Gazete Vatan Logo
Futbol F.Bahçe başkanlığına aday mı?

F.Bahçe başkanlığına aday mı?

Sadettin Saran,5N1K'da başkanlıkla ilgili açıklama yaptı

F.Bahçe başkanlığına aday mı?

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programının canlı yayın konuğu oldu, Fenerbahçe başkanlığına aday olmak istediğini söyledi

Atatürk'ün anısına Ankara'da düzenlenen 6. Master Cumhuriyet Şampiyonasında 50 metre serbestte 25.91, 50 metre kelebekte 28.78'lik derecelerle 25 yaşüstü serbest ve kelebek bütün yaş kategorilerde Türkiye masterlar rekorlarını kıran Saran, öncelikle yüzmedeki bu önemli başarısı hakkında sorulara yanıt verdi.

24 yıl sonra havuza dönme teklifinin kendisine gelmesinin ardından ilk başta sıcak bakmadığını belirten Saran, ancak mevcut rekoru gördüğünde, profesyonel olarak yüzdüğü sıradaki derecelerine yakın olan rekoru kırabileceğine inanarak havuza girme kararı verdiğini söyledi. Saran, bu kararı ardından bir gencin "bu yaştan sonra yapamazsın" ifadesiyle hırslandığını da ifade ederken, antrenman hocalarıyla çalışmaları sonrasında rekorları kırmayı başardığını, yine de yarış günü havuza dönme kararından pişmanlık yaşayarak, bu konuyu eşine açtığını da itiraf etti.

Profesyonel sporu bıraksa da spordan hiç kopmadığını belirten Saran, bundan sonra uzun bir süre havuza girmeyi düşünmediğini de ifade etti.

Bu arada Türkiye'de amatör spora en çok sponsor desteği veren kurum olarak, şuan amatör sporlara gösterilmeyen ilginin tesisleşmeyle artacağına inandığını ifade eden Sadettin Saran, bu konuda Türkiye'de önemli yatırımlar yapılmaya başlandığını vurguladı.

'Niyetim Fenerbahçe başkanlığına aday olmak'

Siyasete girme konusunda kendisine özellikle memleketinden teklifler geldiğini ancak şuan için bu konunun gündeminde olmadığını belirten başarılı işadamı, "Fenerbahçe başkanlığına aday olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"8 sene oldu Fenerbahçe'den istifa edeli. İstifamı getiren noktalardan bir tanesi, belki de bir çok insana göre temel sebebi, Fenerbahçe başkanlığını istediğimi açık açık söylememdi. 5 yaşımdan beri Fenerbahçeliyim, en büyük hedefim bu. 8 sene oldu istifa edeli ve halen çok ciddi bir teveccüh var. Kısmetse niyetim var ama kongre günü halen o teveccüh devam eder mi, davam ne olacak göreceğiz. Ancak niyetim bu".

"Başkanlığa aday olmak değil, iyi yapmak önemli" ifadesini de kullanan Saran, cüneyt Özdemir'in esprili "Şuan Aziz Yıldırım'ın bu görevi iyi yapamadığını mı düşünüyorsunuz" sorusuna ise "Hayır öyle demiyorum" yanıtını verdi.

Haberin Devamı