Gazete Vatan Logo
Futbol Dünya şampiyonu olduk!

Dünya şampiyonu olduk!

Doğa Koleji Genç Bayan Basketbol Takımı, Dünya Şampiyonu oldu.

Dünya şampiyonu olduk!

Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda yarı finalde Almanları yenen Doğa Koleji Genç Bayan Basketbol Takımı, finalde Sırbistan'ı 83-43 mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu.

Güney Kıbrıs'ta 28 Mart'ta başlayan Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'na "Doğa'nın Melekleri" damgasını vurdu. Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nın yarı finalinde Almanları yenen Doğa Koleji Genç Bayan Basketbol takımı, Sırbistan’ı 83-43 gibi ezici bir skorla yenerek Dünya Şampiyonu oldu. Doğa Koleji'nin Erkek Basketbol Takımı da 3 yıl önce 'Dünya Şampiyonu" olarak, Doğa Koleji'nin spordaki başarısını kanıtlamıştı.

ALMANLARLA SIRBİSTAN'I EZİP GEÇTİLER

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Türkiye şampiyonu olarak ülkemizi temsil eden Doğa Koleji Genç Bayan Basketbol Takımı, bulunduğu F Gurubu'nda oynadığı tüm maçları kazanarak önce çeyrek finale, ardından da yarı finale yükseldi. Yarı finalde karşılaştığı güçlü rakibi Fransa'yı 75-65 yenen sporcular, dün Alman rakipleri ile karşılaştı. Grubun iddialı takımlarından biri olan Almanya'yı 27 sayı farkla, 91-64 yenen Doğa Koleji Yıldızlar Kız Basketbol Takımı, bugün şampiyonaya son noktayı koydu.

Yıldızlar Türkiye Şampiyonu unvanıyla Güney Kıbrıs'ta mücadele eden Doğa'nın Melekleri, bugün saat 16:00'da şampiyonluk için Sırbistan ile karşılaştı. Doğa Koleji Genç Bayan Basketbol Takımı, güçlü rakip Sırbistan'ı da 83-43 mağlup ederek dünya şampiyonluğuna adını yazdırdı. 40 sayı farkla rakibini alt eden Doğa'nın Melekleri, şampiyonluklarını sevinç içinde kutladı. Daha önce erkeklerde dünya şampiyonu olan Doğa Koleji, Genç Bayan Basketbol Takımı'nın bu başarısıyla Türkiye'nin adını dünyaya bir kez daha duyurdu.

Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker, sporcuları yürekten kutladığını belirterek, "Onlarla gurur duyuyorum. Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurdular. Bugün kalbimiz kızlarımızla birlikte attı ve onlar da bizim yüzümüzü güldürdü" dedi.

Haberin Devamı