Gazete Vatan Logo
Voleybol "En iyisi için çalışıyoruz"

"En iyisi için çalışıyoruz"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2018’deki ilk röportajını VATAN’a verdi:

"En iyisi için çalışıyoruz"

TÜRK voleyboluna oyuncu, antrenör, yönetici ve şimdi de Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı olarak hizmet eden birisi Mehmet Akif Üstündağ... TVF’nin 1 numarası ile hem geride bıraktığımız yılı hem de 2018’deki projelerini konuştuk. İşte Üstündağ’ın VATAN’a özel söyledikleri:

“KURUMSALLAŞMAYI ve başarıyı ilke edindik. Dolayısıyla biz Türk voleybolunu hem kurumsal kimlik, hem sportif başarı hem de altyapıdaki başarılarıyla ön planda tutmayı hedefliyoruz. Temel ilkemiz bu. 2017’ye baktığımızda U23 Milli Takımımız’ın dünya şampiyonluğu ve A Milli Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanması gibi başarılar bizi mutlu etmiştir. Artı olarak altyapı havuzunun genişletilmesi, TVF Spor Lisesi projesinin devam ettirilmesi, Fabrika Voleybolu’nun büyütülmesi çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Zaten Türk voleybolu Avrupa ve dünyada çok önemli yerlerde. Ama daha büyük başarılara nasıl imza atabiliriz, biz bunların çalışmasını yapıyoruz. 2018’de de çok daha iyi olacağımızı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

‘MVP’LER BİZİM LİGİMİZDE’

KULÜPLER bazında son yıllara baktığımızda Avrupa ve Dünya Şampiyonları’na Türkiye ambargo koydu. Mesela son Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu VakıfBank. 12 takımlı ligde, 6’şar takımımız Avrupa Kupaları’na katılıyor. Balkan Kupası, Challenge Kupası, CEV Kupası ve Şampiyonlar Ligi. Mesela Şampiyonlar Ligi’nde bayan ve erkek 3’er takımla mücadele ediyoruz. Her yıl özellikle bayanların final-four’una baktığımızda 2 Türk takımı bu arenada yer alıyor. Takımlardaki oyuncu kalitesine baktığımızda son olimpiyat MVP’si Zhu Ting ve son Avrupa Şampiyonu MVP’si Tijana Boskovic ligimizde forma giyiyor. Türkiye Ligi’nin ne kadar kaliteli, ne kadar göz önünde olduğunun ve ne kadar cazip bir voleybol ülkesi olduğunun güzel bir kanıtı bu. Dünyanın en iyi oyuncuları Türkiye’de forma giymek istiyor.”

‘Erkeklerde jenerasyon değişimi yaşanıyor’

“ERKEKLERDE de bazı jenerasyon değişimi söz konusu. Bunu tamamlamayı hedefliyoruz. Bu değişimin artısını da zaman zaman görüyoruz. İnşallah erkek voleybolunda da söz sahibi olma hedefinin peşindeyiz. İnşallah başaracağız da.”

Haberin Devamı

‘Takvim konusunun kavgasını veriyoruz’
“BİZ göreve geldiğimiz günden beri CEV ve FIVB’nin takvim problemini gidermek için uğraşıyoruz. Kulüplerlerle yaptığımız istişareler sonrası, CEV ve FIVB’ye bizim kadar yazı yazıp, görüşme gerçekleştiren hiçbir ülke şimdiye kadar olmamıştır. Ben ve 2 yönetim kurulu arkadaşım, en son CEV Başkanı Aleksandar Boricic ve asbaşkan Özkan Mutlugil’in de bulunduğu toplantıda bunun kavgasını verdik ve bu yıl küçük çaplı da olsa takvimde bir esneme oldu. Ama biz bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz.
BEN kulüplerimle hareket eden biriyim ve onlarla da bir araya gelerek çalışıyoruz. Ben de kulüplerle hemfikirim bu konuda. Biz de bunun kavgasını vermekten hiç çekinmedik, çekinmeyeceğiz de. Voleybol adına ne yapılması gerekiyorsa çekinmeyiz. Biz bildiğimiz her şeyin peşinden gideriz. Yeter ki istediğimiz huzura kavuşalım.”
‘Yabancı oyuncu konusunda dengeliyiz’
“BİZ hem kulüplerimizin Avrupa’da aldığı başarılar, hem de milli takımımızın kazandığı derecelerle yabancı kuralı konusundaki 3+1 kuralıylya dengeyi de iyi götürdüğümüzü düşünüyoruz. Diğer branşlara baktığımız zaman yabancı oyuncu konusu hep bir gündem oluşturuyor.”
‘Olimpiyat şansını yakalamak istiyoruz’
“Bizim olimpiyat hedefimiz var. Çok kısmetsiz bir şekilde 2016’da kaçırdığımız şansı 2020 Tokyo’da yakalamak istiyoruz. Voleybolda hedefler bitmez.”
‘Mükemmel organizasyonlar yapan bir ülkeyiz’
“TÜRK voleybolunun çok daha iyi yerlere gelmesi açısından proje çalışmaları yapmak zorundayız. Bu yıl bir Dünya Şampiyonası var ve 2019’da da uzun zaman sonra Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı bir turnuva düzeneleyeceğiz. Biliyorsunuz, 2003’te Ankara’daki şampiyonada ikinciliğimiz var. Organizasyonları en mükemmel yapan ülke pozisyonundayız.”

Haberin Devamı