Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes rajon kesti

Efes rajon kesti

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi B Grubu ikinci maçında evinde İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 16 sayı farkla, 89-73 mağlup etti.

Efes rajon kesti

İlk iki periyodu başa baş geçen mücadelede 3. çeyrekte rakibinin direncini kıran temsilcimiz, son bolümde farka gitti. Jon Diebler 17 sayıyla galibiyette başrol oynadı

ANADOLU Efes, Euroleague ikinci haftasında ikinci galibiyetini almak için çıktı Milano karşısına. Hücum anlamında etkili başladığı karşılaşmada savunmadaysa sertlikten uzaktı. Karşılıklı sayılarla geçen mücadelenin ilk çeyreği 21-20 temsilcimizin üstünlüğüyle tamamlandı.
HEURTEL’DEN art arda gelen sayılarla 2. çeyreğin henüz başında farkı 7’ye çıkardı lacivert beyazlılar (32-25). Ancak savunma ribaundlarında yaşanan sıkıntıya çözüm üretmekte zorlanan Jenkins’in sayılarına engel olmakta da zorlanınca fark kısa sürede eridi. Milano hücumlarına dur demenin yanı sıra Heurtel’in oyunda olmadığı bölümde lacivert-beyazlılar hücumda da üretkenlikten uzaklaştı.
HEURTEL ENERJİ VERDİ
43-42 geçilen ilk devre sonrası Milano ekibi Gentile’nin sayılarıyla başladı ikinci yarıya. Serbest atış çizgisinden kaçırılan sayılarla saç baş yolan ev sahibi özellikle Diebler’la dış atışlardan ihtiyacı olan sayıları bulsa da savunmada yaşanan aksaklıklar bir türlü istenen farkın yakalanmasına izin vermedi.
3. çeyrek sonunda 69-63 olan skor, son çeyrek başladığında kısa sürede dengelendi. Gentile’nin benchte olduğu bölümde skorda etkinlik yakalayamayan konuk ekip, Gentile’yi oyuna aldı ama artık çok geçti. Son çeyrekte Heurtel attığı ve attırdıklarıyla maç başından itibaren aranan enerjiyi getirdi.
4:33 kala çift hanelere çıkan farkla (79-68) konuk ekibin dengesi de bozuldu. Savunma anlamında en iyi performansını sona saklayan temsilcimiz rakibine yalnızca 10 sayı şansı tanıdığı son bölümde ortaya koyduğu performansla farkı açarak rahat bir nefesle birlikte 2. haftada 2. galibiyetini elde etti.

Haberin Devamı