Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe son periyotta kurtardı

F.Bahçe son periyotta kurtardı

Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda TOFAŞ ile karşı karşıya geldi

F.Bahçe son periyotta kurtardı

Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda TOFAŞ'ı 86-77 yendi.

Karşılaşma, karşılıklı basketlerle başladı.TOFAŞ'ın Samet Geyik ve Harris'le bulduğu sayılara Fenerbahçe Ülker, Zoric ile karşılık verdi ve 4. dakika 6-6'lık eşitlikle geçildi. Bu bölümden sonra hızlı hücumlarla etkili olmaya başlayan ev sahibi takım, Samet Geyik ve Wood'la üst üste basketler buldu ve 7. dakikada 8 sayılık fark yakaladı: 16-8.

TOFAŞ, ilk periyodu, 20-14 önde tamamladı.

İkinci periyoda hızlı başlayan taraf TOFAŞ oldu. Kırmızı-beyazlı takım, ilk 4 dakikada Patterson ve Todiç'le 11 sayı üretirken, konuk Fenerbahçe, sadece 2 sayı bulabildi. TOFAŞ, 14. dakikada skoru 31-16 yaparak 15 sayılık farka ulaştı. Toparlanan sarı-lacivertli takım, Coodelock ve Melih Mahmutoğlu'nun sayılarıyla önce farkı kapadı, 19. dakikada da durumu 35-33 yaparak ilk kez öne geçti. İstanbul temsilcisi, devre sonunda soyunma odasına 40-36 önde gitti.

Üçüncü periyot, oldukça çekişmeli geçti. TOFAŞ, Qvale'nın sayılarıyla 22. dakikada skoru eşitledi: 40-40. TOFAŞ, Patterson ve Qvale'in 3 sayılık atışlarıyla sayı üretirken, Fenerbahça Ülker, Melih Mahmutoğlu, Serhat Çetin ve Hickman ile karşılık verdi ve 25. dakikada iki taraf da skoru lehine çeviremedi: 49-49.

Haberin Devamı

Periyodun son saniyelerinde Goudelock ile 3 sayılık basket bulan İstanbul temsilcisi, periyodu 59-56 üstün bitirdi.

Son periyotta oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker, parkeden 86-77 galip ayrıldı. Konuk ekipte Melih Mahmutoğlu, 23 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.