Gazete Vatan Logo
Futbol F.Bahçe'nin rakibinde sıkıntı büyük

F.Bahçe'nin rakibinde sıkıntı büyük

UEFA maçı öncesi Fenerbahçe'ye Almanya'ydan müjdeli haberler geliyor

F.Bahçe'nin rakibinde sıkıntı büyük

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde perşembe günü karşılaşacağı Alman temsilcisi Borussia Mönchengladbach'ta arka arkaya gelen kötü sonuçların ardından sorunlar büyümeye devam ediyor.

Bundesliga'nın 6. haftasında Borussia Dortmund'a 5-0 yenilerek kötü gidişini durduramayan Gladbach'ta oyuncular da, tıpkı teknik direktör Lucien Favre gibi sorunların farkında. Kadrodaki herkesin kötü oynadığını ve toparlanamadığını vurgulayan kaptan Filip Daems; "Takım olarak savunmada sürekli basit hatalar yapıyoruz. Baskı geldiği zaman topu ayağımızda tutamıyor, rakibe veriyoruz." diyerek en büyük sorunlarını vurguladı.

Bir dönem Gençlerbirliği formasını da terleten Daems sözlerine şöyle devam etti; "Oyunumuzdaki en büyük sorun geniş alanda oynamamız. Oyuncuların sahada arası çok açık ve verimli bir şekilde iletişim kuramıyoruz. Birbirimize daha yakın olmalıyız. Geçen sezon bunları çok iyi şekilde yapabildiğimiz için başarılıydık" dedi.

Bir diğer savunma oyuncusu Rael Brouwers de Dortmund'a 5-0 mağlup olmalarının utandırıcı olduğunu ve maç başına ortalama 2 gol yediklerini hatırlatarak, "Savunmada büyük boşluklar veriyoruz. Bu açıklarla birlikte, sahada birbirimize yakın duramadığımız için çok top kaybı yapıp rakiplerimizin işini kolaylaştırıyoruz" dedi.

Gladbach teknik direktörü Lucien Favre'de bu durumun böyle devam edemeyeceğini söyleyerek; "Daha çok çalışmalı ve geçen sezon oynadığımız gibi oynayabilmeliyiz." dedi.

Borussia Mönchengladbach, 6 haftası geçilen Bundesliga'da 1 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 13. sırada bulunuyor. (Sporx)

Haberin Devamı