Çünkü Uğur’un karşısında ülkenin en iyi sağ kanatlarından Mehmet Topuz olacaktı. Halbuki Kayseri’de de Gökhan sahadaydı ama sakatlık yüzünden nasıl oynayacağı meçhuldü.

6. dakika oynanırken Kezman, bir taç kararı nedeniyle kızıp yardımcı hakemin gözlük takması gerektiğini elleriyle ifade etti. Yardımcı hakem, bu iyi niyetli (!) tavsiyeyi yanlış anlayınca Vedat Yüksel’i uyarıp sarı kart çıkarmasına neden oldu. Halbuki Sırp oyuncu, onun iyiliğini istiyordu.

13. dakikada F.Bahçe soldan bir serbest atış kazandı. Taç çizgisine yakın ve kaleye 40 metre uzaktaydı atışın yeri. Ama kullanan Alex olunca öldürücü etki yarattı. Tuncay her zamanki gibi basketbol tabiriyle trailer olarak gelip kafayı çaktı: 0-1.

Oyunun kontrolü F.Bahçe orta sahasında görünüyordu. Ne var ki 21’de M.Topuz’un serbest atışında altı pastan kafayı Toledo vurdu. Serdar nefis bir refleksle çıkardı. 1 dakika sonra da Kemal’in şutunda başarılıydı Serdar.

İlk yarının böyle bitmesi bekleniyordu. Hem son haftalarda devrenin son dakikasında gol atan hep F.Bahçe olmuyor muydu? Uzatmanın ilk dakikası oynanırken Uğur, F.Bahçe lehine taca çıkmakta olan topu çevirmeye kalktı. Mehmet’in presi ve ortasında Iglesias, kafayla ağları buldu: 1-1.

Golden hemen sonra Alex’in ara pasında Kezman pozisyon yakaladı ama topa istediği gibi vuramadı ceza alanı içinde.

Tempolu başladı ikinci yarı. İlk yarıyı sevimli hayalet Casper tadında geçiren Gökhan da açılmıştı. 56’da milli santrforun dönerek kaleye gönderdiği top az farkla dışarı gitti. F.Bahçe’nin orta sahada peş peşe yaptığı top kayıpları nihayet Kayseri’nin 2. golünü getirdi. 70. dakikada Gökhan ofsayt pozisyonunda aldığı topla sağdan indi (Kezman’ın dediği kadar varmış). Ortasında Kemal uçarak kafayı vurdu: 2-1.

Uzatmalar oynanırken M.Topuz’un ceza alanı dışından şutu direğe çarparak dışarı gitti. Uzatmanın 3. dakikasında Deivid herkesi hayrete düşüren kafa golüyle belki de ligin kaderini değiştirdi: 2-2. Haydi hayırlısı!

Foto Galeri için tıklayınız...

Haberin Devamı