Gazete Vatan Logo
Futbol En güzelini Çek’elim!

En güzelini Çek’elim!

Avrupa futboluna en hakim isim Güntekin Onay, play-off’taki olası 4 rakibimizi değerlendirdi

En güzelini Çek’elim!

“Portekiz haricinde diğer takımlarla denk bir milli takıma sahibiz. Fakat İrlanda’yı da geçmek çok zor.

Potansiyelimizi göz önünde bulundurursak Çekler bizim için en iyi kura olur. Çekler grupta ekstra bir iş yapmadan vize aldı. Yaptıkları şey zayıf Liechtenstein’ı 2 kez, Litvanya ve İskoçya’yı da birer kez yenmekti.”

KURALARA seri başı olarak giremememiz, Estonya ile eşleşme şansı dışında bence büyük bir kayıp değil. Çünkü Bosna Hersek ve Karadağ gibi takımlar da çok tehlikeli ve önemli gücü olan ekipler. Bu rakipler arasında Portekiz dışında diğerleri güç olarak bize denk. Milli Takımımız’ın mevcut seviyesini yukarıya taşımak kaydıyla hepsini safdışı bırakabilecek potansiyeli var. Rakiplerimizden birini seçme şansım olsaydı Çek Cumhuriyeti’ni seçerdim.

İRLANDA GOL YEMİYOR

ÇEK Cumhuriyeti eleme grubunda ekstra bir iş yapmadan ikincilik vizesi aldı. Yaptıkları şey zayıf Liechtenstein’ı 2 kez, Litvanya ve İskoçya’yı da birer kez yenmekten başka bir şey değildi. Baros ve Sivok gibi yakından tanıdığımız iki ismin de sürekli forma giydiği Çek Cumhuriyeti’nin yıldızı Tomas Rosicky.. Bunun dışında Bordeaux’da oynayan Plasil, S.Donetsk’li Hübschman, Leverkusen’li Kadlec ve tabii ki kaleci Petr Cech önemli oyuncuları.

BELLİ bir fizik kaliteleri ve oyun disiplinleri var. Ancak hiçbir alanda çok güçlü olduklarını da asla söyleyemeyiz. Bence rakipler içinde en kısıtlı takım şu durum itibariyle onlar. Seyirci ve saha atmosferi açısından da içlerinde en az ürkütücü olan Çek Cumhuriyeti.

iRLANDA: İrlanda Cumhuriyeti birçoklarına göre bizim için en uygun takım olarak gözüküyor. Ancak ben bu görüşe katılmıyorum. Çünkü İrlanda oynadığı -özel maçlarla birlikte- son 9 maçta sadece 1 gol yedi. Güçlü bir savunmaları var ve fizik olarak bizden üstünler. Seyircisi futbolu ve rakibi baskı altına alacak şekilde. Teknik direktörü Trapattoni de büyük bir tecrübe ve bu tip elemeler için tam bir kurt.

KADROSUNDA uluslararası maçları oynamaya alışık John O’Shea, Robbie Keane, Duff gibi oyuncuların yanı sıra Kevin Doyle ve kaleci Shay Given gibi önemli isimleri var. Bütün oyuncuları İngiltere Premier Ligi’nde oynuyor. Tecrübeli, fizikli ve mücadeleci bir takım. Açıkçası İrlanda bizim için bu tabloya göre kolay bir kura olmaz. Çünkü biz de gol yollarında sorun yaşıyoruz.

PORTEKİZ: Kağıt üzerinde hiç tartışmasız en güçlü takım. Dünya çapındaki Ronaldo ve Nani gibi yıldızlarının dışında orta alanda oynayan Raul Meireles ve Moutinho gibi kuvvetli oyuncuları da var. Ancak sorunlu bir takım. Bir türlü gücünü sahaya yansıtamıyor. Takım oyunundan uzak bir görüntüleri var.

ANCAK play-off maçlarına savunmadaki sorunlarını çözmek için Pepe, Carvalho, Coentrao ve Bosingwa gibi 4 süper yıldızını da çağıracaklarını düşünüyorum. Böylece Portekiz gerçek gücünü sahaya yansıtabilir. Çıkmasını en az isteyeceğimiz takım onlar. Saha ve stat avantajları da gözardı edilemez.

HIRVATİSTAN : 2008 Avrupa Şampiyonası’nda elediğimiz bir takım. Bu bize güven getireceği kadar onlara da rövanş duygusu katacaktır. Takımın yıldızı Tottenham’da oynayan Modric.. Yine Tottenham’dan takım arkadaşı Kranjar, Wolfsburg’lu Mandzukic, Sevilla’da oynayan Rakitic, S.Donetsk’li Srna takımın önemli oyuncuları. S.Donetks’te oynayan Brezilya kökenli Eduardo da Silva da tekrar gücünü buldu ve gol atmaya başladı.

HIRVATLAR teknik kapasitesi yüksek, yetenekli ve fizik gücü olan bir takım. Saha ve seyirci faktörü de gözardı edilmemeli. Savunmada sorun yaşayabiliyorlar. Simunic çok tecrübeli ama ağır. Lovren iyi fakat tecrübesiz. Çekler’den sonra ikinci tercihimiz Hırvatistan olabilir.

Haberin Devamı